راهاندازی کسبوکار شخصی یا فریلنسری در آلمان، نیازمند دریافت ویزای فریلنسری آلمان می باشد. یکی از دلایل محبوب شدن فریلنسری در قرن بیست و یکم این است که به افراد کنترل بیشتری بر زندگی، زمان و حجم کار موردنظرشان میدهد. با انتخاب این نوع شغل مجبور نیستید با افرادی که نمیخواهید، کار کنید یا کارهایی را انجام دهید که دوست ندارید. از طریق فریلنسری، امکان مهاجرت به آلمان وجود دارد؛ برای این کار باید اقدام به اخذ ویزای فریلنسری آلمان نمایید. این کشور قوانین خود را بهروز کرده و قوانین جدیدی ایجاد نموده است تا فریلنسرها نیز در سیستم کاری کشور گنجانده شوند. در این بخش به طور کامل به شرایط ویزای فریلنسری آلمان می پردازیم پس همراه ما باشید.
مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت
در آلمان، فریلنسر به شخصی گفته میشود که یکی از حرفههای مشخص را به طور مستقل انجام میدهد (فهرست این حرفهها در زیر آمده است)، بدون اینکه بهعنوان یک تجارت، مشارکت یا کار بهصورت تماموقت، پارهوقت یا از راه دورکار کند.
طبق قانون مالیات بر درآمد آلمان و قانون شرکتهای مشارکتی، مشاغل زیر بهعنوان مشاغل فریلنسر طبقهبندی میشوند. تنها شرط قرارگرفتن در دستهبندی لیست زیر این است که فریلنسر بر اساس تخصص خود و به طور مستقل عمل کند:
⦁ دانشمندان
⦁ هنرمندان
⦁ نویسندگان
⦁ سخنرانان
⦁ معلم و مربیان
⦁ پزشکان
⦁ دندانپزشکان
⦁ دامپزشکان
⦁ وکلا
⦁ دفاتر اسناد رسمی
⦁ وکلای ثبت اختراع
⦁ نقشهبرداران
⦁ مهندسین
⦁ معماران
⦁ شیمیدانان تجارت
⦁ حسابداران
⦁ مشاوران مالیاتی
⦁ نهادهای مشاوره و اقتصاددانان تجاری
⦁ حسابداران خبره
⦁ نمایندگان مالیاتی
⦁ طبیعت گردانان
⦁ دندانپزشکان
⦁ فیزیوتراپیستها
⦁ روزنامهنگاران
⦁ خبرنگاران تصویر
⦁ مترجمان
⦁ خلبانان
سایر مشاغل مشابه نیز در صورت داشتن شرایط ذکرشده در بالا ممکن است واجد شرایط قرارگیری در این لیست باشند. اما شخصی که یکی از این شغلها را داشته باشد، اما از کمک نیروی کار آموزشدیده فنی نیز استفاده کند، دیگر بهعنوان فریلنسر شناخته نمیشود. بلکه بهعنوان خوداشتغالی شناخته میگردد.
افرادی که مایل به کار بهعنوان فریلنسر در آلمان و اخذ ویزای فریلنسری آلمان هستند، باید مطمئن شوند که کار آنها در رده «خوداشتغالی/تجارت» قرار نمیگیرد. گاهی اوقات مرز بسیار باریکی بین خوداشتغالی و فریلنسری وجود دارد. هر دو نشان میدهند که شما کارمند کسی نیستید، بلکه تنها تصمیمگیرنده خدماتی هستید که ارائه میدهید. اما همچنان تفاوتهای زیادی بین آنها وجود دارد.
تفاوت اصلی این است که فریلنسرها با نام خود کار میکنند. اما افراد خوداشتغال، کار خود را تحت یک نام تجاری انجام میدهند. علاوه بر این، برخی از مشاغل ممکن است بهعنوان مشاغل فریلنسر طبقهبندی شوند، حتی اگر در فهرست مشاغل فریلنسر نباشند.
از نظر رویههای قانونی اجباری، تفاوت آنها این است که فریلنسرها نیازی به ثبتنام در اداره ثبت کسب و کار در آلمان (Gewerbeamt) ندارند. در مقابل، افرادی که بهعنوان خوداشتغال طبقهبندی میشوند، نمیتوانند بدون ثبتنام در آنجا فعالیت کنند. در نتیجه فریلنسرها ملزم به پرداخت مالیات کمتری نسبت به مشاغل آزاد/تجار هستند.
پیشنهاد میکنیم مقاله ویزای کار آلمان را نیز مطالعه بفرمایید.
همه اتباع خارجی با داشتن شرایط قانونی میتوانند بهعنوان فریلنسر در آلمان کار کنند. البته اکثر شهروندان جهان برای انجام این کار نیاز به ویزا فریلنسری آلمان دارند. معیارهای اصلی و پیشنیاز برای مهاجرت به آلمان و کار بهعنوان فریلنسر عبارتند از:
⦁ حرفهای که یک فرد میخواهد بهعنوان یک فریلنسر در آلمان انجام دهد، باید بهعنوان یک حرفه فریلنسر ذکر شده باشد یا حداقل حرفهای مشابه باشد که اداره مالیات آلمان ممکن است آن را برای فریلنسری مناسب بداند.
