صفر تا صد سفر به ترکیه؛ همه چیز در مورد نکات سفر به ترکیه 2023
- برنامه سفر به ترکیه را از کجا شروع کنم؟
- کدام وسیله حمل و نقل برای سفر به ترکیه بهتر است؟
- فرهنگ و رفتار مردم ترکیه
- ضروریات سفر به ترکیه
- دانستنی های کاربردی در گردشگری ترکیه
- شماره های ضروری که راهنمای سفر به ترکیه هستند
- عبارات ضروری که هنگام سفر به ترکیه بهتر است بدانید
- دیدنی های معروف استانبول
- حمل و نقل عمومی در استانبول
- سیم کارت های ترکیه
- غذاهای معروف ترکیه
- جشنواره ها و فستیوال ها
- وضعیت امنیت در استانبول
- موقعیت ترکیه
- صنعت گردشگری در ترکیه
- زبان، دین و واحد پول ترکیه
- آب و هوای ترکیه
- راهنمای جامع سفر به کشور ترکیه با هرمس اپلای
نیاز نداشتن به ویزا، پروازهای متعدد به استانبول و دیگر شهرها، هزینه کم سفر و از همه مهمتر همسایه بودن باعث شده تا سفر به ترکیه، حتی از سفر به دیگر شهرهای ایران خواهان بیشتری داشته باشد؛ اما به هر حال چالشهای خاص خود را دارد. اگر بار اولتان است که میخواهید به ترکیه سفر کنید، بهتر است صفر تا صد سفر به ترکیه را از زبان گروه هرمس اپلای از دست ندهید. ما در این مطلب مهمترین نکاتی را که شما باید قبل از سفر به ترکیه و گشتن در شهرهای توریستی بدانید، نوشتهایم. در واقع به نوعی راهنمای سفر به ترکیه و آن هم برای سفر اولیها خواهد بود.
برنامه سفر به ترکیه را از کجا شروع کنم؟
اولین سؤالی که هر مسافری از خودش میپرسد، همین است، از کجا شروع کنم؟
- اول از همه باید تاریخ سفرتان را مشخص کنید. به هر حال بر اساس تاریخ سفرتان باید تور و بلیت هواپیما یا اتوبوس رزرو کنید.
- تنهایی قصد سفر دارید یا میخواهید با خانواده و دوستانتان به سفر بروید؟
- دقیقاً دنبال چه چیزی در ترکیه هستید؟ پاسخ به این سؤال مشخص میکند که شما کجاها بروید و آدرس و اطلاعات مراکز مورد نظرتان را به دست بیاورید. اگر قصد اقامت در ترکیه دارید، اتفاقاً این
سفر گزینه عالی خواهد بود تا بتوانید از نزدیک محیط را بررسی کنید.
- با چه وسیله حملونقلی قصد سفر دارید؟ شرایطش چطور است؟
- چقدر بودجه دارید؟ آیا حساسیت یا اخلاق خاصی دارید که روی بودجه شما تأثیر بگذارد؟
- چه زمانی قصد سفر دارید؟ سفر در زمستان با تابستان به ترکیه متفاوت است.
بهترین راه سفر به ترکیه با تور است. اول از همه اینکه شما با جایی آشنا نیستید و زیروبم و مشکلات و ساختار آنجا را نمیشناسید و نمیدانید که اگر به مشکلی برخوردید، چه کار کنید. اگر با تور سفر کنید، همه برنامهتان با لیدر خواهد بود. دیگر دغدغهای بابت هیچ چیزی نخواهید داشت.
عدهای برای بار اول به ترکیه سفر میکنند تا یک ارزیابی از آن کشور داشته باشند؛ بهویژه آنهایی که قصد مهاجرت به ترکیه را دارند. البته عدهای به ترکیه سفر میکنند تا بتوانند کارهای مربوط به مهاجرت به آلمان را انجام دهند. حتماً قبل از اقدام به این کار در خصوص گرفتن وقت سفارت آلمان از استانبول یا آنکارا و غیره تحقیق کنید. برخی هم ترجیح میدهند تا دوره زبان آلمانی در ترکیه را بگذارند. کارشناسان در این زمینه به شما مشورت خواهند داد.
