ازدواج در اوکراین مطلبی است که در این مقاله با جزئیات به آن پرداخته ایم. بدون شک یکی از مهمترین اتفاقاتی که در زندگی یک فرد میتواند رخ دهد، ازدواج و تشکیل خانواده خواهد بود؛ اما همین امر بهظاهر ساده میتواند چالشهای خاص خودش را به همراه داشته باشد. بهخصوص اگر قصد داشته باشید تا با فردی ازدواج کنید که تابعیتی متفاوت از تابعیت شما دارد. اگر بنا به هر دلیلی قصد داشته باشید تا با یک فرد اوکراینی ازدواج کنید، نیاز است تا در ابتدا با شرایط، قوانین و مقررات ازدواج در اوکراین آشنا شده و همه آنها را بهخوبی رعایت کنید.
مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت
کشور اوکراین، یکی از کشورهای اروپای شرقی بوده که از سمت شرق با کشور روسیه مرزهای مشترکی دارد. از دیگر همسایههای اوکراین میتوان به بلاروس، لهستان، اسلواکی، مجارستان، مولداوی و رومانی اشاره کرد. در قسمت جنوبی این کشور دریای سیاه و آزوف قرار گرفته است. تنوع جغرافیایی اوکراین باعث شده است تا وضعیت آبوهوایی متفاوتی را در نقاط مختلف آن شاهد باشیم؛ برای مثال درحالیکه قسمتهای شمالی این کشور سرد است، در جنوب شاهد آبوهوایی معتدل خواهیم بود.
زبان رسمی مردم کشور اوکراین، اوکراینی بوده که شباهتهای بسیار زیادی به زبان روسی و لهستانی دارد. مذهب این کشور مسیحیت بوده و بیشتر نژادهای آن را بعد از اوکراینی، بلاروسی، روسی، بلغارها، مجارستانیها، لهستانیها و … تشکیل دادهاند. پایتخت کشور اوکراین شهر زیبای کیف بوده و از دیگر شهرهای مهم آن میتوان به اودسا، پولتاوا، چرنهیف، باکوتا و یالتا اشاره کرد. اوکراین دارای مساحتی در حدود ۶۰۴ هزار کیلومترمربع است و جمعیتی ۴۴ میلیون نفری دارد.
واحد پول این کشور گریونی یا گریونا بوده و در سالهای اخیر، وضعیت اقتصادی بسیار باثباتی را تجربه کرده است. دولت این کشور که مسئول قانونگذاری است، قوانین مختلف این کشور را تنظیم و مشخص کرده میکند؛ ازاینرو تمامی قوانین ازدواج در اوکراین نیز تحتنظر دولت این کشور به ثبت رسیده است.
ازدواج به موقعیت گفته میشود که زن و مرد یکدیگر را بهصورت رسمی بهعنوان همسر قبول کرده و بهموجب آن حقوق و تکالیف قانونی و مدنی نسبت به یکدیگر دارند. طبق قوانین ثبتشده در اوکراین، ازدواج یک پیوند عمدی و با حقوق برابر برای زن و مرد باهدف تشکیل خانواده است؛ ازاینرو ازدواج در اوکراین توسط مقاومهای دولتی این کشور که وضعیت مشخص مدنی دارند، به ثبت خواهد رسید. بهبیاندیگر نمیتوانید تنها با ازدواج در کلیسا، حالتی رسمی به پیوند خود دهید.
ازدواج شما در اوکراین تنها در صورتی ثبت قانونی شده و موردقبول واقع خواهد شد که توسط مراجع ثبت ایالتی حقوق مدنی، به ثبت رسیده باشد. قوانین ازدواج در کشور اوکراین میتواند تفاوتهای زیادی با سایر کشورهای جهان داشته باشد؛ ازاینرو اگر قصد دارید تا ازدواج در این کشور را تجربه کنید، بدون شک در قدم اول باید اطلاعات کافی را در خصوص تمامی تکالیف و حقوقی که در اثر ازدواج پدید میآیند، به دست بیاورید.
