بهترین دانشگاه های موسیقی جهان مطلبی است که در این مقاله با جزئیات به آن پرداخته ایم. موسیقی یکی از پرطرفدارترین رشتههای تحصیلی دنیاست. با تحصیل در این رشته دانشجویان به طور تئوری با مباحث اصلی، انواع سازها، اصول اولیه آهنگسازی و کار در حوزه موسیقی و… آشنا میشوند. این رشته تقریبا در تمام دانشگاههای هنر جهان تدریس میشود که در میان آنها بعضی دانشگاهها محبوبتر و معتبرتر هستند. بهترین دانشگاه های موسیقی جهان علاوه بر محبوبیت در میان علاقهمندان به تحصیل و یادگیری موسیقی، فرصت خوبی برای دریافت مدرک معتبر این رشته و کار حرفهای به عنوان یک آهنگساز، موسیقیدان، رهبر ارکست و… است. علاقهمندان به تحصیل در بهترین دانشگاه های موسیقی جهان باید با لیست بهترین دانشگاه های موسیقی جهان و شرایط تحصیل در آنها آشنایی داشته باشند.
مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت
موسیقی یکی از محبوبترین هنرها در دنیاست که برای بسیاری از افراد صرفا یک هنر جذاب و برای بعضی افرادی هنری برای کسب درآمد است. به منظور کسب درآمد از موسیقی باید متخصص این رشته بود و برای تخصص در این رشته باید تحصیلات دانشگاهی و آکادمیک موسیقی را داشت. تحصیل در این رشته در بهترین دانشگاه های هنر دنیا امکانپذیر است. هر دانشگاه بر اساس امکانات و سیاستهای نظام آموزشی خود این رشته را در گرایشهای مختلف آهنگسازی، اتنوموزیکولوژی یا موسیقیشناسی، نوازندگی موسیقی و… تدریس میکند. در میان دانشگاههای مختلفی که این رشته را در برنامه آموزشی خود دارند، بعضی دانشگاهها از اعتبار و رتبه بهتری برخوردار هستند که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
اولین دانشگاهی که در لیست بهترین دانشگاه های موسیقی جهان معرفی میکنیم، مدرسه موسیقی جولیارد در نیویورک آمریکا است. این دانشگاه معروف و معتبر یکی از بهترین دانشگاههای کشور آمریکا در زمینه تحصیل موسیقی است که در سال ۱۹۰۵ تاسیس شده است. جالب است بدانید که این دانشگاه محل تحصیل بیشتر شخصیتهای هنری و بزرگ موسیقی و هنرهای نمایشی مانند وایولا دیویس، کوین اسپیسی، جسیکا چستین و رابین ویلیامز بوده است. این دانشگاه در هر دوره تحصیل ظرفیت پذیرش ۷۰۰ دانشجو را دارد که تقریبا ۱ درصد آنها دانشجویان بینالمللی هستند. دانشگاه جولیارد علاوه بر تمام نکات گفته شده، پر متقاضیترین دانشگاه دنیا در زمینه موسیقی نیز هست که رقابت بر سر تحصیل در آن سخت و جدی است. شهریه تحصیل در این دانشگاه معروف چیزی حدود ۵۰ هزار دلار در هر سال است. علاوهبر موسیقی، سرمایهگذاریهای آمریکا در زمینه هنر نیز باعث شده تا این کشور در لیست بهترین کشورها برای مهاجرت هنرمندان قرار گیرد.
رویال کالج موسیقی یا Royal college of music که به صورت خلاصه به آن RCM هم گفته میشود یکی دیگر از دانشگاههای موسیقی مطرح دنیا واقع در شهر لندن است. این دانشگاه در رتبه دوم بهترین دانشگاه های موسیقی جهان قرار دارد. کالج سلطنتی موسیقی در رشتههای مختلف آهنگسازی، موسیقی جهان و… دانشجو میپذیرد. ظرفیت تحصیل این دانشگاه در قلب لندن، 750 دانشجو در سال است که در میان آنها دانشجویانی از 60 کشور دنیا قرار دارند. این دانشگاه محل تحصیل بسیاری از هنرمندان بزرگ انگلیسی در زمینه موسیقی مانند بنجامین بریتن، سر توماس آلن، الیزابت واتس، گوستاو هولست و چندی دیگر بوده است.
