ویزای استارتآپ موضوعی است که ما سعی کردیم در این مقاله آن را شرح دهیم.بیشتر کارآفرینان فقط به راهاندازی یک کسبوکار در خانه فکر میکنند. بااینحال برای درک واقعی نحوه فروش در سطح بینالمللی، باید از منطقه خود خارج شوید. درحالیکه ممکن است ندانید از کجا شروع کنید، بسیاری از کشورها فعالانه به دنبال سرمایهگذاری هستند و با ویزای استارتآپ، روند حرکت را آسانتر از آنچه فکر میکنید، میکنند.
در بسیاری از کشورهای توسعهیافته و برخی از کشورهای درحالتوسعه، علاقه به جذب کارآفرینانی وجود دارد که بتوانند دانش جدید را به ارمغان بیاورند و در اقتصاد محلی شغل ایجاد کنند؛ بنابراین، کشورهای مختلف ویزاهای خاصی را برای کارآفرینان و بنیانگذاران استارتآپ اجرا کردهاند.
بیشتر ویزاهای استارتآپ که در سرتاسر جهان موجود هستند موقتی بوده، اما در صورت موفقیت کارآفرین در نهایت به اقامت منتهی میشوند (به جز کانادا که اقامت دائم فوری را ارائه میدهد). بهعنوان یک قاعده کلی، این کشورها درخواست مهاجرت کارآفرین را بر اساس منافع اقتصادی و ایده کسبوکار افراد ارزیابی میکنند و طرح آن را برای رشد اقتصادی کشور ارائه میدهند.
این ویزا، برای کارآفرینانی که دارای یک برنامه مشخص و چشمانداز مثبت هستند، میتواند تجربهای متحولکننده زندگی باشد. در ادامه این مقاله به بررسی ویزاهای استارتآپ و شرایط آنها میپردازیم.
شرایط اخذ ویزای استارتآپ
الزامات ورود و تعریف موفقیت بین کشورها متفاوت است، اگرچه معمولاً اخذ این ویزا به دو پارامتر کلیدی مربوط میشود، از جمله: کارآفرینان و کسبوکار آنها باید به چه سطحی برسند تا واجد شرایط ورود و اقامت باشند؟ موارد فوق چقدر سریع باید اتفاق بیفتد؟
اکثر کشورها پتانسیل یک کارآفرین را با درنظرگرفتن سرمایه استارتآپ (مقدار و منبع آن) و مشخصات فرد (تحصیلات یا سوابق تجاری و/یا پیشنهاد تجاری) ارزیابی میکنند.
معیارهای ویزای استارتآپ اغلب تعدیل شده و منعطف هستند و واجد شرایط بودن را برای افراد خاص آسانتر میکند. بهعنوانمثال، در نیوزلند، ویزای نوع استارتآپ یک ویزای کاری سهساله است که در دو مرحله (مرحله استارتآپ و مرحله تعادل) کار میکند و به کارآفرینان این امکان را میدهد که در طول مدتی که واجد شرایط دریافت ویزا هستند، در این کشور بمانند.
در کانادا، سرمایهگذاری اولیه موردنیاز برای ویزای کارآفرینی 200 هزار دلار است ولی اگر کارآفرین توسط یک برنامه رشد اقتصادی پذیرفته شود، هیچ سرمایهگذاری لازم نیست. برخی کشورها همچنین مسیرهای ساده شدهای را برای فارغالتحصیلان مهاجر ارائه میدهند بهویژه آلمان و بریتانیا.
در اکثر کشورها، واجد شرایط بودن برای تمدید ویزاهای استارتآپ یا تبدیل به اقامت دائم باتوجهبه تعداد مشاغل ایجاد شده توسط استارتاپ و سرمایهگذاری اضافی یا درآمد ایجاد شده در یک بازه زمانی خاص ارزیابی میشود.

مزایای اخذ ویزای نوع استارتآپ
برنامه ویزای استارتآپ به کارآفرینان مهاجر امکان میدهد تا شرکتهای نوآوری را راهاندازی کنند و در کشور مقصد شغل ایجاد کرده و در نهایت در سطح جهانی رقابت کنند.