ازآنجاییکه شما مستعد ازدواج در اوکراین هستید، در قدم باید بدانید که قوانین و مقرراتی وجود دارند که باید آنها را رعایت کنید. بیتوجهی یا کوتاهی نسبت به این قوانین میتواند بهسادگی از ثبت ازدواج شما در کشور اوکراین جلوگیری کند. از مهمترین این قوانین و مقررات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
باید توجه داشت که برای ازدواج در کشور اوکراین نیازی به ارائه شاهد نخواهد بود؛ ازاینرو در زمان ثبت ازدواج، تنها به حضور داماد و عروس نیاز است؛ همچنین ازآنجاییکه مدارک موردنیاز باید شخصاً توسط زوجین ارائه شوند، امکان ارائه مدارک توسط وکیل با وکالتنامه یا توسط یکی از زوجین وجود ندارد.
قوانین ازدواج در اوکراین |
|
حداقل سن ازدواج: | برای مردان ۱۸ سال و برای دختران ۱۶ سال. |
ازدواج با محارم نزدیک: | این امکان وجود ندارد. |
ازدواج با شخصی دیگر: | نباید پیش از این ازدواج کرده باشند. |
رضایت طرفین: | هردو طرف باید از صمیم قلب راضی باشند. |
مدارک ثبت ازدواج: | باید شخصاً توسط زوجین ارائه شوند. |
فرم درخواست ازدواج: | باید به یک شرکت ثبت عمومی ارائه شود. |
باید بدانید که دولت کشور اوکراین شرایطی را مهیا کرده است که طبق آن تمامی اتباع خارجی که مشکل قانونی یا حقوقی ندارند، میتوانند با اتباع کشور اوکراین ازدواج کنند. جالبتوجه این است که تمامی مراحل، قوانین و مدارک لازم برای ازدواج اتباع خارجی در اوکراین، دقیقاً شبیه ازدواج افراد اوکراینی با یکدیگر است. تنها تفاوت در این است که یک فرد خارجی باید مدارک اضافی را در زمان درخواست ازدواج در اوکراین ارائه کند.
نکته بسیار مهمی که برای ثبت ازدواج یک شهروند خارجی وجود دارد این است که او موظف است تا در روز ثبت ازدواج، بهصورت قانونی در کشور اوکراین اقامت داشته باشد. درصورتیکه مشخص شود که مدتزمان اقامت او به پایان رسیده است یا اینکه بهصورت غیرقانونی در اوکراین حضور دارد، امکان ثبت ازدواج برای او وجود نخواهد داشت. البته باید به این نکته اشاره کرد که اگر در زمان برگزاری مراسم ازدواج، یکی از زوجین توانایی صحبت به زبان اوکراینی را نداشته باشد، لازم است تا در روز ازدواج، یک مترجم حضور داشته باشد.
همانطور که اشاره شد، برای ثبت ازدواج در کشور اوکراین، نیاز است تا زوجین مدارکی را ارائه کنند. تمامی مدارک باید بهصورت دقیق و مشخص ارائه شده باشند. کمبود یا نقصان در هر یک از مدارک میتواند بهسادگی از ثبت ازدواج جلوگیری کند؛ ازاینرو ارائه مدارک زیر اجباری خواهد بود:
اگر یکی از زوجین شهروند کشور اوکراین نباشد، نیاز است تا در کنار مدارک فوق، یک سری مدارک دیگری را برای ارائه به همراه خود داشته باشد.
اصل گذرنامه و تمامی مدارک مربوط به اقامت (فرد متقاضی باید به مأمور ثبت ازدواج ثابت کند که بهصورت کاملاً قانونی در کشور اوکراین حضور دارد.)
درصورتیکه در گذرنامه او اطلاعاتی در خصوص شرایط تأهل فرد درج نشده باشد، نیاز است تا فرد متقاضی گواهی قانونی در خصوص وضعیت تأهل خود را که از کشور مبدأ صادر شده است، ارائه کند.