از دیگر دانشگاههایی که در لیست بهترین دانشگاه های موسیقی جهان میتوان از آن نام برد، دانشگاه موسیقی وین در کشور اتریش است. این دانشگاه در سال ۱۸۱۷ تاسیس شده و ظرفیت پذیرش ۳۰۰۰ دانشجو در سال را دارد. دانشگاه موسیقی وین در میان ۱۵ دانشگاه برتر اتریش قرار دارد و یکی از معتبرترین دانشگاههای دنیا در زمینه رشته موسیقی است. ظرفیت بالای پذیرش و تعداد دانشجویانی که همه ساله از این دانشگاه فارغالتحصیل میشوند لقب بزرگترین دانشگاه موسیقی دنیا را هم به این دانشگاه داده است. این دانشگاه در رشتههای موسیقی، موسیقی درمانی، موسیقی پاپ، صدا و موسیقی تئاتری، رشتههای تخصصی هر کدام از سازها و… به تدریس دانشجویان میپردازد.
یکی دیگر از مراکز آموزشی معتبر در کشور انگلستان و شهر لندن که برای تحصیل موسیقی جز معتبرترین مراکز است، آکادمی سلطنتی موسیقی در این شهر است. این دانشگاه در سال ۱۹۱۱ و با هدف تربیت افراد متخصص در زمینه موسیقی راهاندازی شد. در این مرکز موسیقی امکاناتی مانند کتابخانه حرفهای شامل تمامی کتابهای مهم در زمینه موسیقی دنیا، جدیدترین انواع سازها، سالن ارکست و کنسرت، جشنوارههای فصل موسیقی و… وجود دارد. یکی از مزایای تحصیل در این دانشگاه فراهم کردن فرصتهای شغلی برای فارغالتحصیلان از طریق دورههای کارآموزی است. در این دانشگاه معروف افراد بزرگی مانند مایکل نیومن، آنی لنکس، گراهام جانسون و لسلی گرت تحصیل کردهاند.
کالج برکلی یکی دیگر از دانشگاههای برتر و معروف موسیقی در شهر بوستون آمریکاست که در سال ۱۹۹۵ تاسیس شده است. موسس این دانشگاه غیرانتفاعی معروف و مهم، موسیقیدانی بزرگ به نام لارنس برک بوده و به همین علت با نام کالج برکلی شناخته میشود. در این دانشگاه رشتههای مختلف در زمینه موسیقی و آهنگسازی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تدریس میشوند. این دانشگاه همچنین امکانات مختلفی مانند کتابخانه حرفهای، لابراتوار ضبط موسیقی، لابراتوار آهنگسازی، سالن کنسرت و… نیز دارد. از سال ۲۰۰۴ تحصیل دانشجویان بینالمللی در این دانشگاه امکانپذیر شد و این روزها چیزی حدود ۱۰۰ دانشجوی بینالمللی در هر ترم تحصیلی، به عنوان دانشجوی این دانشگاه پذیرش میشوند.
یکی دیگر از دانشگاههای موسیقی در دنیا که به عنوان بهترین دانشگاه های موسیقی جهان هم میتوان از آن یاد کرد، دانشگاه موسیقی گولد هال در شهر لندن کشور انگلستان است. این دانشگاه علاوه بر قرارگیری در لیست بهترین دانشگاه های موسیقی جهان، یکی از قدیمیترین دانشگاههای تاسیس شده برای تدریس موسیقی نیز هست. این دانشگاه برنامههای آموزشی خود در رشتههای مختلف مرتبط با موسیقی را در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به دانشجویان ارائه میکند. از امکانات این دانشگاه برای تحصیل دانشجویان میتوان به کتابخانه، امکانات ورزشی و بورسیه تحصیلی اشاره کرد. این دانشگاه در تمام ترمهای تحصیلی دانشجوی بینالمللی میپذیرد. مانند دیگر دانشگاههای دنیا پذیرش دانشجویان بینالمللی در دانشگاه گولد هال لندن، با پرداخت شهریه امکانپذیر است.
یکی دیگر از دانشگاههای مطرح در زمینه تحصیل موسیقی دنیا که به عنوان بهترین دانشگاه های موسیقی جهان هم شناخته میشود، موسسه موسیقی کورتیس فیلادلفیا است. این دانشگاه در سال ۱۹۲۴ و با تلاش لوئیز کورتیس بوک ساخته شده است. در این دانشگاه موسیقی معروف رشتههای مختلفی از جمله آهنگسازی، موسیقی جهان، موسیقی ارکست، ساز شناسی و… تدریس میشوند. با توجه به اعتبار بالای مدرسه موسیقی کورتیس رقابت بر سر ورود به آن بسیار زیاد است. یکی از نکات قابل توجه در مورد این دانشگاه، مدیریت بسیاری از موسیقیدانان بزرگ دنیا در این موسسه آموزش موسیقی است. یوزف هافمن، رندال تامپسون، گری گرافمن و جان دولانسی از جمله افراد معروفی هستند که سابقه ریاست در این موسسه را داشتهاند.
