ویزای GSM استرالیا ؛ برنامهای با فرصتهای گوناگون
بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا برای تامین نیروی کار ماهر اقدام به تدوین برنامههای ویژه مهاجرتی میکنند. این برنامهها از یک سو تعیین کننده انتظارات دولتها از کارجویان بینالمللی در زمینه میزان و نوع مهارتهای شغلی است؛ و از سوی دیگر انواع فرصتهای شغلی موجود در آن کشور را برای کارجویان مشخص میکند. این برنامهها همچنین دربردارنده ویژگیهای حمایتی و تسهیلاتی برای متقاضیان مهاجرت شغلی است. ویزای GSM استرالیا یکی از این برنامهها است که با آن آشنا میشویم.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
مهاجرت کاری به استرالیا
استرالیا یکی از کشورهای پرطرفدار برای متقاضیان مهاجرت بینالمللی است. زبان رسمی در این کشور انگلیسی است؛ هرچند لهجه مختص به خود را دارد. از دلایل رواج مهاجرت به استرالیا میتوان به: اقتصاد قوی، نرخ بیکاری پایین و فرصتهای شغلی بسیار اشاره کرد. همچنین این واقعیت که دولت استرالیا برای تامین شرایط توسعه اقتصادی خود، روی مهارت متقاضیان مهاجرت شغلی، حساب ویژه باز کرده است.
برخی از مزایای عمومی مهاجرت شغلی به استرالیا را با هم مرور میکنیم:
- وضعیت اقتصادی و توسعهیافتگی: براساس آمار جهانی برنامه توسعه و پیشرفت سازمان ملل، این کشور در سال 2018 از زمینه کیفیت زندگی، آموزش، اقتصاد، درمان و توسعه شهری، رتبه سوم دنیا را در اختیار داشته است.
- تعداد قابل توجه ایرانیان ساکن استرالیا: براساس آمار سال 2016، تعداد 55650 ایرانی ساکن این کشور بودهاند.
- نیاز به نیروی کار ماهر: استرالیا همواره برای نیروهای کار ماهر، در زمینههای شغلی گوناگون، فرصتهای شغلی بسیاری دارد.
- امکانات اخذ ویزا و اقامت: استرالیا نیز مانند بسیاری از کشورها، قوانین مهاجرتی سختگیرانهای دارد؛ اما به دلیل تنوع برنامههای مهاجرتی، نسبت پروندههای موفق مهاجرت به این کشور، نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر، بالاتر است.
- نقاط گردشگری طبیعی بسیار: استرالیا کشوری وسیع و بهرهمند از امکانات تفریحی و نقاط گردشگری بسیار زیبا و پرشمار است.
- آبوهوای معتدل: استرالیا کشوری با آبوهوای معتدل است که از بسیاری جهات به آبوهوای کلانشهرهای بزرگ ایران در منطقه معتدل، شباهت دارد.
- وضعیت آموزش: ویزای 500 استرالیا یکی از پرطرفدارترین ویزاهای تحصیلی خارجی در ایران است؛ دانشگاههای این کشور نیز از رتبه بالایی در ردهبندی دانشگاههای جهان برخوردار هستند.
- حمایت از کارآفرینان: دولت استرالیا برنامههای حمایتی و تسهیلاتی ویژهای برای کارآفرینان و سرمایهگذاران خارجی در نظر گرفته است و ثبات اقتصادی بالا نیز این فرصتها را تضمین میکند. البته که شرایط اخذ ویزای سرمایه گذاری با دیگر ویزا ها متفاوت است که ما در مقاله ی ویزای سرمایه گذاری استارالیا 2021 به آن پرداخته ایم.
ویزای مهارتی استرالیا چیست؟
ویزای GSM استرالیا یک برنامه مهاجرت برای کارجویان بینالمللی براساس سیستم امتیازدهی است. GSM حروف اختصاری عبارت انگلیسی (General Skilled Migration) بهمعنای مهاجرت با مهارت عمومی است. ویزای GSM برای افرادی با مهارتهای ویژه کاری که مایل به کار و زندگی در استرالیا هستند، صادر میشود. بنابراین اگر متقاضی مهاجرت کاری به استرالیا هستید، ممکن است از طریق این برنامه واجد شرایط اقامت در این کشور شوید.