کدام وسیله حمل و نقل برای سفر به ترکیه بهتر است؟
شما میتوانید از طریق هواپیما، قطار و اتوبوس به ترکیه سفر کنید. مسلماً هواپیما سریعتر است؛ اما اگر میخواهید از زیباییهای مسیر بیشتر استفاده کنید، اتوبوس و قطار هم ایدههای خوبی هستند. البته سفر با اتوبوس و قطار همیشه با محدودیتها و سختیهایی همراه بوده است؛ بهویژه در لب مرز که حداقل 2 تا 3 ساعت وقت شما برای بررسی گذرنامه و بار گرفته خواهد شد. در ادامه هر یک از مسیرهای سفر را بیشتر بررسی کردهایم.
سفر به ترکیه با هواپیما
سفر با هواپیما سریعترین و راحتترین روش است. اگر نگاهی به سایت فرودگاه امام بیندازید، سفر خروجی و ورودی ترکیه بیشترین سهم را دارد؛ انگار که این فرودگاه با ترکیه قرارداد دارد. ازمیر، آنکارا، استانبول و آدنا از شهرهایی هستند که به ایران پرواز مستقیم دارند. بقیه نقاط را باید بیزحمت با دیگر وسایل نقلیه عمومی بروید؛ البته اگر با تور بروید، هماهنگیهای لازم انجام خواهد شد.
شرکتهای هواپیمایی هم که پرواز به ترکیه دارند شامل کاسپین، ایرتور، قشم ایر، آسمان، تابان، معراج، ماهان و سپهران و همچنین برای هواپیمایی ترکیه شامل ترکیش و پگاسوس است. البته شرکتهای دیگری هم هستند؛ اما اینها بیشترین سهم پروازی را دارند.
فقط یک نکته مهم: اگر قصد پرواز انفرادی و خرید بلیت را دارید، حواستان باشد که بلیتهای قطر و کویت ایرویز و امارات را نگیرید. این هواپیماها اول به کشورهای قطر، کویت و امارات پرواز میکنند و بعد به ترکیه میروند. اصلاً نیازی به چنین رزروی نیست؛ مگر اینکه شما در آن کشورها کاری داشته باشید.
سفر هوایی به ترکیه بهصورت توریستی نیازی به ویزا ندارد؛ اما حواستان باشید که عوارض خروج را پرداخت کنید. برای پرواز هم باید حتماً به فرودگاه امام خمینی بروید؛ دوستانی بودند که به اشتباه به فرودگاه مهرآباد رفتند.
سفر به ترکیه با قطار
برخی دوست دارند که با قطار سوار کنند که اتفاقاً خیلی هم خوب است؛ حداقل شما میتوانید جاذبههای توریستی و فضای زیبای ترکیه را هم مشاهده کنید. در حال حاضر، تنها راه خرید بلیت قطار به ترکیه از طریق رجا و آژانسهای خود رجا است. حتماً هم باید بلیت خود را چاپ کنید و داشتن عکس در گوشی یا پیامک تائید به هیچ وجه قابل قبول نخواهد بود.
- مدت زمان سفر با قطار به وان حدود 23 ساعت و به آنکارا حدود 60 ساعت است. البته فروش بلیت قطار به ترکیه با توجه به بعضی مسائل یا دیگر موارد دچار وقفههایی میشود. برای همین باید قبل از خرید، از آژانس بپرسید.
- مبدأ حرکت قطار از تهران بوده و بعد از عبور از کرج، قزوین، زنجان، تبریز و سلمان به شهر رازی میشود. در آنجا مسافران باید پیاده شوند و مدارک خود را از جمله گذرنامه برای خروج نشان دهند. در اینجا معطلی زیادی وجود دارد. بعد از آن باید سوار قطار شوید و به سفر خود ادامه دهید (البته ممکن است که در اینجا نیاز باشد که قطار خود را عوض کنید). بعد از رسیدن به وان، باید از طریق اسکله و کشتی به ایستگاه تات وان بروید و سپس با قطاری دیگر به آنکارا یا استانبول سفر کنید. در وان یا آنکارا میتوانید بلیتهای قطار برای ادامه مسیر را از آژانسهای آنجا خریداری کنید.
- قطارهای تهران-ترکیه بهصورت سه ستاره چهار تخته هستند.
- قطار ایران فقط تا شهر وان میرود.
- قبل از خرید بلیت، باید عوارض خروج را پرداخت کرده باشید.
