مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه

مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه

مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه مطلبی است که در این مقاله با جزئیات به آن پرداخته ایم. بسیاری از افراد کشور ترکیه را تنها به‌عنوان یک کشور مقصد گردشگری مي‌شناسند. این تصور کاملاً غلط به نظر می‌رسد؛ زیرا وجود شرایط مناسب مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه موجب شده است تا بسیاری از پزشکان ایرانی این کشور را به‌عنوان مقصد نهایی خود جهت کار و زندگی انتخاب کنند. ترکیه که در میانه آسیا و اروپا قرار گرفته است گزینه بسیار مناسبی برای طیف مختلفی از فعالان حوزه پزشکی محسوب می‌شود.

ایجاد بیمارستان‌های فوق‌العاده حرفه‌ای یکی دیگر از مهم‌ترین دلایلی به شمار می‌آید که باعث شده است تا ترکیه انتخاب نخست پزشکان ایرانی باشد. علاوه بر این، حقوق پزشکان در کشور ترکیه نسبت به سایر کشورهای موجود در خاورمیانه بسیار بالاتر است به نحوی که می‌توان با حقوق دریافتی یک زندگی بسیار راحت و آرام‌بخش را پایه‌ریزی کرد.

پزشکان از مزایای شغلی خوبی برخوردار هستند و به‌طورکلی طیف‌های مختلف مردم به آن‌ها احترام می‌گذارند. در ادامه متن با ما همراه باشید تا شما عزیزان را با کلیه شرایط و همچنین موارد مرتبط با مهاجرت کاری پزشکان به کشور ترکیه آشنا کنیم.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت

آنچه در این مقاله می خوانید:

شناخت کلی کشور ترکیه

همان‌طور که گفته شد، کشور ترکیه پلی میان آسیا و اروپا به شمار می‌آيد و تقریباً پس از جنگ جهانی اول نقش مهمی در سیاست‌های کلی منطقه خاورمیانه ایفا کرده است. فرهنگ ایران و ترکیه چه از لحاظ دین و چه از لحاظ فرهنگ مردمی شباهت‌های چشمگیری دارد. در سال‌های اخیر ایرانیانی بسیاری به این کشور مهاجرت کرده‌‌اند که طیف بزرگی از آنان را پزشکان تشکیل می‌دهند.

مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه امر نوینی نیست، اما باتوجه‌به اوضاع اقتصادی کشور در سال‌های اخیر، اکثر پزشکان ترجیح داده‌اند که در کشور ترکیه مشغول به فعالیت شوند. نکته جالب اینجاست که مهاجرت پزشکان به کشور ترکیه نسبت به مهاجرت سایر فعالان حوزه‌های مختلف شغلی آسان‌تر است. در واقع زمان رسیدگی به پرونده‌های مهاجرتی پزشکان در مقابل زمان موردنیاز جهت رسیدگی به پرونده‌های پزشکی سایر افراد کوتاه‌تر به نظر می‌رسد.

کشور ترکیه علاوه بر پزشکان، مقصد مهاجرتی بسیاری از سرمایه‌گذاران ایرانی نیز بوده است. در واقع می‌توان گفت که جمعیت عظیمی از ایرانیان در این کشور حضور دارند و متقاضیان امر مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه پس از ورود به این کشور با مشکل چندانی از لحاظ پیداکردن یک جامعه ایرانی و ارتباط با هم‌وطنان مواجه نمی‌شوند.

شناخت کلی کشور ترکیه

فعالیت شغلی پزشکان در ترکیه به چه نحو است؟

به علت اقتصاد باز ترکیه و همچنین نیاز مبرم این کشور به بهره‌گیری از پزشکان زبده در بیمارستان‌های نوساز، خوشبختانه وضعیت شغلی پزشکان در کشور ترکیه نسبت به اکثر کشورهای غرب آسیا (به‌خصوص ایران) بهتر است. پزشکان در این کشور گزینه‌های مختلفی را در اختیار دارند و در واقع می‌توانند از بین چند انتخاب شغلی، یکی را برگزینند.

جالب است بدانید که دولت کشور ترکیه هرساله یک فهرست از مورد تقاضاترین شغل‌های موجود در این کشور را ارائه می‌کند و همواره رشته‌های مرتبط با پزشکی در صدر این فهرست قرار می‌گیرند. در گذشته به علت قوانین سخت‌گیرانه مهاجرتی، هیچ امکانی جهت مهاجرت پزشکان از سایر کشورهای جهان به کشور ترکیه و فعالیت قانونی در این کشور وجود نداشت؛ اما این امر به طور کامل در سال‌های اخیر تغییر کرد. به‌نحوی‌که حتی دولت ترکیه خود پیگیر انتقال پزشکان خارجی به این کشور شده است.

