هرمس اپلای / مهاجرت تحصیلی / مهاجرت تحصیلی به ترکیه / تحصیل رادیولوژی در ترکیه
تحصیل رادیولوژی در ترکیه مطلبی است که در ادامه با جزئیات به آن پرداخته ایم. رشته رادیولوژی به عنوان یکی از محبوب ترین رشتههای ارائه شده برای گروه رشتههای پزشکی در دانشگاههای ترکیه محسوب میشود. این رشته کاربرد زیادی در چرخه تشخیص و درمان پزشکی دارد. به همین دلیل کمبود نیروی ماهر و متخصص در این رشته، جامعه پزشکی را با مشکل جدی روبهرو خواهد کرد. از این رو دانشگاه ترکیه برای ارائه این رشته، برنامههای آموزشی باکیفیتی ارائه میدهد. البته ناگفته نماند تحصیل رادیولوژی در ترکیه مزایای زیادی برای دانشجو به همراه خواهد داشت.
با توجه به مزایای تحصیل در ترکیه، اغلب دانشجویان بینالمللی تمایل به دریافت پذیرش دانشگاههای این کشور بهویژه در رشته رادیولوژی را دارند. متقاضیان تحصیل در این رشته ابتدا باید اطلاعات لازم و کافی را در مورد شرایط و الزامات پذیرش دانشجو توسط دانشگاههای ترکیه کسب کنند.
متقاضیان برای تحصیل در رشته رادیولوژی در دانشگاههای ترکیه، به ویزای دانشجویی نیاز دارند. تحصیل رادیولوژی در ترکیه هم به زبان انگلیسی و هم به زبان ترکی امکانپذیر است. همچنین در ترکیه طیف گستردهای از بورسیههای تحصیلی و کمکهزینههای متفاوت در اختیار دانشجویان بینالمللی قرار میگیرد.
دانشگاههای ترکیه آموزشهای باکیفیت خود را در مقطع کارشناسی ارشد به مدت دو سال و در مقطع تخصص به مدت سه سال ارائه میدهند. دانشجویان پس از اتمام تحصیل رادیولوژی در ترکیه برای ورود به بازارهای کار جهانی آماده هستند. مدرک فارغالتحصیلان این رشته نیاز به معادلسازی ندارد. البته با توجه به تصمیمات اتخاذشده توسط دولت ترکیه، امکان انجام کارهای پاره وقت برای دانشجویان بینالمللی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رادیولوژی در ترکیه وجود دارد.
کیفیت برنامههای آموزشی ارائهشده برای این رشته در دانشگاههای ترکیه، بالا است. در نتیجه، فرصتهای شغلی بی نظیری برای فارغالتحصیلان و همچنین درآمدهای بالایی برای افرادی که در این حوزه کار میکنند، وجود دارد. در نتیجه، جای تعجب نیست که تحصیل در این رشته، جزء اولویتهای تحصیلی بسیار از دانشجویان بینالمللی باشد.
رشته رادیولوژی شاخهای از رشتههای پزشکی میباشد. در این رشته تحصیلی، استفاده از فناوریها و تکنیکهای تصویربرداری زیر به منظور تشخیص و درمان بیماریها و جراحات آموزش داده میشود. برخی از این تکنیکها عبارتند از:
افرادی که تحصیل رادیولوژی در ترکیه را انتخاب میکنند، در مورد موضوعاتی همچون آناتومی، فیزیک و مراقبت از بیمار، دانش عمیقی کسب مینمایند.
به طور کلی میتوان گفت رشته رادیولوژی به دو حوزه مطالعاتی از جمله رادیولوژی تشخیصی و رادیولوژی مداخلهای تقسیمبندی میشود. در بخش اول یعنی رادیولوژی تشخیصی، چگونگی استفاده از اشعه ایکس برای تشخیص یا درمان آسیبهای بیماران بیان میگردد. در بخش دوم یعنی رادیولوژی مداخلهای، درباره روشهای کم تهاجمی مانند سونوگرافی، ام آر آی، سی تی اسکن و غیره برای تشخیص و درمان بیماران توضیح داده می شود.
برای تحصیل در این رشته در دانشگاههای ترکیه، گرایشهایی همچون فیزیک پزشکی، رادیوبیولوژی و حفاظت پرتویی، مهندسی پزشکی، نانوتکنولوژی، انفورماتیک پزشکی، اپیدمیولوژی، مدیریت دارو و غیره ارائه میگردد.