این ویزا به کارآفرینان کمکهای ارزشمندی در جهتیابی در محیط کسبوکار ارائه میدهد که گاهی اوقات میتواند برای تازهواردان چالشبرانگیز باشد. این برنامه به شرکتهای بخش خصوصی دسترسی به طیف وسیعتری از کارآفرینان، از جمله بهترین و باهوشترین ذهنها از سراسر جهان را فراهم میکند. اگر شما یک کارآفرین تازهکار هستید و میخواهید یک شرکت پویا بسازید که بتواند در مقیاس جهانی رقابت کند، برنامه ویزای استارتآپ برای شما مناسب است.
ویزای کسبوکار بخش مهمی از برنامه دولتها برای ایجاد یک سیستم مهاجرت اقتصادی سریع و انعطافپذیر است. برنامه ویزای کسبوکار اولین برنامه در نوع خود در جهان است و به سازمانهای بخش خصوصی دسترسی به طیف وسیعی از کارآفرینان – از جمله بهترین و باهوشترین کارآفرینان جهان – را فراهم میکند که میتوانند روی ایدههایشان سرمایهگذاری کنند.
مزایای اخذ ویزای نوع استارتآپ
هنگامی که برای ویزای استارتآپ درخواست میدهید، باید یک “تأیید نامه” ارائه دهید تا نشان دهد که یک نهاد تأییدکننده کسبوکار شما را ارزیابی کرده است. شما همچنین باید مدارک زیر را ارائه دهید: (توجه داشته باشید این مدارک ممکن است باتوجهبه کشور مبدأ شما متفاوت باشند)
پاسپورت معتبر یا مدرک دیگری که هویت و ملیت شما را نشان میدهد.
صورتحسابهای بانکی که نشان میدهند حداقل 1270 پوند پسانداز در حساب بانکی خود به مدت 28 روز متوالی قبل از درخواست دارید.
مدرکی مبنی بر اینکه شما شرایط زبان انگلیسی را دارید.
اگر مدارک شما به زبان انگلیسی نیست، باید یک ترجمه تأیید شده نیز ارائه دهید.
اگر از خارج از اتحادیه اروپا، سوئیس، نروژ، ایسلند یا لیختناشتاین هستید، برای ویزای خود به یک صفحه خالی در پاسپورت خود نیاز دارید.

بهترین طرحهای ویزای استارتآپ در اروپا
برای آن دسته از کارآفرینانی که هم اکنون زندگی و کار در اتحادیه اروپا را انتخاب کردهاند، به لطف آزادیهایی که به عضویت در آمدن در منطقه شینگن ایجاد میکند، موانعی که ممکن است در هنگام کار و راهاندازی کسبوکار در سراسر اروپا وجود داشته باشد، تقریبا کم است.
بااینحال، برای کسانی که از خارج به اروپا مهاجرت میکنند، این احتمال وجود دارد که بهزودی شامل افرادی از بریتانیا نیز شود. ویزای استارتآپی و کارآفرینی ابزاری ارزشمند برای تضمین حق زندگی و کار در کشورهای اروپایی است. در اینجا برخی از بهترین گزینهها از سراسر اتحادیه اروپا، از ویزای فناوری گرفته تا بودجه تحقیق و توسعه و سرمایهگذاری در املاک و مستغلات، آورده شده است.
امروزه از بهترین مشاغل برای گرفتن ویزای کسبوکار میتوان به مشاغل فناوری اطلاعات، شرکتهای تجاری و کسبوکار در زمینه املاک و مستغلات و یا طرحهایی با قابلیت ایجاد کارآفرینی در کشور مبدأ اشاره کرد. در ادامه این مقاله ما بهترین کشورها را برای اخذ این ویزا و شرایط آنها برای شما آوردهایم.

ایتالیا
ویزای استارتاپ ایتالیا یکی از سخاوتمندانهترین ویزاهای استارتآپ در اروپا به حساب میآید و برای هر استارتآپی که بخواهد برای بهرهمندی از بودجه تحقیق و توسعه به ایتالیا خدمت کند، جالبتوجه خواهد بود. برای واجد شرایط بودن، حداقل 15٪ از هزینههای شما باید از تحقیق و توسعه ناشی شود، شرکت شما همچنین باید دارای مقداری دارایی معنوی باشد، باید کمتر از چهار سال قدمت داشته و باید کمتر از 5 میلیون یورو گردش مالی سالانه داشته باشد.
