مهاجرت به آذربایجان

مهاجرت به آذربایجان

مهاجرت به آذربایجان مطلبی است که در این مقاله با جزئیات به آن خواهیم پرداخت. قبل از انجام هر اقدامی برای مهاجرت به آذربایجان بهتر است اطلاعات بیشتری در مورد این کشور ترک زبان به دست آورید.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت

آنچه در این مقاله می خوانید:

آشنایی با آذربایجان

آذربایجان یکی از کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق در منطقه قفقاز، در خاورمیانه است که ۸۶۶۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد. آذربایجان به عنوان یک کشور فرا قاره ای به هم پیوسته، در چهارراه اروپای شرقی و آسیا قرار دارد. این کشور با ارمنستان، روسیه، دریای خزر، ایران و گرجستان همسایه است و با همه این سرزمین های متنوع پیوندهای فرهنگی، تاریخی و تجاری بسیاری دارد.

زمانی که این کشور در سال ۱۹۱۸ استقلال خود را اعلام کرد، اولین کشور دموکراتیک با اکثریت مسلمان در جهان شناخته شد. اکثریت قریب به اتفاق جمعیت ساکن در آذربایجان یعنی حدود ۸۵ درصد پیرو مذهب شیعه و حدود ۱۵ درصد آن ها مسلمان سنی هستند.

بیش از ۹۰ درصد از ساکنان این کشور اصالتاً آذربایجانی هستند، اما تعداد فزاینده ای از جوامع مهاجر مانند روسی، ارمنی و آمریکایی نیز در آن زندگی می کنند. زبان رسمی و رایج مردم آذربایجان ترکی است و حدود ۹۰ درصد از ساکنین آن به همین زبان صحبت می کنند.  بنابراین برای مهاجرت به آذربایجان باید به این زبان مسلط بود.

بعد از ترکی، روسی و انگلیسی از دیگر زبان های رایج در این کشور هستند که در تعداد قابل توجهی از مدارس و خدمات ارتباطی مورد استفاده قرار می گیرند.

مانند هر کشور دیگری، آذربایجان نیز مجموعه ای از مقررات خاص در خصوص صدور ویزا برای اتباع خارجی که مایل به سفر در داخل مرزهای آن هستند، دارد. ویزاهایی که توسط دولت آذربایجان صادر می شود عبارتند از:

  • ویزای توریستی
  • ویزای تحصیلی
  • ویزای کاری
  • ویزای تجاری و سرمایه گذاری

هر یک از این ویزاها به اتباع خارجی اجازه می دهد برای مدت زمان خاصی در این کشور اقامت داشته باشند. در ادامه با این ویزاها و روش های مهاجرت به آذربایجان بیشتر آشنا می شویم.

آشنایی با آذربایجان

مهاجرت به آذربایجان با ویزای تحصیلی

یکی از ساده ترین و مطمئن ترین روش های مهاجرت به آذربایجان دریافت ویزای تحصیلی این کشور است.جدای از درگیری با ارمنستان، آذربایجان عموماً از دانشجویان بین المللی استقبال می کند. اما ورود اتباع ارمنستانی به این کشور ممنوع است. در واقع ورود هر فرد ارمنی الاصل، حتی اگر با پاسپورت دیگری بخواهد به این کشور سفر کند، ممنوع است.

شاید در ظاهر آذربایجان کشور کوچکی باشد اما سیستم آموزشی آن طی سال های گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته و امروزه دانشگاه های این کشور مقصد خوبی برای تحصیل دانشجویان بین المللی به شمار می آید. مدارک صادر شده از این دانشگاه ها در بیش از ۵۰ کشور جهان اعتبار دارد و می توان بعد از فارغ التحصیلی در مراکز معتبری شروع به کار کرد.