سفر به ترکیه، به دلیل مکانهای گردشگری و توریستی بسیار نیازمند برنامهریزی دقیق میباشد. از صفر تا صد سفر به ترکیه، این کشور پر از زیباییهای تاریخی و فرهنگی است. با بازدید از شهرهای تاریخی همچون استانبول، تاریخ خود را با گشت و گذار در بازارهای پر رنگ آن آغاز کنید. تجربه غذاهای محلی و سفر به مناطق ساحلی جنوبی ترکیه نیز از جذابیتهای این سفر است. از جاذبههای طبیعی گرفته تا معابد تاریخی، گذار در اینشکور، ماجراییجویی ارزشمندی است که با استفاده از راهنمای سفر به ترکیه مناسب، به یک گردش بینظیر تبدیل میشود.
سفر به ترکیه با اتوبوس یا ماشین شخصی
سفر با اتوبوس هم جاذبههای خاص خودش را دارد. شما اول از همه باید بلیت اتوبوس را خریداری کنید. البته هرروز برای ترکیه، اتوبوس وجود ندارد و برای همین باید از قبل سامانههای فروش بلیت را بررسی کنید. نکته دیگر اینکه حتماً باید از قبل اقدام به رزرو بلیت اتوبوس تهران به وان، آنکارا یا استانبول کنید. از شهرهای دیگر هم مانند تبریز، اتوبوس برای ترکیه اتوبوس وجود دارد.
مدت زمان سفر تا استانبول حداقل 24 ساعت است و نیازی به تعویض اتوبوس نیست. اصولاً اتوبوسها از طریق مرز بازرگان وارد ترکیه میشوند. فقط اینکه حدود 2 تا 3 ساعت معطلی برای عبور از مرز و بررسی مدارک شما وجود دارد. در صورتی داروهای خاصی مصرف میکنید، حتماً نسخهای از پزشک را همراهتان باشد.
سفر با ماشین شخصی گرانتر است؛ اما به هر حال یک تجربه جالب انگیز خواهد بود. البته باید از قبل مدارکی مانند گواهینامه بینالمللی، کاپوتاژ و بیمه را تهیه کنید. در آنجا کاغذبازی زیادی وجود دارد و نباید خسته نشوید. همچنین اینکه افراد زیادی لب مرز هستند که ادعای انجام سریع کار را با کمترین قیمت دارند. به هیچ وجه به این افراد اعتماد نکنید و خودتان انجام دهید. فقط اینکه در ترکیه باید تک تک وسایل را از ماشین خارج کرده و در دستگاه ایکس ری قرار دهید؛ ماشینتان هم باید از این دستگاه عبور کند (این مسئله بیشتر سمت ترکیه است). کمی شبیه به هفتخان رستم است؛ اما وقتی وارد جادههای ترکیه شوید، میارزد. نقشه راه را هم فراموش نکنید.
ممکن است که تا استانبول گشتهای جادهای بخواهند ماشین شما را بازرسی کنند که نباید خسته شوید. برای همین سعی کنید تا در جادههای اصلی رانندگی کنید و به سراغ جادههای فرعی نروید.
نکته مهم: بهترین زمان سفر زمینی، بهار و تابستان است؛ برای اینکه هم هوا خوب است و هم برفگیر نخواهید شد.
فرهنگ و رفتار مردم ترکیه
مردم ترکیه به طور کلی به خاطر مهماننوازی گرم، رفتار دوستانه و حس قوی خانوادگی و اجتماعی شناخته میشوند. آنها معمولاً احترام به دیگران را حفظ میکنند و به ادب و اخلاق خوب اهمیت میدهند. البته شاید شما تعریف خوبی از مردم ترکیه نشنیده باشید؛ اما واقعیت اینجاست که رفتار عدهای فروشنده یا کارگران هیچگاه با مهاجران و مسافران خوب نیست که این مسئله در همه جای دنیا وجود دارد.
به قول یکی از مسافران، اگر شما با یک شخص نامناسب برخورد داشته باشید، با چشم بد به تمام مردمان آن شهر نگه خواهید کرد. اگر هم مشکلی وجود نداشته نباشد، همه مردم از دید شما خوب هستند.
در زیر تعدادی از نکات برای برخورد با مردم ترکیه آمده است:
- شما بهعنوان مسافر همیشه با احترام رفتار کنید. از سلام دوستانه مانند «مرحبا» (سلام) یا «سلام علیکم» (سلام بر شما) یا عبارات مؤدبانه مانند «لوتفن» (لطفاً) و «تشکر ادریم» (سپاسگزارم) استفاده کنید.