درخواست برای برنامه ویزای استارتآپ ایتالیا را میتوان بهتنهایی یا با کمک یک شتابدهنده استارتآپ ایتالیایی انجام داد. برای واجد شرایط بودن، باید بتوانید حداقل 50,000 یورو در حقوق صاحبان سهام یا سرمایه داشته باشید. متقاضیان موفق میتوانند حداقل یک سال در ایتالیا زندگی و کار کنند و این امکان را دارند که این اقامت را برای دو سال دیگر تمدید کنند.
نیازی نیست که کسبوکار شما در ایتالیا مستقر باشد، اما حداقل باید میزبان یک دفتر مرکزی در این کشور بوده و مقداری مشارکت مالیاتی داشته باشد. طرح اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه فعلی در ایتالیا بهعنوان 100٪ هزینه تحقیق و توسعه برای مشاغل جدید تا حداکثر 20 میلیون یورو محاسبه میشود، با حداقل آستانه 30000 یورو در سرمایهگذاریهای تحقیق و توسعه در هرسال مالی. این کشور همچنین یک کشور عالی برای زندگی و کار، با غذا، آبوهوا و فرهنگ مشهور جهانی است.

فرانسه
ابتکار La French Tech فرانسه انقلابی در فرهنگ استارتآپهای فناوری در این کشور ایجاد کرده است و مراکز استارتآپی را در شهرهای سراسر فرانسه ارائه و مشاوره و بودجه بسیار ارزشمندی را ارائه میدهد. برای تکمیل این موضوع، دولت فرانسه دو برنامه ویزا مجزا برای استارتآپهای فناوری طراحی کرده است؛ از جمله ویزای فناوری فرانسه و بلیط فناوری فرانسه.
ویزای استارتآپ فرانسه طیف وسیعی از موقعیتها را برای کار در فرانسه پوشش میدهد. ویزای فناوری فرانسه علاوه بر اینکه برای صاحبان استارتآپ مناسب است، برای سرمایهگذاران شرکتهای فناوری و همچنین کارگران شرکتهای فناوری نیز در دسترس است. این یک طرح سریع طراحیشده است تا سرمایهگذاری یا کار در یک شرکت فناوری را آسانتر کند و به کارآفرینان یا کارمندان و خانوادههای آنها اجازه اقامت چهارساله تضمین شده را دهد.
مشکل برای هرکسی که میخواهد برای ویزای فناوری فرانسه درخواست دهد این است که به یک حامی مالی نیاز داشته که بهعنوان یک تجارت به شکل یک انکوباتور فناوری یا شتابدهنده است. هنگامی که شراکتی را ایجاد کردید و برای این طرح انتخاب شدید، فرایند تأیید را طی خواهید کرد تا تصمیم بگیرید که طرح کسبوکار شما نوآورانه و جامع است.
هزینههایی که برای این فرایند باید کنار بگذارید
شما برای ویزای کسبوکار این کشور، باید حداقل 17981.60 یورو سرمایه داشته باشید تا در سال اول از خود حمایت کنید و 368 یورو برای درخواست بپردازید.
برنامه ویزای استارتآپ فرانسه به صورت خاص برای کارآفرینانی طراحی شده است که میخواهند بدون تعهد طولانیمدت و الزامات حمایت مالی ویزای فناوری فرانسه، یک تجارت در فرانسه راهاندازی کنند. دریافتکنندگان ویزای استارتآپ فرانسه یک ویزای 12 ماهه دریافت خواهند کرد و همچنین میتوانند از شبکه تأسیس شده تأمین مالی و پشتیبانی تجاری بهرهمند شوند.
کارآفرینانی که به دنبال انتخابشدن این ویزا هستند، باید یک ایده تجاری نوآورانه داشته و به حداقل دو بنیانگذار نیاز داشته باشند. تنها یکی از این بنیانگذاران میتواند تابعیت فرانسه را داشته باشد؛ اگرچه این یک الزام نیست. به طور غیرمعمول، متقاضیان باید به زبان انگلیسی مسلط باشند و استارتاپ باید تنها تمرکز و ابزار استخدام آنها در طول دوره ویزای 12 ماهه باشد.