همچنین باید اشاره کرد که تمامی مدارکی که به زبان اوکراینی نیستند، باید در ابتدا ترجمه و سپس آپوستیل شده باشند تا ارزش و اعتبار قانونی پیدا کنند. زمانی که تمامی مدارک فوق به رئیس بخش ثبت ارائه شدند، او مدارک را دریافت کرده و سپس قانونی بودن آنها را بررسی میکند؛ ازاینرو اگر یکی از زوجین شهروند اوکراین نباشد، نیاز است تا برای کسب اطلاع کافی از مدتزمان اقامت و نحوه اقامت او، درخواستی توسط رئیس بخش به اداره مهاجرت اوکراین ارسال شود.
این اداره در جواب این نامه، وضعیت شهروند خارجی را مشخص میکند و درصورتیکه مشکلی در فرایند اقامت او وجود نداشته باشد، اجازه ازدواج در اوکراین برای او صادر خواهد شد. بدیهی است که بدون دریافت پاسخ از سوی اداره مهاجرت کشور اوکراین، امکان ثبت ازدواج با یک شهروند خارجی وجود ندارد.
بعد از همه توضیحاتی که در خصوص قوانین و مدارک موردنیاز برای ثبت ازدواج در اوکراین ارائه شد، اکنون زمان آن رسیده است تا بهصورت قدمبهقدم، مراحل ازدواج در این کشور را به شما معرفی کنیم. زمانی که طرفین تمامی شرایط و قوانین ازدواج در کشور اوکراین را داشته باشند، میتوانند برای درخواست و ثبت ازدواج، اقدام کنند.
مهمترین مراحلی که برای ازدواج کردن در اوکراین باید پشت سر گذاشت، عبارت خواهند بود از:
اولین قدم این است که باید درخواست ازدواج به اداره ثبتاسناد وضعیت مدنی اوکراین (RAZS) یا به یک شرکت ثبت عمومی تقدیم شود. هر دو این ادارات زیر نظر مستقیم وزارت دادگستری اوکراین فعالیت خواهند کرد.
قدم بعدی این است که باید تمامی مدارک موردنیاز به همراه فرم درخواست به مأمور اداره داده شود. زوجین باید هر دو در روز ثبت درخواست حضور داشته باشند و مدارک خودشان را شخصاً به مأمور مربوطه اهدا کنند.
در مرحله بعدی، مأمور ثبت ازدواج، درخواست و مدارک شما را دریافت کرده و تمامی آنها را بهدقت موردبررسی قرار خواهد داد. پس از بررسی دقیق و کامل مدارک، از شما خواسته میشود تا درخواست ثبت ازدواج خودتان را امضا کنید.
در این مرحله، زوجین میتوانند تاریخ ازدواج خود را به همراه نحوه برگزاری آن مشخص کنند؛ ازاینرو اگر قصد دارید تا یک مراسم تشریفاتی با حضور مهمانان مختلف داشته باشید، لازم است تا در روز ارائه درخواست، تصمیم خودتان را بیان کنید. هرچند که الزامی به داشتن مهمان در مراسم ازدواج نخواهد بود.
در مرحله آخر ازدواج در اوکراین مدارک شهروند خارجی برای بررسیهای بیشتر به اداره مهاجرت فرستاده میشود. بررسی و جواب این درخواست معمولاً یک ماه به طول خواهد انجامید. طبیعی است که بدون تأیید اداره مهاجرت، امکان ثبت ازدواج وجود ندارد.
بعدازاین که بهصورت کامل تمامی مراحل ازدواج در اوکراین را پشت سر گذاشتید، میتوانید برای انجام ازدواج در یکی از دفاتر یا محلی که پیشازاین مشخص کردهاید، حاضر شوید. بهصورت معمول زمان برگزاری مراسم ازدواج در کشور اوکراین، یک ماه بعد از ارائه درخواست ثبت ازدواج است. البته افرادی که عجله بیشتری برای ثبت ازدواج دارند، میتوانند با ارائه یک درخواست، دلایل خود را ارائه کرده و با پرداخت هزینهای بیشتر، برگزاری مراسم عروسی خود را جلوتر بیندازند.