اما برای مهاجرت به آذربایجان از طریق تحصیل، ابتدا باید از مراکز آموزشی و دانشگاه های معتبر این کشور پذیرش بگیرید. با توجه به مقطع و رشته تحصیلی احتمالا دانشگاه مدارک متفاوتی از شما بخواهد. اما مهم ترین مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آذربایجان عبارتند از:

  • رزومه
  • توصیه نامه
  • گواهی سلامت پزشکی
  • دو قطعه عکس پاسپورتی
  • گواهی سابقه کار (در صورت وجود)
  • ریز نمرات مقطع تحصیل تکمیل شده قبلی
  • الزامات زبان انگلیسی مانند آیلتس، تافل و غیره
  • گواهینامه ها و مدارک تحصیلی مربوط به مقاطع تحصیلی
  • یک کپی کامل از گذرنامه که حاوی اطلاعات و عکس شما باشد

بعد از گرفتن پذیرش باید برای دریافت ویزای تحصیلی این کشور اقدام کنید. برای این کار مجدد باید مدارکی را برای سفارت آذربایجان آماده کنید و درخواست ویزای تحصیلی خود را ثبت کنید. در صورت نبود مشکل خاصی و نداشتن سوء سابقه، می توانید مجوز تحصیل در آذربایجان را دریافت کنید. برای دانشجویان در کنار ویزای تحصیلی، مجوز اقامت موقت نیز صادر می شود. این مجوز تا اتمام تحصیلات شما در آذربایجان اعتبار دارد.

مهاجرت به آذربایجان با ویزای کاری

همان طور که می دانید برای کار در آذربایجان، اتباع خارجی باید مجوز کار و اجازه اقامت موقت را دریافت کنند که به آن ها اجازه اقامت قانونی در این کشور را می دهد. اما برای گرفتن این مجوزها ابتدا باید یک کارفرمای آذربایجانی از شما دعوت به کار کند. در جمهوری آذربایجان، مسئولیت اخذ مجوز کار برای هر کارمند خارجی بر عهده کارفرما است. کارمندان باید مدارک مربوطه را به کارفرمای خود ارائه دهند تا در طول فرآیند درخواست از آن ها استفاده کند.

کارفرما نیز باید مدارکی را به اداره مهاجرت دولتی ارائه دهد که نشان دهد هیچ جویای کار واجد شرایطی در آذربایجان نمی تواند این موقعیت شغلی را پر کند. پس از توجیه این نکات و دریافت تمام مدارک لازم، اداره مهاجرت دولتی در مورد صدور مجوز کار و اقامت موقت تصمیم گیری خواهد کرد. مهم ترین مدارک برای مهاجرت به آذربایجان با ویزای کاری عبارتند از:

  • مدرک شناسایی و هویتی متقاضی
  • فرم تکمیل شده درخواست مجوز کار
  • سابقه کاری متقاضی در پنج سال گذشته
  • مدارک مربوط به لزوم وجود نیروی کار خارجی متخصص
  • کپی سندی که حق اقامت کارمند در آذربایجان را تأیید می کند
  • گواهی سلامتی که تأیید می کند شخص مورد نظر ناقل HIV یا هپاتیت B یا C نیست
  • یک کپی از پاسپورت متقاضی که حداقل شش ماه پس از ورود او به آذربایجان معتبر باشد
  • رونوشت محضری از هر گونه اسنادی که صلاحیت های حرفه ای متقاضی را تایید می کند

مجوز کار در آذربایجان معمولا برای یکسال اعتبار دارد. اما در صورت مساعد بودن شرایط می توان آن را برای ۴ سال متوالی هم تمدید کرد. همچنین یک نیروی کار خارجی می تواند پس از دو سال کار در آذربایجان با مجوز اقامت موقت، برای دریافت اقامت دائم اقدام کند. از جمله مزیت های دریافت مجوز کار آذربایجان این است که متقاضی می تواند سایر اعضای خانواده را با خود همراه کند و برای آن ها نیز اجازه اقامت دریافت کند.

