کار دانشجویی در آلمان

کار دانشجویی در آلمان

کار دانشجویی در آلمان مطلبی است که در این مقاله به جزئیات به آن خواهیم پرداخت، پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. می‌توان گفت که بیشتر دانشجویان دانشگاه‌های آلمان اعم از آلمانی و غیر آلمانی از طریق کار در کنار تحصیل، هزینه‌های خود را تامین می‌کنند. از کار در مغازه‌ها و رستوران‌ها، نمایشگاه‌ها تا کار در کتابخانه دانشگاه، برای اساتید (hiwi) یا کار در کارخانه‌ها و مراکز صنعتی.

بسیاری از کارخانه‌ها و شرکت‌ها با دانشگاه‌ها مرتبط هستند و تمایل دارند از دانشجویان برای انجام پروژه‌های خود استفاده کنند. این نوع کار دانشجویی Werkstudent نام دارد و می‌توان از ترم 3 کارشناسی، مشغول به کار دانشجویی شد. اگر چه این نوع کار بیشتر برای رشته‌های فنی مهندسی در دسترس است.

همکاری با وزارت علوم

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت

آنچه در این مقاله می خوانید:

شرایط کار برای دانشجویان در آلمان

کار در آلمان برای دانشجویان نسبت به بسیاری از کشورها راحت‌تر بوده و از طرفی برای کارفرمایان و شرکت‌ها بسیار خوب است. دانشجویان غیر اتحادیه اروپا (از جمله دانشجویان ایرانی) می‌توانند ۱۲۰ روز در سال تمام وقت(روزانه ۸ ساعت) کار کنند. تعطیلات رسمی آلمان مانند تعطیلات سال نو یا تعطیلات آخر هفته به عنوان روزهای کاری محاسبه نمی‌شود. به عبارت دیگر، اگر در تعطیلات آخر هفته و سایر تعطیلات کار کنید، جزو ۱۲۰ روز محسوب نمی‌شود.

کار دانشجویی در آلمان

درآمد کار دانشجویی در آلمان چقدر است؟

طبق قانون، حداقل دستمزد کار دانشجویی در آلمان در سال ۲۰۲۰ ساعتی ۹.۳۵ یورو و در برخی شهرها ۱۰ یورو است. حتی با این حداقل دستمزد، اگر دانشجویی دو روز در هفته کار کند، می‌تواند ۹۰ تا ۱۰۰ درصد کل هزینه‌های زندگی دانشجویی را پوشش دهد. چون هزینه زندگی دانشجویی با تمام نیازهای خودش بسته به شهر و ایالت بین ۴۰۰ تا ۴۵۰ یورو در ماه متغیر است. برخی از شرکت‌ها هستند که مبالغی بالاتر از ۹.۳۵ یورو را پرداخت می‌کنند. اما این نکته را در نظر داشته باشید که درآمد شما به عنوان یک دانشجو نباید از ۸۳۵۴ یورو در سال بیشتر شود.

اگر دانشجو دارای درآمد ماهانه ۴۵۰ یورو باشد، از مالیات معاف است. اما اگر درآمد او از ۴۵۰ یورو بیشتر شود باید مالیات بپردازد. با این حال، مالیات پرداخت شده توسط دانشجویان چندان زیاد نیست و حتی در صورت درخواست دانشجو قابل برگشت است.

یعنی در پایان هر سال مالیات‌های کسر شده از او به حسابش واریز خواهد شد. داشتن مهارت‌های خاصی همچون نرم افزار کامپیوتر، هنر، آرایشگری یا حسابداری می‌تواند به شما کمک کند شغلی با درآمد خوب پیدا کنید. قطعاً اخذ مدارک معتبر از کشور آلمان شانس کاریابی را افزایش می‌دهد اما عدم اخذ آن برای دانشجو، هیچ ایرادی ندارد، زیرا دریافت مدرک در آلمان بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ یورو هزینه بر است.

به طور کلی دانشجو برای کارفرما نیروی کار ارزان و اقتصادی بوده و حقوق دانشجو از غیر دانشجو کمتر است. ضمناً کارفرما نیازی به پرداخت بیمه دانشجویی ندارد. به همین دلیل یافتن شغل برای دانشجویان جای نگرانی ندارد و افرادی که برای تحصیل در آلمان، به این کشور مهاجرت می‌کنند، می‌توانند با کار دانشجویی در آلمان، هزینه‌های خود را تامین کنند.