بعدازاین که مراسم ازدواج زیر نظر یک نماینده ثبت ازدواج قانونی به ثبت کامل رسید، سند ازدواج صادر خواهد شد. این سند دقیقاً در روز برگزاری ازدواج صادر و به زوجین اهدا میشود. در کنار این مورد، هر یک از زوجین گواهینامه ازدواج در اوکراین را دریافت میکند. درصورتیکه نیاز به دریافت گواهی ازدواج قابلارائه به کشورهای خارج از اوکراین را داشته باشید، لازم است تا گواهینامه ازدواج خودتان را آپوستیل کنید.
جالب است بدانید که پیش از ثبت ازدواج در کشور اوکراین، قراردادی وجود دارد که زوجین باید آن را امضا کنند. این قرارداد که بهعنوان قرارداد پیش از ازدواج یا بعضاً با نام قرارداد ازدواج شناخته میشود، در کشور اوکراین بهمنظور تنظیم روابط ملکی بین همسران، تعیین حقوق مالکیت و تعهدات آنها نسبت به یکدیگر است. بر اساس قانون خانواده در کشور اوکراین، تمامی اموالی که قبل از ازدواج بهدستآمده است، پس از ازدواج در اوکراین همچنان بهعنوان دارایی شخصی فرد باقی میمانند.
در این میان اما تمامی اموالی که در طول ازدواج به دست میآیند دارای مالکیت مشترک بوده که زوجین طبق قرارداد پیش از ازدواج آن را مشخص میکنند. البته این قرارداد همچنین میتواند حقوق و تعهداتی را که طرفین ازدواج نسبت به یکدیگر دارند نیز مشخص کند. بااینوجود میتوان از مهمترین مواردی که ثبت آنها در قرارداد پیش از ازدواج ممنوع خواهد بود، به موارد زیر اشاره کرد:
باید توجه کرد که قرارداد پیش از ازدواج در اوکراین را نمیتوان زودتر از تاریخ ارسال درخواست عروسی امضا کرد؛ همچنین زوجین این شانس را دارند تا این قرارداد را در هر زمانی پس از ازدواج نیز به امضا برسانند. درصورتیکه نمیخواهید هیچیک از اموالی را که در دوران ازدواج به دست میآورید با همسرتان تقسیم کنید، باید این نکته را در قرارداد پیش از ازدواج ذکر کنید.
بدینصورت ماده ۶۰ قانون ازدواج در اوکراین برای شما اعمال نخواهد شد و همسرتان هیچ سهمی از اموالی که در طول ازدواج به دست خواهید آورد، نخواهد داشت؛ همچنین میتوانید در این قرارداد مفادی را در خصوص مازاد یا غرامت همسر خود در صورت طلاق بیاورید. باید اشاره کرد که طبق قوانین اوکراین، برای فروش ملک نیاز به رضایت همسر وجود دارد. تنها درصورتیکه در قرارداد پیش از ازدواج ذکر شده باشد، به این رضایت نیازی نخواهد بود.
یکی دیگر از نکاتی که زوجین پیش از برگزاری مراسم ازدواج در اوکراین باید بدانند، هزینههای برگزاری چنین مراسمی خواهد بود. ازآنجاییکه فاکتورهای بسیار زیادی میتواند بر روی هزینه نهایی تأثیرگذار باشند، مشخص کردن یک هزینه دقیق کار بسیار دشواری خواهد بود. این هزینه بهصورت مستقیم به سلیقه، ذائقه یا توقع شما از مراسم عروسیتان ارتباط خواهد داشت. طبیعی است که هر چه مهمانان بیشتری دعوت کنید یا سعی کنید تا عروسی مجللتری برگزاری کنید، هزینههای بیشتری نیز خواهید داشت.