- در هنگام بازدید از اماکن مذهبی، معمولاً لباسهای مناسب بپوشید. از پوشیدن لباسهای نازک یا لباسهایی که بهعنوان توهینآمیز در نظر گرفته میشوند، خودداری کنید. هنگام بازدید از مسجد، کفش خود را قبل از ورود بیرون بیاورید.
- به فاصله شخصی توجه کنید. ترکها معمولاً نزدیکتر ایستاده و ایستاده مکالمه میکنند.
- از مهماننوازی قدردانی کنید. اگر کسی به شما غذا یا نوشیدنی تعارف میکند، حتماً قبول کنید و از او تشکر کنید.
- چند جمله اساسی ترکی یاد بگیرید. این نشان میدهد که شما برای ارتباط برقرار کردن تلاش میکنید. به هر حال مردم عادی نسبت به بقیه انگلیسی کمتری میدانند.
- به فرهنگها و دینهای مختلف احترام بگذارید. ترکیه کشوری چند فرهنگی و چند دینی است.
- نسبت به رسوم و سنتهای محلی حساس باشید. قبل از سفر به ترکیه با رسوم و سنتهای محلی آشنا شوید.
- هنگام سوار شدن در تاکسی، حتماً قبل از سوار شدن در خصوص قیمت توافق کنید. البته پیشنهاد این است که از تاکسی استفاده نکنید.
ضروریات سفر به ترکیه
شما در حالت کلی برای سفر به یک کشور خارجی مانند ترکیه باید همیشه لوازم و وسایل ضروری را همراه داشته باشید؛ اما داشتن موارد زیر به شما در طول سفر کمک زیادی میکند:
- کتابچه راهنمای شهر (حداقل در گوشی و بهصورت آفلاین)
- دیکشنری آنلاین فارسی به ترکی و بالعکس
- لیر (البته به مقدار خیلی کم)
- دوربین عکاسی
- اپلیکیشن های تاکسی یاب با دیگر برنامههای کاربردی (تاکسیهای استانبول با تاکسیمتر کار میکنند؛ اما حواستان باشد که راننده به محض سوار شدن، تاکسیمتر را روشن کند. البته از قبل، در خصوص قیمت تقریبی تحقیق کنید تا راننده نخواهد با طی کردن مسیرهای طولانی، پول بیشتری از شما بگیرد.)
همه ما در فامیل حداقل یک نفر را داریم که به ترکیه سفر کرده است. او بهترین منبع برای پرسیدن سؤالات است. البته خودتان قبل از سفر، مشکلات افراد و چگونگی مواجه با آنها را مطالعه کنید. بعد اینکه مکانهای گردشگری و قیمت ورودی آنها را هم بررسی کنید. در واقع زیروبم ترکیه و شهری را که سفر میکنید، دربیاورید. همچنین برنامهای هم برای سفر بریزید و بدانید که کجا بروید و کجا نروید.
استانبول کارت و کارت موزه پاس را حتماً تهیه کنید و آن را دور نیندازید. با استفاده از این کارتها هزینه سفرتان بسیار کم خواهد شد. در خصوص چگونگی تهیه این کارتها، تحقیق کنید. در آخر به دنبال رستورانهای ارزانقیمت و محلی باشید. در مناطق توریستی غذا نخورید که قیمت بسیار بالایی دارند.
دانستنی های کاربردی در گردشگری ترکیه
در ادامه چند دانستی کاربردی که باید در خصوص سفر به ترکیه بدانید، برایتان نوشتهایم:
- نیاز نداشتن به ویزا (البته اگر قصد کار یا تحصیل در ترکیه را دارید، باید اقدام به اخذ پاسپورت ترکیه کنید.)
