رومانی کشوری است واقع در جنوب اروپا که پایتخت آن بخارست میباشد. بخارست همچنین بزرگترین شهر رومانی محسوب میشود. کشور رومانی از جهات مختلف با کشورهای مجارستان، صربستان، مولداوی، اوکراین و بلغارستان همسایه است. رومانی با ۲۳۸٬۴۰۰ کیلومتر مربع مساحت، دوازدهمین کشور بزرگ اتحادیه اروپا میباشد. در سال 2022 جمعیت این کشور 19,023,415 میلیون نفر برآورد شده است.
زبان رسمی این کشور، رومانیایی میباشد. اما صحبت به دیگر زبانها همچون مجارستانی، رومی، اوکراینی و آلمانی نیز در این کشور رایج است. زبان رومانیایی و خط رومانیایی ریشه لاتین دارند و کلمات همانگونه که تلفظ میگردند، نوشته میشوند. واحد پول رومانی لئوی رومانی است و هر لئو برابر با 0.23 دلار آمریکا میباشد. گرایش و دین بیشتر مردم رومانی، مسیحیت است. همچنین در این کشور 18 دین و 30 انجمن دینی و مذهبی یا فرقه وجود دارد.
تاریخ سرزمین رومانی
کشوری که امروزه رومانی نام دارد، در قدیم داچیا نام داشته است. مردمی که در این سرزمین زندگی میکردند، از مناطقی از یونان بودند. بین سالهای 101 تا 106 میلادی، این سرزمین توسط امپراطوری رم تصرف شد و به یکی از ایالتهای این امپراطوری تبدیل گردید. واژه رومانی نیز از کلمه لاتین رومانوس گرفته شده است که به معنی قلمرو امپراطوری رم میباشد. سال 270 میلادی، رومیها از داچیا خارج شدند، اما تعدادی از آنها نیز در همان منطقه ماندند. از این رو، به سبب نفوذ رومیها مردم داچیا زبان لاتین را به عنوان زبان رسمی و اصلی خود برگزیدند. عدهای دیگر نیز در قرن چهارم میلادی دین مسیحیت را به این منطقه وارد کردند و در رومانی سکونت گزیدند.
رومانی در طول تاریخ، سالهای طولانی به دست مستعمران مجارستانی و سپس آلمانی تحت اشغال بوده، اما توانسته است در سالهای اخیر رشد خوبی نماید و مستقل شود.
جغرافیای کشور رومانی
بخشی از کشور زیبای رومانی کوهستانی است، بخشی دیگر را تپههای سرسبز و مابقی مساحت رومانی را دشتهای حاصلخیزی در بر گرفتهاند که بسیار مناسب کشاورزی میباشند. رودخانههای فراوانی در رومانی جریان دارند که بزرگترین آنها رود دانوب است. همچنین بزرگترین معادن طلای اروپا در اعماق کوههای روشا مونتانا این کشور قرار دارند. جالب توجه است که طبیعت و تاریخ کشور رومانی منابعی برای خلق دو رمان مشهور به نامهای “قلعه کارپاتها” اثر ژول ورن و “داستان دراکولا” اثر برام استوکر بودهاند.
رومانی از آبوهوای معتدل قارهای برخوردار است. تابستانهای گرم و طولانی و زمستانهای سرد از ویژگیهای آبوهوای این کشور میباشند.
اقتصاد کشور رومانی
بخش زیادی از مردم رومانی زیر خط فقر هستند، اما این کشور توانسته است در زمینههای مختلف مشاغلی را فراهم سازد که باعث رشد کاهشی این تعداد شود. عمده صادرات رومانی را منسوجات و پاپوشها تشکیل میدهند. محصولات وارداتی رومانی شامل ماشینآلات و تجهیزات و همینطور سوخت و مواد معدنی هستند.

جاذبههای دیدنی و تفریحی کشور رومانی
رومانی دارای جاذبههای تاریخی و بسیار زیبایی است که در ادامه به چندی از آنها اشاره میشود.
کاخ پارلمان
دومین ساختمان اداری بزرگ در جهان، کاخ پارلمان رومانی است. سبک معماری این کاخ، نئوکلاسیک میباشد و از فولاد و مرمر ساخته شده است. این کاخ در شهر بخارست قرار دارد و یکی از جاذبههای دیدنی رومانی محسوب میشود. این کاخ شامل مجلس سنا، مجلس نمایندگان، مرکز کنفرانس بینالمللی، موزه ملی هنرهای معاصر، موزههای کمونیست و … میباشد.
مامایا
معروفترین تفریحگاه ساحلی در رومانی، مامایا میباشد. مامایا در نزدیکی دریای سیاه قرار گرفته و دارای یک پارک آبی مخصوص کودکان و محیطی آرام و مناسب برای مدیتیشن است.