متقاضیان استارتآپ فرانسه 57000 یورو تضمین شده در بودجه دریافت میکنند. 25000 یورو از این مبلغ برای پرداخت خدمات حرفهای و مابقی برای هزینههای شخصی صرف میشود. اگر پس از سال اول کسبوکار شما همچنان عملیاتی و درحالرشد است، میتوانید از طریق یکروند سریع برای اقامت طولانیمدت اقدام کنید.
انگلستان
بریتانیا با بهرهمندی از شبکههای راهاندازی مستقر در سراسر کشور، فرایند تشکیل کارآمد و نرخ پایین مالیات شرکت یکی از بهترین مقاصد برای استارتآپها است. ویزای استارتاپ و کارآفرینی این کشور نسبت به سایرین از نظر درخواستها انعطاف بیشتری دارد، اما از نظر مدتزمان اقامت در کشور و مسیرهای اقامت طولانیمدت نیز انعطاف کمتری دارد. آنها بیشتر با افرادی که در کشور تحصیلکردهاند یا سرمایه قابلتوجهی آماده سرمایهگذاری دارند، سازگار هستند.
ویزای کسبوکار انگلستان گزینهای برای کارآفرینانی است که میخواهند بدون سرمایه اولیه قابلتوجهی کسبوکار جدیدی در بریتانیا راهاندازی کنند. برای واجد شرایط بودن برای این ویزا، باید توسط یک مؤسسه آموزش عالی بریتانیا (بهعنوانمثال یک دانشگاه) یا یک سازمان تجاری باسابقه از کارآفرینان بریتانیا حمایت مالی شود. این تعریف نسبتاً انعطافپذیر است، اما میتواند شامل انکوباتورهای مستقر در بریتانیا، شتابدهندهها یا سایر منابع تأمین مالی یا پشتیبانی تجاری باشد.
ویزای استارتآپ فرانسه طیف وسیعی از موقعیتها را برای کار در فرانسه پوشش میدهد. ویزای فناوری فرانسه علاوه بر اینکه برای صاحبان استارتآپ مناسب است، برای سرمایهگذاران شرکتهای فناوری و همچنین کارگران شرکتهای فناوری نیز در دسترس است. این یک طرح سریع طراحیشده است تا سرمایهگذاری یا کار در یک شرکت فناوری را آسانتر کند و به کارآفرینان یا کارمندان و خانوادههای آنها اجازه اقامت چهارساله تضمین شده را دهد.
مشکل برای هرکسی که میخواهد برای ویزای فناوری فرانسه درخواست دهد این است که به یک حامی مالی نیاز داشته که بهعنوان یک تجارت به شکل یک انکوباتور فناوری یا شتابدهنده است. هنگامی که شراکتی را ایجاد کردید و برای این طرح انتخاب شدید، فرایند تأیید را طی خواهید کرد تا تصمیم بگیرید که طرح کسبوکار شما نوآورانه و جامع است.

هزینه درخواستها در انگلستان
هزینه درخواستها بین 308 پوند تا 493 پوند برای هر نفر بسته به اینکه از کجا میآیید و اینکه آیا از ویزا دیگری به این ویزا تغییر میکنید یا خیر متغیر است. ایده کسبوکار شما باید توسط یک نهاد تأیید شده ارزیابی شود و شما باید حداقل 945 پوند در حساب بانکی خود برای سه ماه قبل از درخواست خود داشته باشید.
بااینحال، این مبلغ بسیار کمتر از نیازهای سرمایه ویزاهای دیگر است و همچنین میتوانید برخی از اعضای خانواده را با خود بیاورید. محدودیت اصلی در این ویزا این است که شما فقط میتوانید دو سال بدون فرصتی برای تمدید اقامت کنید.