از آنجا که افراد زیادی برای تحصیل رادیولوژی در ترکیه درخواست میدهند، پذیرش در این رشته در دانشگاههای ترکیه بسیار رقابتی و تا حدودی دشوار است. دانشجویان بینالمللی برای دریافت پذیرش دانشگاه باید شرایط زیر را داشته باشند:
مدارکی که دانشجویان بینالمللی برای دریافت پذیرش دانشگاههای ترکیه جهت تحصیل رادیولوژی در ترکیه باید ارائه دهند، عبارتند از:
علاوه بر این موارد، دانشجویان بینالمللی برای تحصیل در دانشگاههای ترکیه باید ویزا دریافت کنند. مدارک موردنیاز برای درخواست ویزای ترکیه شامل موارد زیر میباشد.
دانشگاههای دولتی و خصوصی زیادی در ترکیه وجود دارند که در لیست رشتههای دانشکده علوم سلامت و درمان، رشته رادیولوژی را نیز ارائه میدهند. برخی از بهترین دانشگاههای ترکیه برای تحصیل در رشته رادیولوژی عبارتند از:
دانشگاه اطلس استامبول یک دانشگاه خصوصی میباشد. این دانشگاه در کنار برگذاری دورههای آموزشی و تئوری، برای دانشجویان این رشته فرصت تمرین عملی و کارآموزی در بیمارستانها و آزمایشگاههای تخصصی را نیز فراهم میکنند.
دانشگاه اوکان استانبول برای تحصیل رادیولوژی در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد، یکی از بهترین گزینهها برای افراد مسلط به زبان ترکی میباشد. برنامههای آموزشی مربوط به رشته رادیولوژی در دانشگاه اوکان به زبان ترکی ارائه میشوند. دوره کارشناسی ارشد در این دانشگاه دو سال طول میکشد.
این دانشگاه به عنوان یکی از قدیمیترین دانشگاههای دولتی ترکیه محسوب میشود. دانشگاه استانبول برای تحصیل در رشتههای علوم پزشکی بهویژه رادیولوژی، مناسب میباشد.
دانشگاه حاجت تپه به عنوان یک دانشگاه درجه یک دولتی در پایتخت ترکیه شناخته میشود. افراد برای تحصیل در رشته رادیولوژی این دانشگاه باید مبلغ زیادی جهت شهریه پرداخت کنند. همچنین شرط پذیرش دانشجو در رشته رادیولوژی دانشگاه حاجت تپه، قبولی در آزمون یوس یا آزمون sat میباشد.
اگر انتخاب شما برای تحصیل رادیولوژی در ترکیه دانشگاه دولتی ارجیس باشد، باید حداقل نمره ۱۰۰۰ در آزمون سات و ۵۰ در آزمون یوس را کسب کنید. دانشگاه ارجیس در شهر قیصریه قرار دارد و به دلیل مسائل پایداری، مشهور شده است.
دانشگاه باشکنت یک دانشگاه خصوصی است که در شهر آنکارا واقعشده است. زبان اصلی تدریس دورههای آموزشی در این دانشگاه، ترکی میباشد. ولی برخی از رشتهها به زبان انگلیسی تدریس میشوند.
دانشگاه مارمارا یکی از بهترین دانشگاهها برای تحصیل رادیولوژی در ترکیه و دومین دانشگاه بزرگ در این کشور میباشد. این دانشگاه در منطقه فاتیح استانبول واقعشده است.
دانشگاه خصوصی آجی بادام در منطقه آسیایی استانبول قرارگرفته است.
دانشگاه دوکوز ایلول یک دانشگاه دولتی در شهر ازمیر میباشد. این دانشگاه رشتههای تحصیلی متنوعی را به زبانهای ترکی و انگلیسی ارائه میدهد.
اگر افراد دانشگاههایی همچون دانشگاه کوچ، دانشگاه استانبول، آنکارا، یدی تپه و حاجت تپه را برای تحصیل در رشته رادیولوژی انتخاب کنند، مدرک آنها مورد تایید وزارت بهداشت ایران خواهد بود. بنابراین فارغالتحصیلان از دانشگاههای ذکرشده، میتوانند پس از پایان دوره تحصیلی خود بدوننیاز به معادلسازی مدرک، در ایران مشغول به کار شوند.