هزینه‌های تحصیل و زندگی دانشجو در آلمان

مسلماً هدف از کار دانشجویی در آلمان تامین هزینه‌های تحصیل و زندگی در آلمان است. متقاضیان کار همزمان با تحصیل در آلمان، این نکته را باید بدانند که امکان تحصیل رایگان در بسیاری از رشته‌ها برای دانشجویان بین المللی در آلمان وجود دارد و هزینه‌های مختلف مربوط به دانشگاه‌های دولتی بین ۱۰۰ تا ۳۵۰ یورو در هر ترم است.

هزینه دانشگاه‌های خصوصی همچنین براساس نوع رشته و سطح تحصیلات هر دانشگاه متغیر است. به طور کلی هزینه‌های تحصیل در آلمان در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی چندان بالا نیست، اما هزینه‌های مواردی مانند پوشاک، مسکن و فعالیت‌های فرهنگی از متوسط ​​هزینه‌ها در دیگر کشورهای اتحادیه اروپا بیشتر است.

هزینه زندگی در آلمان برای دانشجویان که شامل شهریه و هزینه‌های زندگی می‌شود به طور متوسط ۸۵۰ یورو در ماه بوده که بیشتر آن هزینه اجاره مسکن است. البته شایان ذکر است که هزینه زندگی با توجه به هر شهر و سبک زندگی افراد متفاوت است.

هزینه‌های بیمه دانشجویی نیز در سنین مختلف متغیر خواهد بود. هر دانشجوی زیر ۳۰ سال ۸۰ یورو و بالای ۳۰ سال ۱۶۰ یورو در ماه برای بیمه پرداخت خواهد کرد. لازم به ذکر است که با توجه به شرایط تحصیل و کار در آلمان می‌توان برای تامین بخشی از هزینه ها بورسیه آلمان اخذ کرد. بورسیه دریافتی بستگی به شرایط دانشجو و دانشگاه دارد و تعداد و تنوع آن در مقاطع مختلف تحصیلی شرایط یکسانی ندارد.

هزینه کار و تحصیل دانشجویی در آلمان

آیا هزینه‌های تحصیل با کار دانشجویی در آلمان تامین می‌شود؟

یکی از دلایلی که آلمان به عنوان کشوری محبوب و مورد تقاضا برای مهاجرت است، هزینه زندگی مقرون به صرفه آن در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی است. دانشگاه‌های رایگان نیز منجر به کاهش چشمگیر هزینه‌های زندگی در آلمان شده است.

با این حال، راه‌های زیادی وجود دارد که مهاجران می‌توانند از پس هزینه‌های زندگی خود در آلمان برآیند و زندگی قابل قبولی در آلمان داشته باشند. یکی از این راه‌ها برای متقاضیانی که در حال تحصیل هستند، انجام کار پاره وقت است که باید با توجه به مهارت و تجربه فرد، درآمدهای متفاوتی در نظر گرفته شود. به طور متوسط، یک دانشجو، می‌تواند به ازای هر ساعت کار در حین تحصیل ۹ یورو درآمد داشته باشد.

حال سوال اینجاست که فرد با این میزان درآمد قادر به پرداخت هزینه‌های زندگی است یا خیر. پاسخ این سوال به نوع زندگی هر فرد بستگی دارد، با توجه به اینکه دانشجوی بین المللی در آلمان  نیاز به پرداخت شهریه ندارد. اما با تمام این تفاسیر، می‌تواند هزینه‌های زندگی خود را با کار دانشجویی در آلمان تا حد قابل قبولی تامین کند.

کار دانشجویی در آلمان

حداقل مدرک زبان برای کار دانشجویی در آلمان

البته دانستن زبان آلمانی حداقل در سطح B1 نقش مهمی در به دست آوردن شغل دانشجو دارد و هر چه دانشجو به زبان آلمانی تسلط بیشتری داشته باشد، احتمال داشتن کار دانشجویی در آلمان بیشتر می‌شود. اما تعدادی از دانشجویان هستند که با زبان انگلیسی در رشته مورد نظر خود پذیرفته شده‌اند.