⦁ برای نوع کاری که فریلنسر قصد انجام آن در آلمان را دارد، باید منافع اقتصادی یا نیاز منطقهای وجود داشته باشد.
⦁ شما باید ثابت کنید مشتریانی وجود دارند که علاقهمند به همکاری با شما هستند. مشتریان بالقوه شما باید نامههایی از قصد خود بنویسند تا ثابت کنند که میخواهند شما را استخدام کنند. این نامه یک قرارداد کاری نیست، فقط نامهای است که نشاندهنده علاقه به خدمات یا کار شما میباشد.
⦁ شما باید ثابت کنید که وجوه مالی کافی برای زندگی راحت در آلمان دارید که حداقل ۹۰۰۰ یورو در سال میباشد.
⦁ شما باید اقامت قانونی در کشور آلمان داشته باشید. باید آدرس محل اقامت خود را در اداره ثبت محلی، معروف به Bürgeramt، ثبت کنید.
⦁ اگر بالای ۴۵ سال سن دارید، باید نشان دهید که دارای برنامه بازنشستگی با وجوه کافی هستید. این بدان معنا است که تا سن ۶۷ سالگی باید مستمری ماهیانه ۳۶/۱۳۳۲ یورو برای حداقل ۱۲ سال یا داراییهایی به مبلغ حداقل ۱۹۴۶۳۱ یورو داشته باشید.
دارندگان پاسپورت اتحادیه اروپا، نروژ، سوئیس، ایسلند و لیختناشتاین برای مهاجرت به آلمان و فریلنسری به هیچگونه ویزا یا اجازه اقامت نیاز ندارند. با این حال آنها باید در نزدیکترین محل اقامت خود در آلمان در دفتر اتباع خارجی ثبتنام کنند. سپس سایر الزامات قانونی مانند گرفتن شماره شناسایی را رعایت نمایند تا کار آنها قانونی باشد.
از سوی دیگر، اتباع استرالیا، کانادا، اسرائیل، ژاپن، نیوزلند، ایالات متحده آمریکا و کره جنوبی نیز میتوانند بدون ویزا به آلمان مهاجرت کنند. این دسته از مهاجران، پس از ورود باید مجوز اقامت دریافت نمایند. آنها همچنین باید در نزدیکترین محل اقامت خود در آلمان در دفتر خارجی ثبتنام کنند. سپس سایر الزامات قانونی مانند گرفتن شماره شناسایی را رعایت کرده تا کار آنها قانونی باشد.
در مورد اتباع سایر کشورهای جهان مانند ایران، ابتدا باید ویزای فریلنسری آلمان را دریافت نمود. سپس بقیه مراحل را برای کار بهعنوان فریلنسر در آلمان انجام داد. ویزای فریلنسری معمولاً به مدت سه ماه اعطا میشود. تا زمانی که ویزای شما معتبر است، میتوان آن را به اجازه اقامت تبدیل کرد.
در ادامه، راهنمای کامل و دقیقی در مورد مراحل درخواست، معیارها و الزامات موردنیاز برای دریافت ویزای فریلنسری کشور آلمان ارائه شده است.
معمولاً باید درخواست ویزای فریلنسری را به سفارت یا کنسولگری آلمان در کشوری که در حال حاضر در آن زندگی میکنید، ارسال نمایید. روال معمول، مانند درخواست برای سایر ویزاهای آلمان است. به شما توصیه میشود که درخواست را ۳ ماه قبل از تاریخ سفر برنامهریزیشده خود، تکمیل نمایید. مدارک درخواست را به صورت اصل به همراه یک فتوکپی از هرکدام ارسال بفرمایید. مدارک لازم برای درخواست ویزای فریلنسری آلمان عبارتند از:
در ۹۰ روز اول ورود به آلمان، هر فریلنسر، صرفنظر از ملیت خود (حتی دارندگان پاسپورت اتحادیه اروپا) باید آدرس خانه خود را در نزدیکترین دفتر خارجی آلمان به محل جدید اقامت خود، ثبت کند.
بیمه درمانی برای هر فردی که به آلمان مهاجرت میکند، از جمله فریلنسرها اجباری است. قبل از سفر به آلمان فریلنسرها میتوانند بیمه درمانی خریداری کنند که آنها را برای مدت موردنیاز پوشش میدهد. فریلنسرها همچنین میتوانند از بیمه درمانی مسافرتی استفاده کنند. آنها میتوانند از این بیمه در چند روز یا هفته اول حضور در آلمان و قبل از انقضای آن استفاده کنند تا از یک ارائهدهنده در آلمان بیمه درمانی خریداری نمایند.