کلوج ناپاکا
کلوج ناپاکا شهری در شمال غربی کشور رومانی است که به عنوان پایتخت غیررسمی منطقه تاریخی ترانسیلوانیا شهرت دارد. این شهر قبل از اشغال رومیها، یکی از مراکز فرهنگی رومانی بوده است. در این شهر، یک مجسمه برای احترام به یک پادشاه مجاری وجود دارد که در قرن چهاردهم ساخته شده است. همچنین بلندترین برج کلیسا در کل رومانی، در این شهر قرار دارد.
شرایط ورود به کشور رومانی
فردی که میخواهد به رومانی وارد شود، باید یک سند مسافرتی داشته باشد که مدت اعتبار آن بیش از مدت موردنظر وی برای اقامت در رومانی باشد. همچنین داشتن ویزای رومانی ضروری است. فرد باید مدارکی به همراه داشته باشد که نشاندهنده قصد وی از سفر به رومانی باشند. همچنین او باید بتواند ثابت کند پس از اتمام مدت اقامت تعیینشده در رومانی، توانایی بازگشت به کشور خود را دارد. بهعلاوه، ورود و حضور وی در این کشور نباید خطری برای امنیت ملی رومانی داشته باشد. دریافت ویزای رومانی بین ۱۰ الی ۱۵ روزکاری زمان خواهد برد.
مهاجرت به کشور رومانی
روشهای مختلفی برای مهاجرت به رومانی وجود دارند که هر کدام شرایط و مزایای مختص به خود را دارند. در ادامه، انواع روشهای مهاجرت به رومانی شرح داده خواهند شد.
مهاجرت کاری به رومانی
در این بخش، انواع روشهای مهاجرت کاری و همچنین ویزای کاری رومانی را بررسی میکنیم. مهاجرت به رومانی از طریق کار به دو روش امکانپذیر است که به صورت جداگانه به هرکدام پرداخته میشود.
خوداشتغالی
یکی از روشهای کار در رومانی، به صورت آزاد میباشد. در این روش، تخصص فرد بسیار مهم است. وی باید بتواند در زمینه تخصص خود به رشد خوبی برسد و بتواند از این طریق به اقتصاد کشور رومانی کمک کند. در این روش ابتدا فرد سابقه و زمینه کاری خود را به دولت رومانی ارائه میدهد. سپس سابقه کاری وی به طور دقیق توسط کارشناسان ارزیابی میشود تا مشخص گردد که آیا این فرد واجد شرایط ورود به بازار کار رومانی هست یا خیر.
ثبت شرکت
روش دیگر مهاجرت کاری به رومانی به این صورت است که فرد متقاضی در رومانی ثبت شرکت میکند. سپس به رومانی وارد میشود و از همان طریق نیز کسب درآمد خواهد داشت. این روش نیاز به سرمایه دارد و شاید برای همه افراد مناسب نباشد.
ویزای کاری رومانی
شرایطی که در زمینه مهاجرت کاری به کشور رومانی وجود دارند، در هر دو روش یکسان هستند. مثلا ویزای کاری رومانی به صورت یکساله صادر میشود و فرد پس از یک سال باید در سه نوبت ویزای خود را تمدید نماید.
برای دریافت ویزای کار رومانی باید از بازرسی کل مهاجرت رومانی مجوز دریافت کنید و اگر کارفرما دارید، کارفرمای شما باید برای اخذ این مجوز اقدام کند.
مدارک و شرایط مورد نیاز برای دریافت ویزای کار رومانی
- اخذ مجوز کار از کارفرما حداکثر ظرف شصت روز در صورتی که کارفرما دارید.
- مدارک مربوط به ماهیت شغل شما.
- اسنادی که نشان دهند سوء پیشینه ندارید.
- مدارکی جهت اقامت در رومانی.
- اثبات تمکن مالی برای پرداخت هزینههای زندگی خود در رومانی.
- فرم درخواست ویزای رومانی
- دو عدد عکس با ابعاد ۳ در ۴
- پاسپورتی که توسط دولت رومانی به رسمیت شناخته شود، حداقل سه ماه پس از تاریخ انقضای ویزا اعتبار داشته باشد، در ده سال گذشته صادر شده باشد و حداقل دو صفحه خالی برای ویزا داشته باشد.

مهاجرت به کشور رومانی از طریق تحصیل
مهاجرت از طریق تحصیل در رومانی طبق مراحل زیر است:
- ارائه درخواست تحصیل به یک یا چندین دانشگاه در رومانی.
- دریافت پاسخ ارزیابی مبنی بر اینکه آیا شما واجد شرایط تحصیل در این کشور هستید یا خیر.
- چنانچه پاسخ ارزیابی مثبت باشد، برای ورود به دانشگاههای دولتی در رومانی باید در یک آزمون ورودی شرکت نمایید. آزمون ورودی میتواند هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین برگزار شود.
- در صورتی که در آزمون به حداقل رتبه قبولی دست یابید، میتوانید سایر مدارکی که از سوی دانشگاه اعلام میشوند را تنظیم و سپس ارسال نمایید.