دریافتکنندگان ویزای استارتآپ، واجد شرایط اقامت تا سه سال هستند و میتوانند این ویزا را به مدت نامحدود و برای یک دوره اضافی سهساله تمدید کنند. پس از پنج سال زندگی و کار در کشور، از جمله افراد وابسته (معمولاً اعضای نزدیک خانواده) یک مسیر ساده برای اسکان وجود دارد. شما میتوانید تحت این ویزا چندین کسبوکار راهاندازی کنید، اما ممکن است برای کسبوکار دیگری که متعلق به شما نیست، کار نکرده یا هیچگونه بودجه عمومی مانند درآمد کم یا حمایت مسکن دریافت نکنید.
دانمارک
دانمارک با کیفیت زندگی بالا، اکوسیستم استارتاپی توسعهیافته و پشتیبانی زیاد از کسبوکارهای نوپا، تبدیل به مقصدی عالی برای راهاندازی کسبوکار میشود. ویزای استارتآپ دانمارک که یکی از جذابترین گزینههای ویزا برای کارآفرینانی است که به دنبال شروع کار در اروپا هستند، به این امر کمک کرده است. متقاضیان باید ایده کسبوکار خود را توسط یک پانل اختصاصی از کارشناسان تأیید کرده و باید بتوانند از خود حمایت کنند.
برای واجد شرایط بودن برای ویزای استارتآپ دانمارک، باید نقش فعالی در اداره کسبوکار خود داشته باشید، مدرکی در مورد ایده کسبوکار، محصول و تواناییهای شخصی خود ارائه دهید و شامل یک طرح تجاری جامع، طرح اولیه یا ارائه محصول باشید. تمامی فایلها باید به زبان انگلیسی باشند و از شما انتظار میرود که سطح بالایی از صلاحیت زبان انگلیسی داشته باشید.
در صورت موفقیت، میتوانید 1900 کرون برای درخواست اجازه کار و اقامت بپردازید که به شما امکان میدهد تا دو سال در این کشور بمانید و تجارت خود را توسعه دهید. این به طور بالقوه میتواند به طور نامحدود برای دورههای حداکثر سه سال در یک زمان تمدید شود.
ویزای استارتآپ دانمارک به دلیل عدم نیاز به حمایت مالی، گزینهای بسیار محبوب است. بهعنوانمثال، در انگلستان، ممکن است اسپانسر شما در هر مقطعی از اقامت شما را ترک کند که میتواند توانایی شما را برای ماندن در کشور به خطر بیندازد. این مورد برای ویزای کسبوکار دانمارک صدق نمیکند. دانمارک همچنین از حمایت بزرگی از استارتآپها، از جمله سرمایهگذاران فرشته، انکوباتورها، صندوق رشد دانمارکی و کمکهای استارتآپ دانمارک بهره میبرد.
ویزای کسبوکار انگلستان گزینهای برای کارآفرینانی است که میخواهند بدون سرمایه اولیه قابلتوجهی کسبوکار جدیدی در بریتانیا راهاندازی کنند. برای واجد شرایط بودن برای این ویزا، باید توسط یک مؤسسه آموزش عالی بریتانیا (بهعنوانمثال یک دانشگاه) یا یک سازمان تجاری باسابقه از کارآفرینان بریتانیا حمایت مالی شود. این تعریف نسبتاً انعطافپذیر است، اما میتواند شامل انکوباتورهای مستقر در بریتانیا، شتابدهندهها یا سایر منابع تأمین مالی یا پشتیبانی تجاری باشد.

ویزای استارتآپ فرانسه طیف وسیعی از موقعیتها را برای کار در فرانسه پوشش میدهد. ویزای فناوری فرانسه علاوه بر اینکه برای صاحبان استارتآپ مناسب است، برای سرمایهگذاران شرکتهای فناوری و همچنین کارگران شرکتهای فناوری نیز در دسترس است. این یک طرح سریع طراحیشده است تا سرمایهگذاری یا کار در یک شرکت فناوری را آسانتر کند و به کارآفرینان یا کارمندان و خانوادههای آنها اجازه اقامت چهارساله تضمین شده را دهد.