به طبع همانند اکثر کشورهای جهان، برای مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه نیز باید یک سری قوانین خاص رعایت شود. این قوانین تعیین می‌‌کنند که آیا تحصیلات، مهارت و همچنین سابقه شما با نیازهای دولت ترکیه جهت استخدام پزشکان خارجی همخوانی دارد یا خیر.

چنانچه از این صلاحیت‌ها برخوردار باشید، قاعدتاً هیچ محدودیت خاصی از نظر مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه وجود ندارد. بعضی از افراد تصور می‌کنند که فعالیت پزشکی در کشور ترکیه نیازمند طی‌کردن آزمون‌ها و تست‌های بسیار خاصی است، اما این امر چندان صحیح نیست و تنها باید مهارت و تحصیلات خود را به اثبات برسانید.

پزشکان در ترکیه می‌توانند در چه مراکزی مشغول به کار شوند؟

یکی دیگر از پرسش‌های بسیار رایج در این زمینه، مراکزی است که پزشکان می‌توانند پس از مهاجرت کاری به ترکیه در آن‌ها مشغول به کار شوند. اصلی‌ترین و پردرآمد‌ترین مراکز درمانی در کشور ترکیه، مراکز خصوصی هستند. در واقع پزشکانی که در چنین مراکزی به طبابت می‌پردازند بیشترین سطح درآمد در کشور ترکیه را به خود اختصاص داده‌‌اند.

این مراکز اغلب تحت‌نظر وزارت بهداشت ترکیه فعالیت می‌کنند، به‌طورکلی برای فعالیت در مراکز خصوصی و یا راه‌اندازی یک مرکز خصوصی درمانی باید نسبت به کسب مجوز‌های قانونی لازم توسط وزارت بهداشت ترکیه اقدام کنید. شایان‌ذکر است که هرگونه فعالیت پزشکی در مراکز غیرقانونی و فاقد مجوز جرم محسوب می‌شود و موجب دستگیری و مجازات قانونی شما خواهد شد.

علاوه بر مراکز خصوصی درمانی، افراد متقاضی در زمینه مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه می‌توانند در مراکز دولتی درمانی، مانند بیمارستان‌های دولتی مشغول به کار شوند. سطح درآمد این نوع مشاغل به حد مشاغل خصوصی نمی‌رسد؛ اما حتی در این شرایط نیز نسبت به سطح درآمد کلی جامعه بسیار بالا‌تر است. شما می‌‌توانید علاوه بر فعالیت در یکی از مراکز دولتی، در مطب خود نیز بیماران مختلف را ویزیت کنید. به‌طورکلی می‌توان گفت که مراکز خصوصی و دولتی درمانی در کشور ترکیه شباهت بالایی با مراکز موجود در ایران دارند.

مراکزی که پزشکان در ترکیه میتوانند در آن مشغول به کار شوند

مهم‌ترین شرط جهت مهاجرت پزشکان به ترکیه چه موردی است؟

اصلی‌ترین مورد در زمینه مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه را می‌توان ارائه مدارک معتبر پزشکی دانست. قاعدتاً فعالیت به‌عنوان یک پزشکی خارجی در اکثر کشورهای جهان نیازمند ارائه مدارکی است که نشان می‌دهند شما در رشته پزشکی تحصیل کرده‌اید و مهارت‌های لازم در زمینه شغلی مدنظری که می‌خواهید در آن فعالیت کنید را دارید.

این مدارک پزشکی نقش مهمی را در روند استخدامی شما دارند. پزشکانی که مدارکی از دانشگاه‌‌های معتبر پزشکی در ایران دارند، راحت‌تر می‌توانند در مراکز درمانی خصوصی و حتی مراکز درمانی دولتی مشغول به کار شوند. مدارک پزشکی شما باید پیش از اقدام جهت دریافت ویزای کاری در کشور ترکیه توسط یک خانه ترجمه حرفه‌ای ترجمه شوند تا در روند کلی پرونده یا کیس مهاجرتی مشکلی رخ ندهد.

پس از ترجمه مدرک، نیاز است که مدرک خود را به یکی از مراکز آموزش عالی در کشور ترکیه بفرستید تا مدرک مربوطه به‌اصطلاح معادل‌سازی شود. معادل‌سازی بدان معناست که مدرک شما را با مدارکی که در کشور ترکیه ارائه می‌شوند تطبیق می‌دهند. درصورتی‌که پس از تطبیق مدرک شما توسط وزارت بهداشت ترکیه معتبر شناخته شود، دیگر مشمول هیچ‌گونه محدودیتی برای فعالیت پزشکی در کشور ترکیه نیستند.