به همین خاطر این دسته از دانشجویان برای یافتن کار دانشجویی باید زبان آلمانی را یاد بگیرند. البته در کشور آلمان، تعدادی از دانشگاه‌ها به صورت رایگان، زبان آلمانی را یاد می‌دهند.

معرفی انواع کار دانشجویی در آلمان

کار دانشجویی که در طول تحصیل انتخاب می‌کنید بسیار مهم است. این شغل باید از نظر موقعیت مکانی، حقوق و شغل مناسب شما بوده و مزاحم تحصیل شما نباشد. در اینجا لیستی از مشاغلی که می‌توانید در کنار تحصیل خود انتخاب کنید، آورده شده است:

انواع کار دانشجویی

کار آنلاین:

_ کار آنلاین را باید آسانتر و کمتر آزاردهنده دانست زیرا یک کار نیمه وقت در آلمان، مناسب برای دانشجویان است زیرا افراد می‌توانند در هر زمان و مکان کار کرده و درآمد خوبی کسب کنند. اگرچه کار آنلاین شامل همه مشاغل نمی‌شود و انتخاب افراد را محدود می‌کند، اما مطمئناً برای دانش آموزان راحت‌تر خواهد بود.

خرده فروشی:

_ خرده فروشی یکی از مشاغلی است که در لیست مشاغل پاره وقت برای دانشجویان قرار گرفته و برای انجام آن به مهارت کمی نیاز است و متقاضیان می‌توانند از ابتدای تحصیل در آلمان در این شغل بدون به خطر انداختن تحصیلات خود مشغول به کار شوند.

دستیار تولید:

_ این شغل بهترین فرصت برای علاقه‌مندان به طراحی لباس، عکاسی، کارگردانی، چاپ کتاب و سایر مشاغلی است که افراد به عنوان دستیار در رشته‌های مذکور فعالیت می‌کنند.

نه تنها دستیار تولید برای این رشته‌ها استخدام می‌شود، بلکه افراد در بخش‌های صنعتی نیز می‌توانند به عنوان دستیار تولید، به صورت پاره وقت فعالیت کنند.

کار در رستوران و کافه:

_ یک کار نسبتا آسان که همه دانشجویان می‌توانند انجام دهند کار در رستوران‌ها و کافی شاپ‌ها است. لازمه موفقیت در این شغل پاره وقت، دانستن زبان آلمانی برای کسب درآمد قابل قبول با حداقل مهارت و تجربه است. مزیت انجام این کار علاوه بر پرداخت هزینه‌های زندگی، افزایش ارتباطات اجتماعی افراد است.

دستیار آموزشی:

_ برای دانش آموزان علاقه مند به تدریس بهترین شغل برای آنها در حین تحصیل دستیار تدریس است که در واقع دستیار معلم می‌شود.

این شغل برای افرادی که کارهای علمی و پژوهشی انجام می‌دهند، انتخاب بسیار هوشمندانه ای خواهد بود که نه تنها به تحصیل آنها لطمه وارد نمی‌کند، بلکه باعث پیشرفت آنها می‌شود.

مزایای کار دانشجویی در آلمان

اساساً کار در کنار تحصیل باعث بهبود وضعیت مالی شما می‌شود. علاوه بر این، می‌توانید در کنار تحصیلات خود، تجربه نیز بدست بیاورید. به علاوه، در صورتی که کار دانشجویی مرتبط با تحصیل شما باشد، می‌توانید رزومه خوبی برای خود جمع کنید. حتی این امکان را خواهید داشت از کارفرمای خود به عنوان سابقه شغلی، معرفی نامه نیز بگیرید.

بهترین شهرهای آلمان برای شغل دانشجویی

اگرچه آلمان بازار کار خوبی دارد و تقریباً تمام فارغ التحصیلان در صورت داشتن مهارت و تجربه لازم شاغل می‌شوند، اما در مورد کار دانشجویی در آلمان باید به برخی از شهرها امتیاز بیشتری داد، چرا که دانشجو هم به راحتی می‌تواند کار کند و هم به صورت همزمان به تحصیل خود ادامه دهد. این شهرها عبارتند از:

  • برلین
  • مونیخ
  • دارمشات
  • فرانکفورت
  • کلن
  • دوسلدروف
  • بن
  • هامبورگ

چه شغل‌هایی برای کار دانشجویی در آلمان غیرمجاز است؟

به صورت کلی نمی‌توان گفت که دولت آلمان مانع از انجام کاری از دانشجویان شده است و دانشجویان می‌توانند تمامی مشاغل مجاز در آلمان را انتخاب کنند. اما تنها شرط بین آنها این است که دانشجویان مجاز به انجام کار تمام وقت نیستند.