مشکل برای هرکسی که میخواهد برای ویزای فناوری فرانسه درخواست دهد این است که به یک حامی مالی نیاز داشته که بهعنوان یک تجارت به شکل یک انکوباتور فناوری یا شتابدهنده است. هنگامی که شراکتی را ایجاد کردید و برای این طرح انتخاب شدید، فرایند تأیید را طی خواهید کرد تا تصمیم بگیرید که طرح کسبوکار شما نوآورانه و جامع است.
بایدها و نبایدهای ویزای استارتآپ
با ویزای استارتآپ میتوانید:
اگر شریک زندگی و فرزندان شما واجد شرایط هستند، میتوانید آنها را بهعنوان “وابستگان” همراه خود بیاورید.
در شغل دیگری کار کنید و همچنین در تجارت خود نیز فعالیت داشته باشید.
سفر به خارج از کشور و بازگشت دوباره به کشور را تجربه کنید.
همچنین میتوانید برنامههای دیگر ویزا را به این ویزا تغییر دهید.


با ویزای کسبوکار نمیتوانید:
برای اکثر مزایا (بودجه عمومی) یا بازنشستگی ایالتی درخواست دهید.
بهعنوان یک ورزشکار حرفهای، بهعنوانمثال یک مربی ورزشی، کار کنید.
اقامت دائم کسب کنید.
در آخر اگر درخواست شما موفقیتآمیز باشد، لیست کاملی از کارهایی که میتوانید و نمیتوانید با ویزای استارتآپ انجام دهید را بسته به کشور مبدأ دریافت خواهید کرد.
جمعبندی
بسیاری از کشورها ویزای استارتآپ را ارائه میدهند که اغلب بهعنوان ابزار ترجیحی برای اخذ شهروندی از یک کشور در نظر گرفته میشود. این طرحها که بهعنوان «ویزای طلایی» شناخته میشوند، به افراد این امکان را میدهند که مبالغ زیادی (اغلب بیش از ۱ تا ۲ میلیون یورو) در پروژههای تعیینشده در ازای مجوزهای اقامت و راههایی برای شهروندی کامل سرمایهگذاری کنند. درحالیکه اینها بهترین تضمین را برای ماندن و کار در یک کشور ارائه میدهند، سطح سرمایهگذاری موردنیاز یک مانع اساسی است.
ویزای کارآفرینی جهت کسبوکارهای کوچک یا متوسطی طراحی شده است که به دنبال راهاندازی در یک کشور یا گسترش آن هستند. این ویزاها کوتاهمدت هستند و اقامت را برای مدت معین یا بهصورت دورهای اعطا میکنند، اما میتوانند مسیرهایی را برای اقامت دائم نیز ارائه دهند. ویزاهای استارتآپ معمولاً موانع بسیار کمتری برای ورود دارند و به یک طرح تجاری قوی و شواهدی مبنی بر توانایی حمایت مالی خود برای یک سال یا بیشتر نیاز دارند.
ویزای کارآفرینی یا استارتآپ میتواند راهی ایدهآل برای شروع یک نوع کسبوکار و یک زندگی جدید در خارج از کشور باشد و مهاجران از مزایای حضور در یک کشور اتحادیه اروپا و همچنین مزایای محلی برای کسبوکارهای خارجی بهرهمند شود.
علاوه بر مواردی مانند آزادی حرکت برای نیروی کار و صندوق افق 2020 اتحادیه اروپا، ممکن است واجد شرایط معافیتهای مالیاتی سخاوتمندانه تحقیق و توسعه، کمکهای مالی و سایر حمایتهای مالی باشید که همگی برای تشویق کسبوکارها برای کمک به آن کشور خاص طراحی شدهاند.
مقاله پیشنهادی : مهاجرت استارتاپی
سؤالات متداول
بله در اکثر کشور ها برای اخذ ویزای استارتاپ و ورود به عنوان یک سرمایه گذار سرمایه استارتاپ و مشخصات شخصی مورد بررسی قرار میگیرد.
این نوع ویزا به کار آفرینان این امکان را میدهد که شرکت های نوآوری و شغل ایجاد کنند و بتوانند در سطح جهانی به رقابت بپردازند.
بهترین کشورهای اروپایی برای اخذ این ویزا شامل ایتالیا، فرانسه، انگلستان و دانمارک هستند.