در ادامه قصد داریم یک مرجع برای بررسی بهترین دانشگاه های ترکیه معرفی کنیم، اگر به اطلاعات بیشتری درباره ی بهترین دانشگاه های این کشور نیاز دارید پیشنهاد می شود در ابتدا مقاله ی دانشگاه های برتر ترکیه را بررسی کنید.
افراد برای تحصیل رادیولوژی در ترکیه در مقطع کارشناسی ابتدا با مفاهیم و دروس پایه آشنا میشوند. این دروس پایه شامل فیزیک آناتومی و فیزیولوژی میباشند. سپس در سال دوم و سوم، دروس تخصصیتری برای رشته رادیولوژی ارائه میشوند. این دروس که زمینه تصویربرداری هستند، عبارتند از:
با گذراندن این دروس در پایان سال دوم و سوم تحصیلی، دانشجویان میتوانند از اعضای بدن انسان از جمله دست، پا، انگشتان، سیستم گوارش، عروق و غیره تصویربرداری پزشکی انجام دهند. در سال آخر، دانشجویان کار با دستگاههایی همچون M.R.I و C.P را نیز یاد میگیرند.
علاوه بر این در هنگام تحصیل رادیولوژی در ترکیه دانشگاهها دروسی را به صورت انتخابی ارائه میدهند. این دروس عبارتند از:
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در رشته رادیولوژی در ترکیه
افراد برای تحصیل رادیولوژی در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد لازم است مدرک کارشناسی خود را در رشته رادیولوژی ارائه دهند. همچنین برای افرادی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دارند، بورسیههای مختلفی ارائه میشود.
به طور کلی، دورههای کارشناسی ارشد رشته رادیولوژی در دانشگاه ترکیه دو سال زمان میبرند. طی این مدت دانشجویان باید ۱۲۰ واحد درسی را با موفقیت سپری کنند. پس از پایان این دوره، فارغالتحصیلان به عنوان رادیولوژیست ارشد شناخته میشوند.
گرایشهای رشته رادیولوژی در مقطع کارشناسی ارشد عبارتند از:
دانشجویان برای تحصیل رادیولوژی در ترکیه با توجه به دولتی یا خصوصی بودن دانشگاه موردنظر، باید هزینههای متفاوتی برای شهریه پرداخت کنند. همچنین اینکه برنامه آموزشی رشته رادیولوژی به زبان انگلیسی یا ترکی ارائه شود، در میزان شهریه دانشگاه تاثیرگذار خواهد بود. به طور میانگین، شهریه دانشگاه در مقطع کارشناسی رشته رادیولوژی عبارت است از:
شهریه دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد رشته رادیولوژی به شرح زیرمیباشد:
لازم به ذکر است شهریه هر دانشگاه بسته به نوع زبان دوره (ترکی، انگلیسی)، نوع دانشگاه (دولتی، خصوصی) سطح امکانات و غیره متغیر خواهدبود. از طرفی، برخی از دانشگاهها به دانشجویان خود تخفیفهای خاص و بورسیههای تحصیلی مختلف اعطا میکنند. حتی در مواردی، امکان قسطبندی شهریه نیز برای دانشجو وجود دارد. دیگر تفاوت های دانشگاه های خصوصی و دولتی این کشور را می توانید در مقاله ی تفاوت های دانشگاه های خصوصی و دولتی ترکیه مطالعه کنید.
رادیولوژی، تخصصی در پزشکی است. در رادیولوژی از امواج مختلف و خواص آنها برای به دست آوردن تصاویر، جهت تشخیص یا مداخله بالینی استفاده میشود. هدف از تحصیل رادیولوژی در ترکیه آمادهسازی افراد به عنوان تکنسینهای رادیولوژی است. آنها اطلاعات عمیقی در زمینه تجهیزات و تکنیکهای تصویربرداری پزشکی مانند اشعه ایکس معمولی و دیجیتال، فلوروسکوپی، ماموگرافی و … کسب خواهند کرد. موسسه مهاجرتی هرمس اپلای، با چندین سال تجربه موفق افتخار داشته است تا رویاهای شما را به حقیقت تبدیل کند. برای ارتباط با مشاوران ما می توانید فرم مشاوره رایگان زیر را پر کنید.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.