شایان ذکر است شما برای تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در کشور رومانی باید مدرک زبان آیلتس با نمره بالای ۶ داشته باشید. رومانی محدودیت سنی برای تحصیل در نظر نمیگیرد، اما در هر صورت شما برای ورود به دانشگاه در این کشور باید حداقل ۱۸ سال سن تمام داشته باشید. مدت زمان تحصیل در رومانی در مقطع کارشناسی ۴ سال، مقطع کارشناسی ارشد ۲ سال و مقطع دکتری نیز ۵ سال است.
ویزای تحصیلی
برای درخواست ویزای تحصیل کشور رومانی باید ابتدا از وزارت آموزش و پروش رومانی مجوز تحصیل دریافت نمایید. مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی رومانی به شرح زیر هستند:
- مدرکی که نشان دهد شما میتوانید حداقل به مدت یکسال از پس مخارج شهریه تحصیل و هزینههای زندگی خود برآیید.
- بیمه پزشکی
- گواهی عدم سوءپیشینه
- مجوزی که نشان دهد شما اجازه اقامت در رومانی را دارید.
- رضایتنامه والدین یا قیم و سرپرست قانونی
- فرم درخواست ویزای رومانی
- دو قطعه عکس با ابعاد ۳ در ۴
- پاسپورت که توسط دولت رومانی به رسمیت شناخته شود، حداقل سه ماه پس از تاریخ انقضای ویزا اعتبار داشته باشد، در ده سال گذشته صادر شده باشد و حداقل دو صفحه خالی برای ویزا داشته باشد.
مهاجرت به کشور رومانی از طریق سرمایهگذاری
ویزای سرمایهگذاری رومانی مختص سرمایهگذارانی است که شریک، سهامدار یا مدیر شرکتهایی هستند که به صورت قانونی در رومانی فعالیت میکنند. برای دریافت ویزای سرمایهگذاری لازم است مبلغ مشخصی برای سرمایه در نظر گرفته شود. مدارک لازم برای دریافت ویزای سرمایهگذاری در رومانی، همان مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای کاری رومانی هستند.
مهاجرت به کشور رومانی از طریق ازدواج
مهاجرت به رومانی از طریق ازدواج در صورتی امکانپذیر است که فرد تبعه رومانی نیست، اما همسر وی فردی با تابعیت رومانیایی میباشد. در صورتی که این فرد بخواهد اقامت دائم رومانی را اخذ نماید، نیاز به ارائه سند ازدواج رسمی دارد. شرایط برای ازدواج در رومانی به این صورت است که هر دو شخص باید بالای 21 یا 18 سال داشته باشند؛ در منابع مختلف، این عدد دقیق اعلام نشده است. همچنین هر دو شخص باید تمکن مالی داشته باشند و وابستگی مالی بین این دو ثابت نشود. تفاوت سنی این دو نفر نیز نباید بیش از 15 سال باشد.
پس از ۷ سال زندگی در رومانی میتوانید برای اخذ پاسپورت رومانی درخواست دهید. مدارک شما ارزیابی میشوند و اگر واجد شرایط برای دریافت پاسپورت باشید، درخواست شما پذیرفته خواهد شد.
جمعبندی
رومانی کشوری تاریخی و زیبا است که میتواند مقصد بسیار خوبی برای مهاجرت میباشد. همچنین این کشور با ایجاد روشهای مختلف، مهاجرت را برای متقاضیان آسان کرده است. در صورت نیاز به هرگونه راهنمایی در زمینه مهاجرت به کشور رومانی میتوانید به موسسه هرمس اپلای مراجعه نمایید. موسسه هرمس اپلای با همکاری بیمه ایران، تمامی قراردادهای کاری افراد را بیمه میکند و تمام هزینههای کاریابی آن شامل پوشش بیمه ایران میباشند. بنابراین در صورت بروز هر گونه مشکل و عدم صدور ویزا، تمامی هزینهها را از بیمه دریافت خواهید کرد.
مقاله پیشنهادی —> برای مهاجرت از کجا شروع کنیم؟
سؤالات متداول
بله. ابتدا باید در آزمون ورودی شرکت کنید. سپس در صورتی که رتبه قابل قبولی کسب نموده باشید، میتوانید برای ادامه مسیر اقدام نمایید.
بستگی به کاری دارد که انتخاب کرده باشید. اگر اقدام به ثبت شرکت نمایید یا به صورت آزاد اقدام به ایجاد کسب و کار کنید، بله. در غیر این صورت، اگر کارفرما داشته باشید یا زیر نظر موسسهای مشغول به کار باشید، خیر.
برای مقطع کارشناسی داشتن مدارک معتبر زبان انگلیسی نکته مثبت به حساب میآید. اما در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری داشتن مدرک آیلتس زبان انگلیسی با نمره بالای شش الزامی است.