مهاجرت به آذربایجان با ویزای سرمایه گذاری

روش های سرمایه گذاری در آذربایجان

مبحث سرمایه گذاری در آذربایجان ممکن است در ابتدا کمی شما را دچار سردرگمی کند ولی با کسب اطلاعات دقیق تر متوجه می شوید که چندان سخت نیست و می تواند سودآوری خوبی به همراه داشته باشد. مسئولین این کشور روش های متفاوتی برای سرمایه گذاری متقاضیان بین المللی در آن طراحی کرده اند. اما به طور کلی  سرمایه گذاری در آذربایجان در سه بخش انجام می شود:

  1. سرمایه گذاری در اقتصاد آذربایجان
  2. سرمایه گذاری در املاک آذربایجان
  3. سرمایه گذاری در بانک های آذربایجان

برای اینکه بتوانید به عنوان یک سرمایه گذار برای مهاجرت به آذربایجان و ورود به اقتصاد این کشور اقدام کنید، باید حداقل ۵۰۰ هزار منات یعنی تقریبا ۲۹۴ هزار دلار وارد چرخه اقتصادی آن کنید. سرمایه گذار باید این مبلغ را همان ابتدا به طور کامل بپردازد و برای گرفتن اقامت حداقل یکسال اول در این کشور حضور مداوم داشته باشند. مجوز اقامت صادر شده از این طریق معمولا ۶ ماهه است؛ اما در صورت فراهم بودن شرایط می توان آن را به صورت سالانه نیز تمدید کرد. شما می توانید برای ورود به اقتصاد آذربایجان در این کشور شرکتی به ثبت برسانید. اما برای این کار علاوه بر سرمایه اولیه باید از مراحل خاصی عبور کنید که به شرح زیر است:

  • پر کردن فرم های مربوط به ثبت شرکت به صورت آنلاین
  • مشخص کردن اعضا و سهامدارن شرکت با توجه به نوع آن
  • انتخاب یک نام مناسب برای شرکت با توجه به قوانین نام گذاری شرکت ها در آذربایجان
  • مشخص کردن اساسنامه شرکت
  • تحویل اسناد مالی شرکت به مراجع زیربط
  • دریافت موافقت برای ثبت شرکت به صورت رسمی

در روش دوم مهاجرت به آذربایجان از طریق سرمایه گذاری، متقاضی می تواند با خرید ملک به ارزش حداقل ۱۰۰ هزار منات یا ۵۹ هزار دلار، برای گرفتن اقامت موقت این کشور اقدام کند. ارزش ملک خریداری شده با توجه به نظر کارشناسان حقوقی تعیین می شود و رقمی که آن ها اعلام می کنند معتبر است. خاطرتان باشد شما تنها می توانید یک ملک ساخته شده بخرید و براساس قوانین آذربایجان مهاجرین مجاز به خرید زمین در این کشور نیستند؛ مگر اینکه با یک تبعه آذربایجانی به صورت رسمی و قانونی ازدواج کرده باشند.

در صورتی که متقاضی قصد خرید ملک نداشته باشد می تواند همین مبلغ را در بانک های آذربایجان به صورت سپرده قرار دهد و برای گرفتن اقامت موقت این کشور درخواست دهد. اجازه اقامت ابتدا به صورت ۶ ماهه صادر می شود ولی بعد از گذشت این مدت می توانید برای اقامت یک ساله اقدام کنید و سال به سال آن را تمدید نمایید.

باتوجه به قوانین آذربایجان سرمایه گذاران می توانند بعد از دو سال برای گرفتن اقامت دائم این کشور درخواست کنند. پیشنهاد می کنیم برای هرگونه سرمایه گذاری در خارج از کشور ابتدا با یک وکیل حقوقی باتجربه که نسبت به قوانین کشور مقصد آگاهی کاملی دارد مشورت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید از وکلای حقوقی مجموعه هرمس اپلای کمک بگرید.