برخی از مزایای برنامه مهاجرتی GSM برای کشور استرالیا عبارتند از:
- افزایش بهرهوری نیروی کار
- یافتن نیروهای کار با مهارتهای ویژه و مورد نیاز در زمان کمتر
- برطرف کردن نیازهای نیروی کار در مناطق مختلف استرالیا
- برطرف کردن نیازهای نیروی کار برای صنایع مختلف استرالیا
- حل مشکل بالابودن معدل سن نیروی کار با جذب نیروهای ماهر جوان
ویزای GSM استرالیا یک سیستم امتیازدهی است!
همانطور که گفتیم، برنامه مهاجرتی GSM یک سیستم امتیازدهی برای کارجویان بینالمللی است. در این سیستم در هر سال، فهرستی از مشاغل مورد نیاز از سوی نهادهای ذیربط دولتی استرالیا ارائه میشوند؛ همچنین تخصیص فرصتهای شغلی به کارجویان در یک سیستم امتیازدهی سامان میگیرد. بهطوری که هرچه امتیازات افراد بیشتر باشد، امکان و سرعت دریافت ویزا برای آنها بیشتر میشود.
یکی از مهمترین مزایای ویزای GSM استرالیا این است که دریافت انواع ویزاها نیازمند یافتن کارفرما و تاییدیههای معمول دولتی در سیستمهای مهاجرتی دیگر نیست. کارجویان میتوانند از طریق 3 ویزای مهم این برنامه مهاجرتی یعنی ویزای 189 استرالیا، ویزای 190 استرالیا و ویزای 491 استرالیا روندهای مهاجرت شغلی خود را دنبال کنند. همچنین برنامه GSM مناسب افرادی است که بخواهند اقامت دائمی استرالیا را برای خود و افراد خانواده خود دریافت کنند.
اقامت دائم استرالیا از طریق ویزای 189 GSM استرالیا
ویزای 189 استرالیا یک زیرگروه (Sub Class) از برنامه ویزای GSM استرالیا و مناسب متقاضیان اقامت دائم بههمراه خانواده از طریق مهاجرت شغلی است. این افراد در صورت دریافت این ویزا میتوانند از ابتدای ورود به استرالیا از مزایای اقامت دائم مانند: حقوق شهروندی استرالیا، زندگی، کار و تحصیل در این کشور برخوردار شوند. همچنین دریافت این ویزا نیازی به استفاده از اسپانسر ایالتی یا فامیلی ندارد.
متقاضیان ویزای 189 استرالیا باید بتوانند در سیستم امتیازبندی مهاجرت کاری استرالیا حداقل امتیاز 65 را کسب کنند. در این صورت این افراد میتوانند هر نقطهای از خاک این کشور را برای کار و زندگی انتخاب کنند. بنابراین تمامی این مزایا فقط بر پایه مهارت متقاضیان و سیستم امتیازبندی به آنها تعلق میگیرد. همراهان ویزای 189 استرالیا عبارتند از:
- همسر متقاضی
- فزرندان متقاضی
- اقوام درجه یک متقاضی که طی یک سال گذشته به او وابستگی مالی داشتهاند، از جمله: پدر، مادر، پدربزرگ، مادربزرگ، خواهران و برادران والدین و فرزندان آنها
شرایط ویزای 189 استرالیا
یکی از شروط مهم ویزای 189 استرالیا مهارتهای زبانی و میزان تسلط زبانی متقاضی است؛ در واقع فرد متقاضی این ویزا باید طی 3 سال گذشته، یکی از این شروط را داشته باشد؛ شرط اول، کسب حداقل نمره 6 در آزمون آیتلس است؛ شرط دوم، دریافت حداقل نمره 169 در امتحان CAE است. CAE یا Certificate in Advanced English آزمون زبان انگلیسی سطح پیشرفته دانشگاه کمبریج است؛ و شرط سوم دریافت امتیازات زیر در آزمون تافل است:
- نمره 12 برای مهارت شنیداری تافل
- نمره 13 برای مهارت خواندن تافل
- نمره 21 برای مهارت نوشتن تافل
- نمره 18 برای مهارت صحبت کردن تافل
درخواست متقاضی باید برای یکی از مشاغل مورد نیاز سیستم مهاجرت استرالیا باشد و متقاضی باید شروط سلامتی خود و همراهانش را برای دولت استرالیا برآورده کند. شرط سنی این ویزا نیز برای متقاضی، 45 سال است.