- اختلاف ساعت 3 ساعته
- بهترین فصل برای سفر: بهار و تابستان
- بهترین شهرها برای سفر: استانبول، کوش آداسی، ازمیر، آنتالیا، ترابزون و بورسا
- سوغاتی: لوکوم، باقلوا، چای، قهوه ترک، سفال، مطبوعات تاریخی، کفش یونانی، سنگ قیمتی، روغن معطر و ساعت چرمی
- جاذبههای گردشگری: ایاصوفیه، مسجد آبی، قلعه تاپ کاپی، بازار بزرگ، مسجد سلطان احمد، موزه ایاصوفیه، شهر تاریخی تروا و موزه کریملی
- واحد پول: لیر
شماره های ضروری که راهنمای سفر به ترکیه هستند
همیشه شمارههای ضروری را برای خودتان در یک کاغذ یادداشت کنید تا در مواقع لزوم بتوانید با آنها تماس بگیرید. البته امیدواریم که هیچگاه نیازی به استفاده از آنها نداشته باشید:
- آتشنشانی و امداد: 110
- پلیس: 155
- آمبولانس: 112
- تلفن اطلاعات: 11888
- تلفن آژانس ملی مسافرتی: 170
- تلفن ترکیه:
- از خارج ترکیه: +90
- داخل ترکیه: 0090
- تلفن همراه اضطراری: 112
برای تجربهی یک سفر به ترکیه، بهتر است از اطلاعات جامع راهنمای سفر به ترکیه برای برنامهریزی دقیق سفر خود استفاده کنید. از زبان زیبای ترکی، غذاهای لذیذ، و تاریخ باستانی لذت ببرید. پیشنهاد میشود که پیش از سفر، ویزای خود را چک کنید و اطلاعات جغرافیایی و فرهنگی ترکیه را مطالعه کنید. در این راهنمای صفر تا صد سفر به ترکی، از تمامی جنبههای مهم گذار در این کشور آسیایی-اروپایی به شما توضیح داده شده است.
عبارات ضروری که هنگام سفر به ترکیه بهتر است بدانید
اصولاً زندگی در ترکیه برای مردم محلی به گونهای است که، نمیتوانند به زبان انگلیسی تکلم کنند؛ اما فروشندههایی که در شهرهای توریستی زندگی میکنند، به دلیل ارتباط روزمره با توریستها تا حدی میتوانند به انگلیسی تکلم کنند. به هر حال شما بهتر است که چند عبارت ضروری ترکی را هم بگیرید و از آنها استفاده کنید. البته حواستان باشد که نخواهید خیلی خودتان را دست بالا نشان دهید؛ بهویژه اگر واقعاً ترکی نمیدانید. برای اینکه طرف مقابل فکر میکند که شما تا حدی به ترکی مسلط هستید و شروع به صحبت کردن میکند. عبارت و اصطلاحات ضروری شامل موارد زیر است:
سلام و خداحافظی:
- سلام: Merhaba
- خداحافظ: Hoşça kal (خوشچالا)
تشکر و عذرخواهی:
- ممنون: Teşekkür ederim (تشکور ادرم)
- لطفاً: Lütfen
- ببخشید: Affedersiniz (آفهدریسینیز)
راهنمایی و جهتیابی:
- راهنمایی کنید: Yol gösterir misiniz? (یول گوستریر میسینیز؟)
- کجاست …؟ … nerede? (نرده؟)
- چطور به … برسم؟ … nasıl giderim? (ناسیل گیتریم؟)
خرید و مذاکره:
- قیمت چقدر است؟ Fiyat ne kadar? (فیات نهکادر ادر؟)
- چند درصد تخفیف میدهید؟ Kaç indirim var? (کاچ ایندیریم وار؟)
- خوب، میخواهم: Tamam, alı (تمام، آلیرام)
رستوران و غذا:
- منو را بیاورید، لطفاً: Menüyü getirir misiniz, lütfen? (منو گتیریر میسینیز، لوتفن)
- حاضر نیستم به این مواد حساس هستم: Bu malzemelere karşı hassasiyetim var. (بو ماددلره حساسیتیم وار)
- حاضر به پرداخت هستم: Ödeme yapabilirim. (اودمه یاپابیلیرم)
اورژانس و درخواست کمک:
– کمک! Yardım edin! (یاردیم ائدین)
– آیا یک پزشک میتواند بیاید؟ Bir doktor çağırabilir misiniz? (یاردیم ائدین)
– آیا میتوانید با من به انگلیسی صحبت کنید؟ İngilizce konuşabilir misiniz? (اینگیلیسجه سوالاشابیلیرسینیز؟)
اعلانات مهم:
- خطر! Tehlike! (تهتیک)
- اطفاء آتش! Yangın var! (یانگین وار)
- خروج: Çıkış (خوچوش)
دیدنی های معروف استانبول