با وجود دخالت داشتن سلایق و علایق باز هم بخشی از هزینههای ازدواج اجتنابناپذیر هستند. ما در این قسمت برخی از مهمترین هزینههای ازدواج در اوکراین را برای شما کردهایم:
پس از ثبت ازدواج، یک شهروند خارجی اگر قصد اقامت در اوکراین را داشته باشد، میتواند برای دریافت اقامت موقت این کشور اقدام کند. برای دریافت ویزای اقامت موقت ازدواج در اوکراین از نوع D نیاز است تا فرد خارجی یکبار خاک اوکراین را ترک کرده و سپس مراحل لازم برای کسب این اقامت را طی کند. بدینصورت اگر با یک شهروند اوکراینی ازدواج کنید، بعد از گذشت دو سال از دریافت ویزای اقامت موقت خود، میتوانید برای دریافت ویزای اقامت دائم و سپس تابعیت این کشور اقدام کنید.
همچنین اگر یک فرد خارجی با کسی که شهروند اوکراین نیست اما دارای اقامت دائم این کشور است، ازدواج کند، حتی بدون طی کردن این دو سال نیز میتواند اقامت دائم خودش را دریافت کند؛ اما برای دریافت تابعیت کشور اوکراین، نیاز است تا فرد ۵ سال را با رعایت شروط لازم، صبر کند. هرچند در این میان، زوجین باید به دولت این کشور اثبات کنند که ازدواج آنها از نه برای دریافت ویزا و اقامت این کشور؛ بلکه کاملاً از روی عشق و علاقه صورت گرفته است.
لازم به ذکر است که ازدواج یک شهروند اوکراینی با یک شهروند خارجی که در خارج از مرزهای این کشور به ثبت رسیده است، در اوکراین به رسمیت شناخته میشود. حتی نیازی به انجام ازدواج مجدد در خاک اوکراین وجود ندارد. بااینحال گواهی ازدواج صادرشده برای یک فرد خارجی و یک شهروند اوکراینی در خارج از این کشور، باید توسط کشور مبدأ بهصورت قانونی تأیید شود. بعدازآن نیاز است تا گواهی ازدواج صادرشده را به تأیید محضری رسانده و به زبان اوکراینی ترجمه کنید.
کشور اوکراین یکی از کشورهایی است که قوانین مخصوص به خودش را درزمینه ازدواج دارد. ازدواج در این کشور یک امر کاملاً قانونی بوده و برای ثبت آن باید در ابتدا درخواست ازدواج در اوکراین را به یکی از مراکز ثبت ازدواج قانونی در این کشور تقدیم کنید. درصورتیکه یکی از زوجین اوکراینی نباشد، نیاز است تا اثبات کند در زمان ازدواج بهصورت قانونی در این کشور حضور دارد. زوجین میتوانند تعهدات و حقوق خودشان را نسبت به یکدیگر در قراردادی به نام قرارداد پیش از ازدواج، به ثبت برسانند.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.
اگر همسرش فوت کرده باشد ازدواج منع دارد
سوالتون رو دقیق تر مطرح کنید
سلام روزتون بخیر
من در شرف ازدواج با یک مرد اوکراینی هستم میخواستم بدونم چطوری میتونم برای دریافت اقامت این کشور اقدام کنم؟
سلام وقتتون بخیر در خصوص پیوست از طریق ازدواج در حال حاضر اقدامی نداریم
سلام وقت بخیر. هزینه مراسم ازدواج نوشته شده بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ دلار. منظور همون گریونا واحد اوکراین هست که به اشتباه دلار نوشته شده؟
ممنونم.
سلام وقتتون بخیر
برای ملموس تر شدن هزینه ها مبلغ به دلار تبدیل شده ولی این اعداد در پایین ترین سطح در نظر گرفته شده اند