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای 189
نخستین مرحله از روند دریافت ویزای 189 استرالیا ارزیابی مدارک است. در این مرحله فرد متقاضی ویزای مهارت باید مدارک مورد نیاز را که شامل مدارک هویتی، مدارک تحصیلی و مدارک مهارتی و شغلی میشود، به یکی از مراکز ارزیابی تعیین شده از سوی دولت استرالیا ارائه دهد. این مرحله بین 1 هفته تا 4 ماه ممکن است زمان ببرد. طول دوره زمانی بررسی مدارک، به سازمان مورد نظر بستگی دارد. این مدارک عبارتند از:
- مدارک هویتی شامل: شناسنامه و پاسپورت
- مدرک زبان انگلیسی؛ براساس گزینههایی که اشاره شد
- فیش و مدرک پرداخت هزینه
- سند عقدنامه در صورت تاهل متقاضی
- کارت پایان خدمت وظیفه عمومی برای آقایان
- عکس متقاضی
- مدارک اشتغال به کار، حداقل ۱ سال به صورت تماموقت طی ۲ سال گذشته
- مجموعه شواهد و مدارک کاری از جمله: قراردادهای کاری، پرداختها و مالیات بر درآمد
- گواهی اشتغال به کار؛ این گواهی باید دارای جزئیاتی چون: تاریخ شروع به کار، طول دوره اشتغال، مقام و موقعیت شغلی، وظایف کاری، میزان حقوق و مزایا، در سربرگ رسمی شرکت مورد نظر باشد؛ همچنین این گواهی باید دارای مهر شرکت و امضای مدیر مربوطه باشد
- فیش حقوقی؛ برای مشاغل دولتی (خصوصا) و غیر دولتی (در صورت امکان)
- مدارک تحصیلی؛ تمامی مدارک تحصیلی دولتی، غیر دولتی و مهارتآموزیها از جمله: دیپلمها، دورههای آموزشی، گواهیهای تحصیلی و هر مدرک دیگر که صلاحیت کاری متقاضی را تایید میکند و رزومه کاری و مهارتی او را قویتر میسازد
- گواهیهای مربوط به سلامت فرد متقاضی و همراهان او در روند مهاجرت
- گواهی سوء پیشینه پلیس
مراحل دریافت ویزای 189
همانطور که گفته شد، نخستین مرحله، مرحله ارزیابی مدارک است. نتیجه این ارزیابی همان امتیازدهی است که حداقل امتیاز مورد نظر برای ویزای 189 استرالیا، 65 است. در صورتی که این امتیاز را بهدست بیاورید، واجد شرایط این ویزا خواهید بود. برخی از موارد امتیاز آور در سیستم امتیازدهی این ویزا عبارتند از:
- محدوده سنی
- مدارک تحصیلی
- سابقه کاری مرتبط در استرالیا در 10 سال گذشته
- سابقه کاری مرتبط در خارج از استرالیا در 10 سال گذشته
- تسلط به زبان انگلیسی
- تسلط به یک زبان دیگر
- صلاحیت تحصیلات تخصصی
- تاهل
مرحله دوم از مراحل دریافت ویزای کلاس 189 استرالیا تکمیل فرم EOI در سیستم Skill Select است. EOI مخفف عبارت انگلیسی Expression of Intrest به معنای ابراز علاقه است؛ اما منظور از این اصطلاح، روند تکمیل فرم EOI و ثبت آن در سایت Skill Sellect است. با این ثبت، امتیاز شما نمودار میشود و شما در صف انتظار شغلی قرار میگیرید؛ البته این سیستم نشان نمیدهد که شما در کجای صف قرار گرفتهاید.
بعد از تکمیل فرم EOI، ثبت آن و بررسی آن از سوی دولت استرالیا، دعوتنامه برای شما ارسال خواهد شد. بنابراین، سومین مرحله را میتوان مدتزمان نامعلوم انتظار برای دعوتنامه درخواست ویزا دانست. زیرا وجود این دعوتنامه، شرط لازم برای درخواست ویزای کلاس 189 استرالیا است.
مراحل بعدی را میتوان به گردآوری مدارک، ثبت درخواست ویزا تا مهلت 60 روز از تاریخ دعوتنامه در سایت اداره مهاحرت استرالیا و ابلاغ ایمیلی نتیجه ویزا پس از 12 ماه در صورت اخذ ویزا عنوان کرد.
هزینه ویزای 189 استرالیا
هزینه ویزای 189 استرالیا در سیستم ویزای GSM استرالیا مبلغی است که به دلار استرالیا به دولت استرالیا پرداخت میشود. این هزینه برای شخص متقاضی این ویزا، 4045 دلار استرالیا، برای همسر متقاضی، 2025 دلار استرالیا، برای فرزند متقاضی کمتر از 18 سال، 1015 دلار استرالیا و برای فرزند متقاضی دارای 18 سال و بالاتر، 2025 دلار استرالیا است.