چه مراکزی مدارک پزشکی را معادل‌سازی می‌کنند؟

مؤسساتی به نام yok در زمینه معادل‌سازی مدارک پزشکی متقاضیان در زمینه مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه به فعالیت می‌پردازند. در واقع تقریباً تمامی مدارک تحصیلی (به‌خصوص مدارک پزشکی) توسط همین مؤسسات معادل‌سازی می‌شوند.

بعضی از yok ‌ها برای این معادل‌سازی مبالغی را از متقاضی دریافت می‌کنند. به یاد داشته باشید که yokها تأییدکننده نهایی اعتبار مدرک شما نیستند و تنها مدرک مربوطه را معادل‌سازی خواهند کرد. زمان معادل‌سازی مدارک شما توسط yokها معمولاً متغیر است و نمی‌توان یک زمان کلی را برای آن اختصاص داد؛ زیرا این امر با موارد مختلفی همچون نوع مدرک، تعداد متقاضیان، تعداد پرسنل yok و … مرتبط است.

چه مراکزی مدارک پزشکی را معادل‌سازی می‌کنند؟

نقش زبان در مهاجرت کاری پزشکان به کشور ترکیه

همان‌طور که می‌دانید اکثر مردم کشور ترکیه با زبان انگلیسی آشنایی دارند، اما این بدان معنا نیست که تنها با داشتن مدارک مربوط به این زبان (آیلتس یا تافل) می‌توانید به‌عنوان یک پزشک در کشور ترکیه مشغول به کار شوید. کم‌ترین مدرک موردنیاز برای فعالیت شغلی به‌عنوان یک پزشک در کشور ترکیه، مدرک b1 زبان ترکی است.

مدرک b1 زبان ترکی ثابت می‌کند که شما با حداقل‌ها آشنا هستید و می‌توانید بدون مشکل خاصی با اکثر مردم ساکن این کشور ارتباط برقرار کنید. به یاد داشته باشید که بعضی از طیف‌های جمعیتی ترکیه (به‌خصوص سالمندان) چندان با زبان انگلیسی آشنا نیستند و به همین دلیل جهت یکی از مهم‌ترین موارد در زمینه مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه، یادگیری زبان است.

شما می‌توانید پس از مهاجرت با کمک مؤسسات خصوصی‌ موجود در کشور ترکیه، سطح زبان خود را بالاتر ببرید. این مؤسسات با بهره‌گیری از روش‌های مختلف و همچنین توجه به حوزه‌ پزشکی خاصی که در آن فعالیت مي‌کنید، به شما در این زمینه یاری می‌رسانند.

نکته جالب این است که اکثر این مؤسسات پرسنلی ایرانی دارند و بنابراین،‌ با مشکلات خاصی در این زمینه روبه‌رو‌ نمی‌شوید. دانشجویان پزشکی مهاجر در ترکیه که توسط دانشگاه‌های موجود در این کشور آموزش می‌بینند، نیازی به ارائه مدارک مرتبط با یادگیری زبان ترکی استانبولی ندارند.

چه مدارکی که برای فعالیت پزشکی در کشور ترکیه موردنیاز است؟

در بخش‌های قبل گفتیم که اسناد مربوط به معادل‌سازی مدرک شما توسط یک مرکز yok و همچنین تأییدیه آن توسط وزارت بهداشت ترکیه، مهم‌ترین مدارک جهت مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه به شمار می‌آیند. علاوه بر این، پزشکان باید پیش از استخدام در یک مرکز خصوصی یا دولتی درمانی، مدارک مبتنی بر یادگیری سطح b1 زبان را ارائه دهند.

جهت دریافت ویزای کاری در زمینه مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه، علاوه بر موارد فوق به اسناد دیگری نیز نیاز دارید. یکی از این مدارک کسب بیمه مالی است. این بیمه نشان می‌دهد که در ماه‌های ابتدایی فعالیت در کشور ترکیه، فرد مهاجر می‌تواند به طور کامل از پس هزینه‌های زندگی خود بربیاید و نیازی به استفاده از خدمات دولتی در این زمینه ندارد.

مورد بعدی دراین‌رابطه، ارائه کلیه اسناد و ادله مرتبط با قرارداد متقاضی مهاجرت با یک مرکز درمانی در کشور ترکیه است. قرارداد مدنظر باید به‌صورت کاملاً رسمی تهیه شده باشد و ارائه قراردادهای شفاهی فاقد اعتبار است. در این قراردادها باید به‌صورت کاملاً جزئی تمام توانایی‌ها و مدارک تحصیلی پزشک ذکر شود.