اگر تا استانبول بروید و هیچ جا نبینید، در واقع اصلاً استانبول نرفتید؛ اما از کجاها بازدید کنیم؟ مهمترین مراکز دیدنی استانبول شامل موارد زیر است:
- مسجد ایاصوفیه: یکی از تاریخیترین و زیباترین مساجد و موزههای دینی در دنیا با آرامگاههایی از دوره باستان
- مسجد آبی: مسجدی بسیار زیبا و معروف با کاشانههای آبیرنگ و آراسته با آثار هنری فراوان
- تاپکاپی: قصری تاریخی با باغها و اتاقهای لاکچری، محل اقامت سلطانهای عثمانی
- بازار گراند بازار: بازار تاریخی و عظیم با کمالات، انواع طلا و جواهرات، فرشها و سوغاتیهای محلی
- مسجد سلطان احمد: معروف به مسجد آبی، یکی از زیباترین مساجد جهان با کاشانههای آبی و فراوانی از کاشیهای هنری
- کاپادوکیا: منطقهای طبیعی با صخرههای فراوان، شهرهای زیرزمینی و بالونسواری فوقالعاده
- پمپیلون: منطقهای با ترکیب منحصر به فرد از استخرهای کلسیمی و ترکیبهای آب گرم
- موزه ایاصوفیه: موزهای در داخل ایاصوفیه با ارث فرهنگی و هنری از دوران باستان تاکنون
- شهر تاریخی تروا: شامل مناطق تاریخی نظیر شهرهای سلطان احمد و شهر تختهسازیهای باستانی
- موزه کریملی: مجموعهای از موزههای باستانشناسی دارای اشیاء و آثار باستانی متعدد
حمل و نقل عمومی در استانبول
مهمترین مسئله سفر به ترکیه بهویژه در سفر به استانبول، حمل و نقل است. خوشبختانه در استانبول انواع وسایل حمل و نقل عمومی پیدا میشود. مترو، تاکسی، ترامو، اتوبوس معمولی و اتوبوس برقی و دلموش از وسایلی هستند که در نقاط مختلف میتوانید مشاهده کنید. فقط بر اساس مسیری که قصد رفتوآمد دارید، باید بدانید که از کدام یک استفاده کنید. البته سعی کنید که کمتر از تاکسی استفاده کنید و همچنین اینکه حتماً استانبول کارت تهیه کنید. با استانبول کارت هزینه رفتوآمدتان خیلی کمتر خواهد شد.
سیم کارت های ترکیه
در ترکیه، میتوانید بهراحتی سیمکارتهای موبایل با اپراتورهایی مانند Turkcell، Vodafone و Turk Telekom دریافت کنید. برای خرید سیمکارت، میتوانید به فروشگاههای این اپراتورها، فروشگاههای مخصوص تلفن همراه یا حتی فروشندگان خودروهای تاکسی مراجعه کنید.
اولین کار بعد از ورود به ترکیه باید خرید سیمکارت باشد. برای خرید سیمکارت به همراه بسته اینترنت و تماس با توجه به نیازهای شما انجام میشود. بعد از خرید، کافی است سیمکارت را در گوشی خود قرار دهید و اقدام به فعالسازی کنید. توجه داشته باشید که برای خرید سیمکارت نیاز به ارائه مدارک شناسایی ممکن است و بهتر است مطمئن شوید که گوشی شما از استانداردهای مختلف پشتیبانی میکند یا از قبل آن را از اپراتور قبلی خود آزاد کردهاید. البته بعضی تورها به مسافرانشان، سیمکارت میدهند؛ پس قبل از خرید، این مسئله را بپرسید.
غذاهای معروف ترکیه
تا ترکیه رفتید و غذاهایش نخوردید؟ اصلاً یکی از بخشهای معروف ترکیه، غذاهایش است. فهرست طولانی میتوان برای غذاهای ترکیه معرفی کرد؛ اما یکی از معروفترین غذاهای ترکیه، «کباب» است که شامل انواع مختلفی نظیر کباب شیشه، کباب کوبیده و دونر کباب میشود. «دلمه» نیز یک غذای محبوب است که از گوشت گوسفند تهیه میشود و با نعناع و ادویههای دیگر ترکیب میشود. «کشک بادمجان» که از بادمجان پخته و با روغن گیاهی، سیر و نعناع تهیه میشود، نیز یک غذای سنتی ترکیه است. «کیسیر» یک پنیر خامهای محلی است که با عسل یا گردو میل شود. آش «مانیسا» و «اسکندر» نیز جزء غذاهای محبوب هستند که از حبوبات و گوشت تهیه میشوند. این تنوع در غذاهای ترکیه نشاندهنده ترکیب هنر و سنت در آشپزی این کشور است.