مزایای اخذ ویزای 189 استرالیا
نوع اقامت در ویزای 189 استرالیا اقامت دائمی است؛ فرد دریافت کننده این ویزا باید پیش از موعدی که افسر پرونده ویزا برای او تعیین میکند، در خاک استرالیا حضور پیدا کند؛ زیرا در غیر اینصورت، ویزای او باطل میشود.
پس از نخستین سفر به استرالیا، دیگر محدودیتی برای رفتوآمد به این کشور برای فرد دارنده ویزا وجود نخواهد داشت و تا 5 سال این فرد میتواند به این کشور رفتوآمد کند، تا در نهایت، شهروندی یا Citizenship استرالیا را بهدست آورد. دارندگان ویزای 189 استرالیا به لحاظ قوانین مهاجرتی، مقیم دائم یا Permanent Resident نامیده میشوند. برخی از مزایای دریافت این ویزا برای دارندگان آن عبارت است از:
- میتوانند در هر منطقه از استرالیا زندگی و کار کنند
- امکان استفاده از وام خرید خانه برای آنها وجود دارد
- بعد از گذراندن زمان مشخص و تامین شرایط لازم، میتوانند شهروندی استرالیا را بهدست بیاورند
- امکان ثبت نام رایگان در سیستم پزشکی و درمانی استرالیا برای آنها وجود دارد
- میتوانند از وام بلند مدت برای تحصیل خود و افراد خانواده خود استفاده کنند
- امکان آموزش رایگان در مدارس دولتی برای فرزندان آنها وجود دارد
- دارندگان این ویزا در صورتی که فرزندی به دنیا بیاورند، این فرزند دارای شرایط دریافت پاسپورت استرالیا خواهد بود
- دارندگان این ویزا میتوانند اسپانسر اقوام واجدالشرایط خود، برای دریافت اقامت دائم شوند
اقامت دائم استرالیا از طریق ویزای 190 GSM استرالیا
ویزای 190 استرالیا یکی از زیرگروههای ویزای GSM استرالیا و مناسب متقاضیان مهاجرت اقامت دائمی استرالیا از طریق مهاجرت کاری است. برای دریافت این ویزا نیازی به پیدا کردن کارفرمای استرالیایی ندارید و میتوانید از داخل یا خارج از استرالیا اقدام کنید. ویزای 190 استرالیا این امکان را برای دارندگان آن فراهم میکند که از بدو ورود به خاک استرالیا در این کشور زندگی و کار کنند و از مزایایی چون درمان و آموزش رایگان و طرح درمان ملی Medicare استرالیا بهرهمند شوند.
تفاوتهای ویزای 190 و 189 استرالیا
ویزای 190 استرالیا مانند ویزای 189 مبتنیبر سیستم امتیازدهی ویژه اداره مهاجرت استرالیا و دولت این کشور تدوین شده است و مهمترین تفاوت آن با ویزای 189 استرالیا در این است که متقاضیان این ویزا باید از یک اسپانسر ایالتی برخوردار باشند. البته اگر اطلاعات کافی در مورد ویزای 189 ندارید ما در مقاله ویزای 189 استرالیا تمام اطلاعات مربوط به آن را برایتان آورده ایم.
دومین مورد از تفاوتهای برجسته این دو ویزا، این است که در ویزای 190 استرالیا بهجای نمره 65 (که حداقل نمره لازم برای ویزای 189 است) دریافت حداقل نمره 60 کافی است. در مقابل، 5 امتیاز باقیمانده از سوی اسپانسر ایالتی به متقاضی این ویزا اعطا میشود. همچنین متقاضیان ویزای 190 باید بعد از دریافت این ویزا و کسب اقامت این کشور، بهمدت حداقل 2 سال در ایالت مربوطه کار و زندگی کنند. روند دریافت ویزای 190 استرالیا عموما چیزی در حدود 7 تا 9 ماه بهطول میانجامد.