بعد از اخذ ویزای فریلنسری آلمان باز کردن یک حساب بانکی زمانی که بهعنوان یک فریلنسر به آلمان مهاجرت میکنید، بسیار مهم است. برای دریافت مجوز اقامت، برای تراکنشها و دریافت وجه از مشتریان خود بهحساب بانکی نیاز دارید. بنابراین بهتر است بهمحض ثبت آدرس، یک حساب بانکی باز کنید. حساب بانکی خود را میتوانید در هر یک از بانکهای آلمان باز نمایید. البته در آلمان حسابهای بانکی وجود دارند که به طور خاص برای فریلنسرها یا افراد خود اشتغال طراحی شده است.
اکثر بانکها در آلمان از نمایندگان انگلیسیزبان بهرهمند هستند. آنها همچنین پیشنهادهای بانکی ویژهای برای فریلنسرها دارند. بنابراین میتوانید با آنها مشورت و مناسبترین مورد را برای خود پیدا کنید.
هر فریلنسر پس از ثبت آدرس منزل و گرفتن بیمه درمانی و افتتاح حساب بانکی خود باید مراحل دیگر را طی کند تا اقامت وی در این کشور قانونی شود.
درخواست برای اجازه اقامت در لیست بعدی قرار دارد. به دلیل اهمیت آن خیلیها فکر میکنند که یک مرحله بزرگ و یک فرایند دشوار است. اما در واقع اینطور نیست و خیلی راحتتر از گرفتن ویزای فریلنسری آلمان میباشد. فریلنسرها باید با دفتر مهاجرت محلی نزدیک به خانه خود قرار ملاقات بگذارند.
در این مرحله به مدارک خاصی نیاز است و چند قانون وجود دارد که هر فریلنسر باید از آنها تبعیت کند. اجازه اقامت برای فریلنسری تا سه سال کامل قابل تمدید است. برای دریافت چنین تمدیدی باید ثابت نمود که در کسبوکار خود موفق بودهاید. این بدان معنا است که شما باید شواهدی مبنی بر دریافت سود کافی برای پوشش هزینههای زندگی خود و هر یک از اعضای خانواده تحت تکفل خود داشته باشید.
پس از ۳ سال گذراندن با مجوز اقامت برای این دسته از مشاغل، میتوان مجوز اقامت دائم دریافت کرد. دریافت اقامت دائم در صورتی میتواند اتفاق بیفتد که از آن زمان تصمیم به راهاندازی یک تجارت خردهفروشی داشته باشید.
اجازه اقامت برای فریلنسری میتواند به اجازه اقامت برای خوداشتغالی نیز تبدیل شود (قانون اقامت، بخش ۲۱/۶). این امر فقط در صورتی ممکن است که بتوانید مجوز پیگیری فعالیت خوداشتغالی مورد نظر را دریافت کنید.
بهعنوان یک فریلنسر در آلمان، از روند ثبت کسبوکار و دریافت مجوز تجارت، معاف خواهید بود. بهجای اداره تجارت، فعالیت شما باید در اداره مالیات ثبت شود. اداره مالیات مرجع صدور شماره مالیات و اخذ مالیات از شما بر اساس فعالیت آزاد شما است. اگر کل این فرایند بیشتر از مدتزمان ویزای شما طول بکشد، ممکن است لازم باشد در این مدت برای تمدید ویزای فریلنسری آلمان خود اقدام کنید.
شرایط کار بهعنوان فریلنسر برای افراد خارجی که از قبل در آلمان اقامت دارند افرادی که از قبل در آلمان زندگی میکنند، بدون هیچ استثنایی حق دارند وارد حرفه فریلنسری شوند. برای کار بهعنوان فریلنسر در حالی که از قبل در آلمان هستید، وضعیت شما باید یکی از موارد زیر باشد:
⦁ یک فارغالتحصیل خارجی از یک مؤسسه آموزشی معتبر در آلمان هستید. این شامل مؤسسه آموزشی دولتی، غیردولتی یا به رسمیت شناختهشده در آلمان میشود. حرفه شما باید مستقیماً با مدرکی که در این کشور دریافت کردهاید، مطابقت داشته باشد.
⦁ فردی خارجی هستید که بهعنوان محقق یا دانشمند در آلمان کار میکنید. شما باید به عنوان یک محقق یا دانشمند به دنبال شغل فریلنسری باشید.
⦁ شما یک خارجی هستید که با ویزای هنری آلمان وارد شدهاید و بهعنوان یک هنرمند منتظر شغل فریلنسری هستید.
⦁ فردی خارجی میباشید که با ویزای موقت آلمان برای مقاصد دیگر وارد شدهاید. در این صورت باید معیارهایی را داشته باشید تا بهعنوان یک خارجی به صورت فریلنسر کار کنید.
در این مطلب سعی کردیم خلاصهای از مطالب مرتبط با دریافت ویزای فریلنسری آلمان را ارائه دهیم. این ویزا یک فرصت عالی برای افرادی است که میخواهند در اروپا زندگی و حرفه خود را دنبال کنند. ویزای فریلنسری در مقایسه با سایر ویزاهای مهاجرتی در سراسر جهان، بوروکراسی بیشتری دارد. با این حال میتوان با کمک یک مشاور حرفهای مهاجرت به آن دستیافت. اگر پیرامون شرایط ویزای فریلنسری آلمان سوالی دارید، در قسمت نظرات مطرح کنید.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.