مهاجرت به آذربایجان از طریق ازدواج

یکی از کم هزینه ترین روش های مهاجرت به این کشور، ازدواج با یک شهروند یا تبعه آذربایجانی است. اما مهاجرت از این طریق تنها با فراهم کردن شرایط خاصی امکان پذیر است.

اولین و مهم ترین شرط این است که ازدواج و رابطه شما کاملا واقعی باشد و به صورت رسمی ثبت شود. مراسم ازدواج باید در خاک آذربایجان به ثبت برسد. شما می توانید ابتدا با ویزای نامزدی وارد کشور شوید و کارهای مربوط به ازدواج را به صورت حضوری انجام دهید. برای این منظور باید برای گرفتن ویزای نامزدی اقدام کنید. ویزای نامزدی تنها ۶ ماه اعتبار دارد و قبل از اتمام اعتبار آن باید ازدواج ثبت شود.

اما شرط دیگری که بسیار اهمیت دارد این است که همسر آذربایجانی شما باید ثابت کند توانایی تامین مخارج زندگی را دارد و می تواند مسکن مناسبی برای زندگی آماده کند. بعد از گذشت سه سال از زندگی مشترک، می توانید برای دریافت اقامت دائم آذربایجان اقدام کنید.

اقامت دائم آذربایجان

قطعا هدف ۹۹ درصد متقاضیان از مهاجرت به آذربایجان، دریافت اقامت دائم این کشور است. معمولا افراد می توانند بعد از  ۲ سال اقامت موقت و زندگی در این کشور برای دریافت اقامت دائم درخواست کنند. البته همان طور که در پاراگراف های قبل گفته شد این زمان می تواند در روش های مختلف مهاجرتی، کمتر یا بیشتر باشد.

اقامت دائم آذربایجان

افرادی که موفق به گرفتن اقامت دائم آذربایجان می شوند می توانند برای اعضای نزدیک خانواده خود نیز درخواست اقامت دائم کنند و مانند یک شهروند عادی از تمامی امکانات اجتماعی بهره مند شوند.

تنها نکته منفی در مورد دریافت تابعیت آذربایجان این است که، براساس قوانین آذربایجان دو تابعیتی در این کشور مجاز نیست. به این معنی که متقاضی باید برای دریافت تابعیت آن، از تابعیت قبلی خود انصراف دهید. معمولا بعد از گذشت سه سال از مجوز اقامت دائم می توانید برای گرفتن پاسپورت و شهروندی این کشور درخواست کنید. برای گرفتن اقامت دائم آذربایجان متقاضی باید شرایط زیر را داشته باشد:

  • داشتن گذرنامه معتبر
  • داشتن گواهی نامه سلامت
  • ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
  • ارائه تامکن مالی برای تامین هزینه های زندگی
  • تسلط به زبان رسمی آذربایجان یعنی ترکی آذری
  • داشتن محلی برای زندگی (سند خرید ملک یا اجاره نامه)

مهاجرت به آذربایجان برای هنرمندان، ورزشکاران و افراد موفق

هنرمندان، ورزشکاران و به طور کلی افراد موفق، در تمام کشورها ارزش و اعتبار بالایی دارند و مسئولین با آغوش باز از آن ها استقبال می کنند. آذربایجان نیز مانند بسیاری از کشورهای مطرح جهان برای این افراد شرایط خاصی را فراهم کرده تا با خیال آسوده برای دریافت اقامت آن اقدام کنند.

باتوجه به قوانین آذربایجان افراد موفق در صورت داشتن دعوتنامه کاری از طرف باشگاه های ورزشی یا گارگاه های هنری می توانند با گرفتن ویزای کاری در این کشور اقامت داشته باشند و در حرفه خود مشغول به کار شوند.

البته در صورتی که این افراد نسبت به آذربایجان تعصب و عرق خاصی داشته باشند و بخواهند برای این کشور افتخار آفرینی کنند، می توانند به صورت مستقیم اقدام به دریافت تابعیت آن نموده و به صورت رسمی شهروند آذربایجان شوند.