اسپانسرشیپ ایالتی چیست؟
واژه اسپانسر (Sponsor) واژهای انگلیسی بهمعنای حامی، حامی مالی، ضامن و کفیل است. اسپاسنرشیپ (Sponsorship) بهمعنای ضمانت کردن و در روند دریافت ویزای 190 و ویزای 491 استرالیا اصطلاحا به پروسه یافتن ضامن یا اسپانسر ایالتی و ضمانت این اسپانسر گفته میشود. در معنای دیگر اسپانسرشیپ ایالتی به معنای صدور دعوتنامه برای فرد متقاضی و خانواده او از سمت یکی از ایالتهای کشور استرالیا است. این ایالتها عبارتند از:
- نیو ساوت ولز New South Wales
- قلمرو پایتختی استرالیا Australian Capital Territory
- کوئینزلند Queensland
- ویکتوریا Victoria
- استرالیای غربی Western Australia
- استرالیای جنوبی South Australia
- قلمرو شمالی Northern Territory
- تاسمانی Tasmania
با صدور دعوتنامه یا اسپانسرشیپ ایالتی، در واقع ایالت صادر کننده اعلام میکند که مدارک متقاضی ویزا را که از اداره مهاجرت دریافت کرده است، بررسی کرده و پذیرفته است که اسپانسر او باشد؛ و بعد از این، وظیفه اداره مهاجرت استرالیا است که با ویزای او موافقت کند یا مبنیبر الزامات و مدارک مورد نیاز، درخواست او را رد کند.
نکته مهم در اسپانسرشیپ ایالتی این است که فرد متقاضی مدت 60 روز فرصت دارد، به دعوتنامه صادر شده از جانب ایالت، پاسخ مثبت بدهد و درخواست ویزا را به اداره مهاجرت استرالیا تقدیم کند. نکته دیگر اینکه هر ایالت میتواند شرایطی اضافی از متقاضی ویزا مطالبه کند. این شرایط ممکن است در زمینههایی چون: سطح مهارت زبان یا سوابق و مهارتهای شغلی باشد.
شرایط ویزای 190 استرالیا
در زومان درخواست ویزای کلاس 190 استرالیا شما باید شغل مورد نظر خود را از فهرست مشاغل مورد نیاز استرالیا (فهرست STSOL) انتخاب کنید. همچنین ارزیابی مهارتی شما مثبت و مورد تایید باشد. به این معنا که مهارتهای مورد انتظار دولت استرالیا را برای آن شغل دارید. بهیاد داشته باشید، فهرست مشاغل مورد نیاز استرالیا در هر سال، بهروز میشود؛ یا بهعبارتی تغییر میکند. دیگر شرایط این ویزا عبارتند از:
- سن: در زمانی که از شما برای درخواست این ویزا دعوت میشود باید بین 18 تا 45 سال سن داشته باشید.
- شرایط ایالتی: در ویزای 190 استرالیا هر ایالت و منطقه، مشاغل، شرایط اختصاصی و فرآیندهایی دارد که باید آنها را مدنظر قرار دهید و تامین کنید.
- دعوتنامه: اخذ ویزای 190 در صورتی ممکن است که دعوتنامهای برای درخواست این ویزا از یکی از ایالتهای استرالیا دریافت کنید.
- امتیاز: امتیاز مورد نظر برای دعوتنامه ایالتی حداقل 65 است که 5 امتیاز از آن از سوی ایالت صادر میشود. این امتیاز براساس اطلاعات EOI است. در زمان دعوت باید امتیاز حد نصاب را داشته باشید.
- ویزای لغو شده: اگر پیش از اقدام برای این ویزا، ویزای لغو شده داشته باشید، ممکن است واجد شرایط دریافت این ویزا شناخته نشوید.
- خانواده: دارندگان ویزای 190 استرالیا میتوانند افراد خانواده خود را با خود به استرالیا ببرند. به این افراد بعد از دریافت ویزا، همان حقوق و امکاناتی که به شما تعلق میگیرد را دریافت میکنند. خانواده یا همراهان شما در این ویزا عبارتند از: همسر (قانونی یا ثبت نشده)، فرزندان خود یا همسرتان و فرزندخواندههایتان.
- امکان سفر: دارندگان ویزای 190 استرالیا میتوانند تا 5 سال بدون محدودیت به این کشور، رفتوآمد داشته باشند؛ اگر طی این مدت نتوانید شهروندی استرالیا را بهدست آورید، برای رفتوآمد به استرالیا نیاز به یک ویزای دیگر دارید به نام “ویزای بازگشت”.
- مدت زمان دریافت ویزا: بنابر آمارها، حدود 75 درصد از درخواستهای ویزا طی 5 ماه و حدود 90 درصد، طی 18 ماه پردازش شدهاند.
- نکته: در زمان انجام روندهای دریافت ویزای 190 استرالیا میتوانید داخل یا خارج از خاک این کشور باشید.