جشنواره ها و فستیوال ها
اگر ماه برگزاری بلیتتان با یکی از جشنوارهها و فستیوالها یکی باشد، بیشتر به شما در سفر خوش خواهد گذاشت. کلی جشنواره و فستیوال در ترکیه وجود دارد که البته خیلیها هم برای شرکت در همینجاها به ترکیه سفر میکنند. البته باید کنسرتهای خوانندگان بهاصطلاح لسآنجلسی را هم به آنها اضافه کنید. بعضی از مهمترین و جشنوارهها و فستیوالهای ترکیه شامل موارد زیر است:
- جشنواره هنر مدرن استانبول Istanbul Modern Art Festival))
– ماه برگزاری: آوریل – مه
– هدف: نمایشهای هنری مدرن و معاصر از هنرمندان بینالمللی.
- جشنواره فیلم آنتالیا Antalya Film Festival))
-ماه برگزاری: اکتبر
– هدف: نمایش افتخاری از بهترین فیلمهای ترکیه و جهان.
- جشنواره بینالمللی موسیقی استانبول Istanbul International Music Festival))
– ماه برگزاری: ژوئن – ژوئیه
– هدف: اجرای کنسرتها و نمایشهای موسیقی از هنرمندان معتبر جهانی.
- فستیوال بالونها در کاپادوکیا (Cappadocia Balloon Festival)
– ماه برگزاری: ژوئیه
– هدف: نمایش زیبایی بالونهای گرم و مسابقات جذاب در آسمان کاپادوکیا.
- جشنواره گردشگری آنتالیا (Antalya Tourism Festival)
– ماه برگزاری: مارس
– هدف: ترویج گردشگری و فرهنگ ترکیه با نمایشها و فعالیتهای متنوع.
- جشنواره گل و گیاه استانبول (Istanbul Flower and Garden Festival)
– ماه برگزاری: آوریل
– هدف: نمایش گلها و محصولات باغبانی و آموزش ترتیب باغ و گل.
- جشنواره بینالمللی تئاتر استانبول (Istanbul International Theatre Festival)
– ماه برگزاری: نوامبر
– هدف: اجراهای نمایشی و تئاتر از تیمها و هنرمندان بینالمللی.
- جشنواره خرید بلوار استانبول Istanbul Shopping Fest) )
– ماه برگزاری: ژوئن
– هدف: تشویق خرید و تخفیفات در مراکز خرید معتبر استانبول.
- جشنواره هنرهای نمایشی آنتالیا (Antalya Performing Arts Festival)
– ماه برگزاری: ژوئن
– هدف: نمایشهای زنده از حوزههای باله، تئاتر و موسیقی.
- جشنواره گردشگری کاپادوکیا Cappadocia Tourism Festival))
– ماه برگزاری: اکتبر
– هدف: ترویج گردشگری و فرهنگ منحصر به فرد منطقه کاپادوکیا.
صفر تا صد سفر به ترکیه، یک تجربه جذاب است که برای استفاده از زمان حضورتان در این کشور، نیاز به راهنمای سفر به ترکیه دارد. از بازارهای شلوغ استانبول تا ساحلهای زیبای آنتالیا، این کشور پر از تاریخ، فرهنگ و طبیعت است. با مطالعه راهنمای سفر به ترکیه، میتوانید مقصد ایدهآل خود را انتخاب و تجربهای فراموشنشدنی را داشته باشید. برنامهریزی دقیق سفر به ترکیه شامل انتخاب مکان اقامت، برنامه گشت و امتحان کردن غذاهای محلی است. از تاریخنگاری گنجینههای موزهها تا لذت بردن از آبوهوای فوقالعاده، همه چیز در این مسیر سفر شما جدید و پر جاذبه است.
وضعیت امنیت در استانبول
در حال حاضر استانبول امنیت مناسبی دارد. اگر از مسافران که بهتازگی از استانبول برگشتهاند در خصوص آنجا بپرسید، آن را شهر همیشه زنده مینامند. پس مطمئناً امنیتی در این شهر برقرار است. البته بهتر است که به مناطق نزدیک مرز سوریه نروید؛ به هر حال هنوز خطرات داعش وجود دارد. از طرفی در جادههای بیرون شهری، ایستهای بازرسی قرار دارند. خطرات کوموله و دیگر گروهکها هنوز در نقاط مختلف ترکیه احساس میشود؛ اما در خصوص حداقل استانبول و دیگر شهرهای مهم جای نگرانی وجود ندارد.