مزایای مهاجرت به آذربایجان

مزایای مهاجرت به آذربایجان

مهم ترین نکته ای که باید قبل از مهاجرت به هر کشوری مد نظر قرار دهید مزایایی است که این تصمیم ممکن است برای شما داشته باشد. از مهم ترین مزایای مهاجرت به آذربایجان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مناسب بودن هزینه زندگی
  • ارزان بودن مسکن نسبت به سایر کشورها
  • وجود فرصت های سرمایه گذاری مناسب
  • وجود سیستم بهداشتی و درمانی مناسب
  • امکان دریافت اقامت با خرید ملک یا سپرده گذاری در بانک
  • اما شاید مهم ترین مزیت مهاجرت به آذربایجان نزدیکی به ایران و امکان تردد راحت بین این دو کشور باشد.
مدارک زبان برای مهاجرت

مدارک زبان برای مهاجرت

داشتن مهارت زبان یکی از عوامل کلیدی اقدام برای مهاجرت است. علاوه بر اینکه داشتن مدارک زبان برای مهاجرت بسیار مهم است، این مهارت فرصت‌های شغلی را برای مهاجران بیشتر می‌کند و امکان پیشرفت فراهم می‌کند. مشارکت اجتماعی و سیاسی را آسان می‌کند و نیز تعامل با مردم میزبان را افزایش می‌دهد.

سخن آخر

همان طور که در طول مقاله گفته شد روش های متفاوتی برای مهاجرت به آذربایجان وجود دارد که شما می توانید با توجه با شرایط و اهداف مهاجرتی خود برای هر یک اقدام کنید. خوشبختانه اداره مهاجرت آذربایجان سخت گیری چندانی برای صدور ویزا نمی کند و در صورت داشتن شرایط مناسب به راحتی می توانید اقامت موقت آن را به دست آورید. تمامی روش های گفته شده در این روش، در نهایت به اخذ اقامت دائم آذربایجان منتهی می شود بنابراین می توانید با خیال آسوده برای هر یک اقدام کنید.

اما قبل از گرفتن تصمیم نهایی پیشنهاد می کنیم شرایط خود را به طور کامل بررسی کرده و بهترین روش را برای مهاجرت انتخاب کنید. برای بررسی شرایط خود می توانید فرم مشاوره رایگان موجود در پایین صفحه را پر کنید و منتظر تماس همکاران ما از مجموعه هرمس اپلای باشید. ما در ابتدا شرایط شما را به طور کامل بررسی می کنیم و در نهایت بهترین روش مهاجرتی موجود را به شما پیشنهاد خواهیم کرد.

مجموعه مهاجرتی هرمس اپلای با سال ها تجربه و داشتن پرونده های موفق متعدد در زمینه مهاجرت به کشورهای مختلف از جمله آذربایجان، آماده همکاری با شما عزیزان است. با وجود هرمس مهاجرت دیگر یک رویا نیست.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :
سوالات متداول
بهترین راه برای مهاجرت به آذربایجان چیست؟
در پاسخ به این سوال باید گفت انتخاب بهترین روش مهاجرتی رابطه مستقیم با شرایط متقاضی دارد. ممکن است برای فردی مهاجرت تحصیلی مناسب باشد و برای فردی دیگر مهاجرت کاری یا سرمایه گذاری.
کم هزینه ترین روش مهاجرت به آذربایجان چیست؟
در بین روش های مهاجرتی گفته شده کم هزینه ترین روش، مهاجرت کاری به این کشور است. البته ازدواج با یک شهروند آذربایجانی هم یکی از کم هزینه ترین روش های مهاجرت به آن محسوب می شود.
آیا می توان با خرید ملک اقامت آذربایجان را به دست آورد؟
بله یکی از بی دردسرترین روش های دریافت اقامت آذربایجان خرید ملک در این کشور است.
کارشناس هرمس
نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کادر هرمس اپلای