تکمیل و ثبت فرم EOI
در ویزای 190 استرالیا نیز مانند ویزای کلاس 189، باید فرم ابزار تمایل EOI را تکمیل و آن را در سایت ثبت کنید. بنابراین اقدام برای دریافت ویزای 190 بدون ارائه فرم EOI ممکن نیست. ثبت فرم EOI رایگان است و در زمان ثبت، امتیاز شما در بین دیگر ثبتکنندگان، مشخص میشود.
مدت اعتبار این فرم، 2 سال است. اطلاعات این فرم برای بررسی در اختیار اداره مهاجرت استرالیا قرار میگیرد و ممکن است برای اخذ ویزا دعوت شوید. فرم EOI امکان ویرایش دارد؛ شما میتوانید تا پیش از دعوت برای دریافت ویزا، اطلاعات این فرم را تغییر دهید و ویرایش کنید.
هزینه ویزای 190 استرالیا
هزینه ویزای 190 استرالیا مجموعهای از مبالغ است که بهازای هر فرد از خانواده همراه دارنده ویزا، باید از جانب او تامین و به دولت استرالیا پرداخت شود. این هزینهها برای فرد متقاضی ویزا، 4045 دلار استرالیا، برای همسر متقاضی، 2020 دلار استرالیا، برای فرزند کمتر از 18 سال متقاضی، 1015 دلار استرالیا و برای فرزند بیشتر از 18 سال متقاضی، 2020 دلار استرالیا است.
مزایای ویزای 190 استرالیا
مهمترین مزیت ویزای 190 استرالیا را میتوان دائمی بودن اقامتی دانست که از طریق آن دریافت میکنید. در صورتی که شما در زمان تعیین شده از سوی افسر پرونده به استرالیا سفر کنید یا در خاک آن کشور حضور داشته باشید، میتوانید تا 5 سال بدون محدودیت به استرالیا سفر کنید تا در نهایت و با گذراندن شرایط لازم، حق شهروندی این کشور را بهدست آورید. برخی از مزایای دیگر این ویزا عبارتند از:
- امکان کار کردن در کشور استرالیا، از بدو ورود؛ با توجه به این که مدتی را باید در ایالتی که اسپانسر شما شده است، کار کنید.
- امکان تحصیل در استرالیا
- بهرهمندی از خدمات درمانی و بهداشتی رایگان
- امکان ثبت نام رایگان در سیستم پزشکی استرالیا
- میتوانید افراد خانواده خود را با خود به استرالیا بیاورید
- میتوانید برای اقوام خود اسپانسر واجد شرایط شوید
- میتوانید از وام بلند مدت برای تحصیلات خود و فرزندانتان استفاده کنید
- میتوانید از امکانات تحصیل رایگان برای فرزندانتان استفاده کنید
- میتوانید از وام خرید خانه در استرالیا استفاده کنید
- در صورتی که فرزندی در استرالیا بهدنیا بیاورید، آن فرزند، واجد شرایط دریافت پاسپورت استرالیایی خواهد بود
مدارک لازم برای دریافت ویزای ۱۹۰ استرالیا
مدارکی که باید برای دریافت ویزای 190 استرالیا تهیه کنید، از انواع مدارک هویتی، رزومه کاری و مهارتی، گواهیهای تحصیلی، سلامتی و پزشکی، مدارک مربوط به محل کار و مدارک هویتی افراد خانواده هستند. جزئیات این مدارک عبارت است از:
- مدارک هویتی مانند: شناسنامه و پاسپورت
- مدرک زبان انگلیسی: برمبنای آنچه از شما درخواست میشود
- مدرک پرداخت هزینه: برمبنای هزینه دریافت ویزا برای خود و هزینه همراهان شما
- مدرک عقدنامه در صورت تاهل
- کارت پایان خدمت وظیفه عمومی: برای آقایان
- عکس
- مدرک سابقه کاری: حداقل ۱ سال به صورت تماموقت طی ۲ سال گذشته
- تمامی شواهد کاری از جمله: قراردادها، پرداخت ها، مالیات بر درآمد و مانند آن
- گواهی اشتغال به کار: این گواهی باید دارای جزئیاتی مانند زمان آغاز به کار، منصب و مقام، وظایف شغلی، حقوق و مزایا در سربرگ شرکت محل کار باشد و به امضای مدیر مربوطه برسد و دارای مهر شرکت باشد
- فیش حقوقی خصوصا در مورد مشاغل دولتی
- کلیه مدارک تحصیلی، از جمله: دیپلمها، دورههای آموزشی طی شده و هر مدرکی که به اثبات صلاحیت کاری و مهارتی شما کمک میکند
- گواهیهای سلامت متقاضی و همراهان او
- گواهی سوء پیشینه پلیس
اقامت موقت استرالیا از طریق ویزای 491
ویزای 491 استرالیا یکی از برنامهها و سابکلاسهای ویزای GSM استرالیا و یکی از جدیدترین ویزاهای این کشور است. این ویزا از نوامبر سال 2019 میلادی جایگزین ویزای 489 شد و شمار مشاغل مورد نیاز در آن، بسیار بیشتر از ویزای قبلی (489) است.