موقعیت ترکیه
به هر حال وقتی قصد سفر به ترکیه را دارید، باید موقعیت آن را بدانید. کشور ترکیه، کشوری دارای تنوع از لحاظ جغرافیایی و فرهنگی در منطقه آسیای غربی و جنوب شرقی اروپا و با وسعتی بیش از 780,000 کیلومتر مربع، در موقعیت جغرافیایی استراتژیک واقع شده است. این کشور دارای مرزهای زیاد با کشورهای مختلف از جمله یونان، بلغارستان، ارمنستان، جمهوری آذربایجان، ایران، عراق و سوریه است. ترکیه با داشتن با داشتن ساحلهایی به دریای مدیترانه، دریای اژه و دریای مرمره، یک محور اصلی جاذبههای گردشگری، تاریخی و فرهنگی بهحساب آمده است.
صنعت گردشگری در ترکیه
صنعت گردشگری در ترکیه در حال پیشرفت است و توانسته چهارمین کشور جهان از لحاظ گردشگری بهحساب بیاید. البته ممکن است که این رتبه دچار تغییراتی شود؛ اما باید گفت که این صنعت در ترکیه اهمیت زیادی دارد؛ پس مطمئن باشید که جایی خوبی را برای سفر انتخاب کردهاید.
زبان، دین و واحد پول ترکیه
ترکی استانبولی زبان رسمی ترکیه است و بیشتر مردم از طریق این زبان ارتباط برقرار میکنند. زبانهای دیگر در نقاط مختلف ترکیه صحبت میشود. دین اکثریت مردم ترکیه اسلام است و بیشتر آنها مسلمانهای سنی هستند. واحد پول ملی ترکیه لیر است. قبل از سفر حتماً مقداری لیر تهیه کنید.
آب و هوای ترکیه
آب و هوای ترکیه به دلیل جغرافیای چندسویهاش متنوع است. در نواحی ساحلی مانند آنتالیا و استانبول، آب و هوای مدیترانهای با تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای ملایم و مرطوب حاکم است. در مناطق داخلی مانند آنکارا، آب و هوا بهصورت قارهای با تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای سرد و برفی است. در شمال شرقی ترکیه نیز، بهویژه در مناطق کوهستانی مانند ارتفاعات پنجههای شرقی، آب و هوای سرد سرزمینی با تابستانهای خنک و زمستانهای بسیار سرد و برفی حاکم است. این تنوع آب و هوا امکان فعالیتهای گردشگری متنوع را در این کشور فراهم کرده و به گردشگران امکان تجربه تفاوتهای فصلها در نقاط مختلف را میدهد.
شرایط زندگی در ترکیه
راهنمای جامع سفر به کشور ترکیه با هرمس اپلای
سعی کردیم تا در این مطلب اصلیترین نکاتی را باید در خصوص سفر به کشور ترکیه را بدانید، بنویسیم. بهنوعی با صفر تا صد سفر به ترکیه آشنا شوید. هرچند هر یک از موارد برای خودشان توضیحات مفصلی هم دارند که در مقالات جداگانه توضیح دادهایم. اگر هنوز ابهاماتی برایتان وجود دارد؛ برای راهنمای سفر به ترکیه، با کارشناسان هرمس تماس بگیرید.
ســوالات متـداول
خیر نیازی نیست؛ فقط باید پاسپورتتان حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد.
در نواحی ساحلی مانند آنتالیا، تابستانها گرم و خشک هستند، با دماهای معمولاً بالای 30 درجه سانتیگراد. در مناطق داخلی مانند آنکارا، تابستانها گرم و خشک و زمستانها سرد و برفی است.
استانبول با آثار تاریخی و فرهنگی غنی، آنتالیا با ساحلهای خیرهکننده، کاپادوکیا با مناظر طبیعی منحصر به فرد و ارتفاعات پنجههای شرقی با مناطق کوهستانی جذاب از جمله مقاصد معروف توریستی هستند.
ترکیه دارای سیستم حمل و نقل عمومی پیشرفته از قبیل مترو، اتوبوس، تاکسی و مینیبوس است که به راحتی از آنها برای سفر در شهرها و بین شهرها میتوانید استفاده کنید. اگر قصد سفر به استانبول را دارید، استانبول کارت را تهیه کنید تا هزینه رفت وآمد برایتان کمتر شود.
بله، آب آشامیدنی در بسیاری از نقاط ترکیه به طور عمومی سالم است؛ اما در برخی مناطق روستایی یا دور از شهرها، استفاده از آب قنات توصیه نمیشود و بهتر است از آب بطری شده یا آب معدنی استفاده کنید.
نظــرات کـاربران