به دلیل وجود این محدودیت، انتخاب دانشجویان سخت شده و نمی‌توانند مشاغلی را انتخاب کنند که نیاز به کار بیشتری دارد. در واقع می‌توان نتیجه گرفت که محدودیتی که برای دانشجویان برای کار پاره وقت در آلمان اعمال می‌شود، در رشته و شغل انتخابی نیست، بلکه در ساعات کاری آنهاست.

نکته دیگر اینکه دانشجو تا پایان تحصیل مجاز به راه اندازی و تاسیس کسب و کار نخواهد بود و خوداشتغالی برای دانشجویان در آلمان نیز ممنوع است. این ممنوعیت زمانی برداشته می‌شود که ویزای تحصیلی فرد به ویزای کار تغییر کند.

شرایط شغلی همراه دانشجو در آلمان

دانشجویانی که برای ادامه تحصیل با ویزای تحصیلی آلمان به این کشور مهاجرت می کنند می توانند همسر خود را به همراه داشته باشند. البته، زن یا شوهر باید فرم درخواست ویزا را به طور جداگانه پر کرده و همچنین زمان مصاحبه را جداگانه رزرو نماید، به این ترتیب برای ویزای همراه آلمان یا ویزای اعضای خانواده اقدام کند. البته ممکن است روند اعطای ویزا به گونه ای انجام شود که زن و شوهر نتوانند همزمان با رفتن دانشجو به آلمان به این کشور مهاجرت کنند، اما در هر صورت سفارت آلمان در تهران، ویزای پیوست شده در صورت عدم وجود نقص در مدارک را ارائه می کند. همچنین این احتمال وجود دارد که همسر (به همراه دانشجو) ویزای همراه را به موقع دریافت کند و هر دو بتوانند با هم به آلمان مهاجرت کنند.

مهاجرت به آلمان

ناگفته های مهاجرت به آلمان

در این مقاله به بررسی شرایط عمومی و ناگفته های مهاجرت به آلمان و بهترین راه های آن برای ایرانیان می پردازیم.

کلام آخر

در این مقاله به بررسی شرایط کار دانشجویی در آلمان در حین تحصیل پرداختیم. اکثر دانشجویانی که در دانشگاه‌های آلمان تحصیل می‌کنند، چه شهروند این کشور باشند و چه دانشجویان بین المللی، در کنار تحصیل کار می‌کنند و از این طریق هزینه تحصیل و زندگی خود را تامین می‌کنند. شرایط کاری برای این دانشجویان به صورت پاره وقت بوده و ساعات کاری نیز برای مقاطع تحصیلی مختلف، متفاوت خواهد بود. به هر حال امیدواریم با مطالعه مطالب این مقاله اطلاعات لازم در این زمینه را بدست آورده باشید. در صورت هر گونه سوال، می‌توانید از مشاوره کارشناسان مجرب موسسه، استفاده کنید.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :
سوالات متداول
۱. هر دانشجو چند ساعت در ماه می‌تواند کار کند؟
برای هر یک از دانشجویان، امکان ۱۲۰ روز کاری وجود دارد.
۲. آیا شرایط خود اشتغالی برای دانشجویان وجود دارد؟
دانشجویان بین المللی نمی‌توانند در زمان تحصیل، خود اشتغالی داشته باشند.
۳. حداقل درآمد برای کار دانشجویی در آلمان چقدر است؟
هر دانشجو به ازای هر ساعت کاری، ۹.۳۵ الی ۱۰ یورو دریافت می‌کند.
کارشناس هرمس
نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
حسین فیاص
1 سال قبل

اطلاعات مفید و راهگشایی بود .

کارشناس مهاجرت هرمس
پاسخ به  حسین فیاص
1 سال قبل

ممنون از توجهتون

کادر هرمس اپلای
Call Now Button