یکی دیگر از مواردی که باید در هنگام عقد قرارداد بین پزشک و مرکز درمانی موجود در ترکیه به آن توجه کرد، تشریح میزان حقوق دریافتی پزشک است. این میزان حقوق دریافتی در آینده نقش مهمی را در زمینه مقدار مالیات پرداختی توسط پزشک ایفا می‌کند؛ بنابراین لازم است که مقدار حقوق مربوطه، به شکل صحیح مشخص شود.

چه مدارکی که برای فعالیت پزشکی در کشور ترکیه موردنیاز است؟

میزان حقوق پزشکان در کشور ترکیه چقدر است؟

میزان حقوق نیز یکی از اصلی‌ترین مباحث دررابطه‌با  مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه به شمار می‌آید. به‌طورکلی پزشکی در سراسر جهان شغلی پردرآمد محسوب می‌شود. تفاوتی ندارد که در کدام حیطه پزشکی فعالیت می‌کنید؛ زیرا درهرصورت میزان درآمد پزشکان نسبت به درآمد کلی مردم سطح بالاتری دارد. در واقع همین درآمد بالا موجب شده است تا طیف عظیمی از ایرانیان جهت تحصیل در رشته‌های پزشکی به ترکیه مهاجرت کنند.

این درآمد بالا را می‌توان دلیلی برای مهاجرت اکثر پزشکان ایرانی دانست. به طبع فاکتورهای مختلفی را باید برای تعیین میزان حقوق پزشکان در کشور ترکیه در نظر گرفت. مهم‌ترین فاکتورهای اثرگذار در این زمینه میزان مهارت پزشک، شهری که پزشک در آن فعالیت می‌کند و همچنین حوزه کاری پزشک هستند.

قاعدتاً میزان درآمد یک جراح مغز و اعصاب در پایتخت کشور ترکیه نسب درآمد یک پزشک عمومی که در یکی از شهرهای دورافتاده از مرکز فعالیت می‌کند تفاوت خواهد داشت، اما نکته مهم اینجاست که حتی آن پزشک عمومی نیز می‌‌تواند به‌راحتی از پس هزینه‌های زندگی خود در کشور ترکیه بربیاید.

به‌طورکلی میانگین حقوق فعالان حوزه پزشکی در کشور ترکیه حدوداً هجده هزار لیره (به‌صورت ماهانه است). این میزان میانگین نشان می‌دهد که هر پزشک به‌صورت سالانه در کشور ترکیه حدوداً دویست هزار لیر درآمد دارد.

ویزای ترکیه از ایران برای افغانها

ویزای ترکیه از ایران برای افغانها

مهاجرت به ترکیه می‌تواند دلایل زیادی داشته‌ باشد. هر ساله افراد زیادی به دلیل تجارت و یا گردشگری این کشور اروپایی – آسیایی را انتخاب می‌کنند. مهم نیست که شما قصد سفر چند روزه و یا مهاجرت دائمی دارید؛ درهرصورت به دریافت ویزا برای این کار نیاز پیدا خواهید کرد. ویزای ترکیه از ایران برای افغانها باتوجه‌به پاسپورت ضعیف این کشور، ضرورت بیشتری دارد.

سخن آخر

مهاجرت به کشور ترکیه در سال‌های اخیر برای بسیاری از پزشکان به یک گزینه مناسب تبدیل شده است. درآمد بالا، آب‌وهوای مناسب، فرهنگ مشترک و موارد دیگری را می‌توان در این امر دخیل دانست. کشور ترکیه از کشورهای درحال‌توسعه محسوب می‌شود و با انتخاب این کشور به‌عنوان مقصد شغلی خود، آینده‌ای روشن را برای خانواده‌تان رقم می‌زنید.

شرایط کلی مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه نسبت به شرایط موردنیاز اکثر کشورهای اروپایی راحت‌تر است. مهم‌ترین مواردی که در این زمینه باید به آن توجه کنید استفاده از یک مؤسسه کاریابی مناسب به شمار می‌آيد. مجموعه ما مفتخر است شما عزیزان را در این امر یاری کند.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :
سوالات متداول
در مهاجرت کاری پزشکان به کشور ترکیه چه مدرک زبانی مورد نیاز میباشد؟
برای مهاجرت کاری پزشکان به ترکیه داشتن مدرک حداقل b1 زبان ترکی مورد نیاز میباشد.
پردرآمد‌ترین مراکز درمانی در کشور ترکیه چه مراکزی میباشد؟
اصلی‌ترین و پردرآمد‌ترین مراکز درمانی در ترکیه، مراکز خصوصی میباشد.
بیشترین سطح درآمد پزشکان در ترکیه در چه مراکزی میباشد؟
در واقع پزشکانی که در چنین مراکزی به طبابت می‌پردازند بیشترین سطح درآمد در این کشور را به خود اختصاص داده‌‌اند.
کارشناس هرمس
نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کادر هرمس اپلای