ویزای 491 استرالیا مناسب افرادی است که علاقمند به مهاجرت کاری به استرالیا از طریق مهارتهای شغلی هستند. دارندگان این ویزا میتوانند به مدت 5 سال در مناطق کمجمعیت استرالیا، کار، تحصیل و زندگی کنند. همچنین این افراد بعد از گذراندن مدت 3 سال واجد شرایط درخواست ویزای اقامت دائم میشوند؛ آنها همچنین بعد از گذراندن 5 سال در صورت تامین شرایط مورد نظر اداره مهاجرت استرالیا میتوانند حق شهروندی استرالیا را بهدست بیاورند.
ویژگیهای ویزای 491 استرالیا
ویزای مهارت 491 یک ویزای اقامت موقت 5 ساله است و مانند ویزای 489، امکان تمدید آن بعد از 5 سال وجود ندارد؛ مگر آنکه برای ویزای دیگری مانند: ویزای 189 استرالیا درخواست بدهید. برای چنین درخواستی باید دست کم مدت 3 سال در منطقه خاص و تعیین شده در این ویزا کار و زندگی کرده باشید. این ویزا همچنین مناسب کسانی است که نمره 65 را در آزمون مهارت بهدست نیاورده باشند؛ که درباره سیستم امتیازبندی در آن، توضیحات بیشتری خواهیم داد.
دارندگان ویزای 491 استرالیا میتوانند مناطق اسپانسرشیپی مختلفی را برای کار و زندگی انتخاب کنند، غیر از شهرهای بزرگی چون: سیدنی، ملبورن، بریزبن، پرت و ساحل گلدکوست. در عین حال این افراد میتوانند مناطق کمجمعیت اطراف این شهرها را انتخاب کنند. برخی از شهرهایی که در ویزای 491 میتوانید برای کار و زندگی و بهعنوان منطقه اسپانسرشیپ خود انتخاب کنید عبارتند از:
- نیوکاسل
- وولونگونگ
- ساحل مرکزی NSW
- آدلاید
- هوبارت
- کانبرا
دو شیوه درخواست ویزای 491 استرالیا
درخواست ویزای 491 استرالیا به دو شیوه ممکن است؛ انتخاب اسپانسر ایالتی یا اسپانسر فامیلی. در واقع هرکدام از این شیوهها را که انتخاب کنید، 15 امتیاز از سوی اسپانسر به مجموع امتیازات مهارتی شما افزوده میشود و اگر حداقل امتیاز 50 را در سیستم امتیازبندی ویزای 491 دریافت کرده باشید، بههمراه این 15 امتیاز، حداقل امتیازات شما به عدد 65 میرسد و واجد شرایط دریافت این ویزا خواهید شد.
درخواست ویزای 491 با شیوه اسپانسر فامیلی
در صورتی که یکی از اعضای خانواده یا اقوام شما که در استرالیا زندگی میکنند، واجد شرایط اسپانسری باشند (مانند دارندگان ویزاهای 189 و 190 استرالیا) میتوانند اسپانسر شغلی شما بشوند. این امکان، 15 امتیاز به امتیازات مهارتی شما میافزاید. برخی از شرایط اسپانسر فامیلی عبارتند از:
- اقامت دائم استرالیا را داشته باشد یا شهروند نیوزیلند یا استرالیا باشد
- حداقل 18 سال سن داشته باشد
- ساکن مناطق کم جمعیت باشد (غیر از سیدنی، ملبورن و بریزبین)
درخواست ویزای 491 با شیوه اسپانسر ایالتی
برای درخواست ویزای 491 استرالیا با شیوه اسپانسر ایالتی، فرد متقاضی باید حداقل 50 امتیاز در سیستم امتیازبندی بهدست بیاورد تا در صورت ضمانت یک اسپانسر ایالتی، 15 امتیاز نیز از جانب اسپانسر دریافت کند. همچنین فرد متقاضی باید پس از دریافت ویزای 491 به مدت 3 سال در منطقه کمجمعیت مورد نظر خود در ایالت مورد نظر یا ایالتی دیگر کار و زندگی کند.
شرایط لازم برای دریافت ویزای 491 استرالیا
یکی از مهمترین شروط دریافت ویزای 491 استرالیا، کسب امتیاز حداقلی 65 است؛ با در نظر گرفتن این نکته که 15 امتیاز از آن توسط اسپانسر فامیلی یا ایالتی ارائه میشود. همچنین سن متقاضی باید بین 18 تا 45 سال باشد. داشتن اسپانسر فامیلی یا ایالتی، سطح زمان قابل قبول، از جمله حداقل آیلتس 6 یا معادل آن در آزمون PTE و تعهد به کار و زندگی در منطقه مشخص شده از دیگر شروط دریافت این ویزا هستند.
هزینه ویزای 491 استرالیا
هزینههای دولتی ویزای 491 استرالیا مانند دو ویزای دیگر 189 و 190 استرالیا است. به این صورت که این هزینه برای فرد متقاضی، 4045 دلار استرالیا، برای همسر متقاضی، 2020 دلار استرالیا، برای فرزند کمتر از 18 سال متقاضی، 1015 دلار استرالیا و برای فرزند بیشتر از 18 سال متقاضی، 2020 دلار استرالیا است.
بهطور کلی علاوه بر این هزینهها، هزینههای ارزیابی مدارک را نیز باید برای هر 3 نوع ویزای 189، 190 و 491 استرالیا در نظر بگیرید. برای مثال برای ارزیابی مدارک کاری و تحصیلی، براساس نوع سازمان ارزیاب باید مبلغی را بین 500 تا 1500 دلار استرالیا به این سازمانها پرداخت کنید و اگر برای ویزا 491، اسپانسر فامیلی ندارید، باید برای بررسی درخواست به ایالت اسپانسر خود، بین 200 تا 330 دلار پرداخت کنید.
مزایای ویزای 491 استرالیا
ویزای 491 جزو ویزاهای دائم استرالیا نیست؛ ولی با این حال مزایای قابل توجهی دارد که از جمله آنها میتوان به این موارد اشاره کرد: کار تماموقت در استرالیا، نحصیل رایگان برای متقاضی و افراد خانواده او، خدمات درمانی رایگان، رفتوآمد نامحدود به استرالیا در مدت 5 سال، اقامت موقت استرالیا در مدت 5 سال.
ویزای 491 استرالیا انتخابی واقعبینانه برای افرادی است که نتوانستهاند امتیاز مورد نیاز برای ویزاهای 189 و 190 را بهدست بیاورند. همچنین اگر 3 سال از بازه زمانی زندگی و کار در منطقه کمجمعیت مورد انتخاب در این ویزا گذشته باشد، متقاضیان میتوانند برای دریافت یکی از ویزاهای دائم استرالیا در صورت تامین شرایط آنها اقدام کنند.
دریافت اقامت استرالیا با انواع ویزاهای مهارتی
ویزای GSM استرالیا را میتوان با عنوان کلی برنامه ویزای مهارتی مشخص کرد. ویزای مهارتی یا Skill Worker Visa انواع سابکلاسهای ویزای 189، 190 و 491 استرالیا را در بر میگیرد که متقاضیان مهاجرت استرالیا در صورت داشتن شرایط مهارت شغلی در این ویزاها آن ویزاها را درخواست بدهند. این گروه از ویزاها امکانات گوناگونی را در اختیار متقاضیان مهاجرت به استرالیا قرار میدهد که در این مطلب، آنها را با هم بررسی کردیم. اگر به بررسی های کامل تر و کلی تر مهاجرت کاری دارید می توانید مقاله ی 0 تا 100 مهاجرت کاری به استرالیا را مطالعه کنید.
مقاله پبشنهادی : انواع ویزای استرالیا
سوالات متداول
وضعیت اقتصادی و توسعهیافتگی
تعداد قابل توجه ایرانیان ساکن استرالیا
تعداد قابل توجه ایرانیان ساکن استرالیا
امکانات اخذ ویزا و اقامت
نقاط گردشگری طبیعی بسیار
و…
ویزای GSM استرالیا یک برنامه مهاجرت برای کارجویان بینالمللی براساس سیستم امتیازدهی است.
2 پاسخ
سلام خسته نباشید
برای امتیاز ویزای GSM استرالیا به غیر از تسلط به انگلیسی چه زبان دیگهای خوبه؟ فرقی میکنه؟
به صورت کلی داشتن مدرک از زبان های بین المللی برای دریافت ویزای استرالیا میتونه کمک کننده باشه .