چین؛ یکی از قدیمیترین کشورها در زمینه فرهنگ و هنر، به خصوص هنر موسیقی است. یکی از برترین دانشگاههای این کشور در زمینه تدریس رشتههای هنری مختلف که تدریس موسیقی هم در آن انجام میشود، دانشگاه هنرهای نمایشی هنگ کنگ است. این دانشگاه یکی از بهترین دانشگاه های موسیقی جهان در قاره آسیا است که در سال ۱۹۶۳ تاسیس شده و سالانه دانشجویان زیادی در آن پذیرش میشوند. از جمله رشتههای تحصیلی در این آکادمی آموزشی، رشتههایی مانند اپرای چینی، رقص، موسیقی درام، موسیقی فیلم و تلویزیون و… میباشند. دروس این دانشگاه علاوه بر مباحث سنتی موسیقی چینی، مباحث مختلف موسیقی بینالمللی را هم شامل میشوند.
موسسه هنرهای زیبای اسکاتلند که با نام کنسرواتوار سلطنتی اسکاتلند هم شناخته میشود یکی دیگر از مراکز آموزشی در زمینه موسیقی است که به عنوان یکی از بهترین دانشگاه های موسیقی جهان هم میتوان آن را معرفی کرد. در این موسسه آموزشی مباحث مختلفی مانند تولید موسیقی، موسیقی شناسی، رقص، نمایش و… تدریس میشوند. این موسسه در سال ۱۸۴۷ تاسیس شده است و علاوه بر تدریس رشتههای مختلف در زمینه موسیقی به برگزاری فعالیتهای جانبی در زمینه این رشته هم میپردازد. از جمله فعالیتهای جانبی کنسرواتوار سلطنتی اسکاتلند میتوان به مواردی مانند برگزاری نمایشهای مختلف، برگزاری کنسرت، ارکست و… اشاره کرد. از این مرکز برتر موسیقی جهان هم افرادی مانند جان کارلین، مایکل آنجلیس، استیون اشفیلد و… فارغالتحصیل شدهاند.
دیگر دانشگاهی که به عنوان یکی از بهترین دانشگاه های موسیقی جهان امکان تحصیل در آن برای دانشجویان بینالمللی هم وجود دارد، کنسرواتوار یا موسسه هنرهای زیبای پاریس است. این دانشگاه هم مانند کنسرواتوار اسکاتلند در زمینه رقص و موسیقی یکی از بهترینهاست که بسیاری از افراد معروف جهان از آن فارغالتحصیل شدهاند. در لیستی که تا اینجا از بهترین دانشگاه های موسیقی جهان معرفی کردیم، این مرکز آموزشی را میتوانیم به عنوان قدیمیترین مرکز تاسیس شده در زمینه تحصیل موسیقی معرفی کنیم. این مرکز در سال ۱۷۹۵ تاسیس شده و در ابتدا یک دانشگاه واحد برای تدریس رشتههای موسیقی، رقص و نمایش بود که از سال ۱۹۴۶ به دو دانشکده مستقل موسیقی و تئاتر تبدیل شد. این دانشگاه همچنین یکی از بزرگترین و مهمترین مراکز برگزاری کنسرت و رویدادهای مربوط به موسیقی در پاریس فرانسه هم میباشد.
آشنایی با بهترین دانشگاه های موسیقی جهان اولین قدم برای تحصیل در یکی از مراکز معتبر آموزش موسیقی در دنیا است. بعد از شناسایی دانشگاههای مختلف باید از شرایط تحصیل در این دانشگاهها اطلاع کسب کرد. شرایط تحصیل در دانشگاههای بینالمللی در هر رشته تحصیلی، به نظام آموزشی و قوانین سیستم آموزشی آن کشور بستگی دارد.
در بعضی کشورها ورود به رشتههای تحصیلی نیاز به شرکت در آزمون ورودی دارد اما در بعضی کشورها این موضوع وجود ندارد. با این تعریف، اطلاعات لازم در مورد شرایط تحصیل در هر کدام از دانشگاههای معرفی شده را باید از خود دانشگاه کسب کرد اما بعضی شرایط تحصیل در تمام این دانشگاهها عمومی هستند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
اولین شرط تحصیل در همه دانشگاههای دنیا و در هر رشتهای، داشتن مدارک کامل است. مدارکی که دانشجویان برای تحصیل در دیگر کشورها به آن نیاز دارند را میتوان به چند دسته تقسیم کرد که شامل مدارک شناسایی، مدارک تحصیلی و مدارک مالی هستند. جزئیات هر دسته از مدارک عبارتند از:
همه مدارک گفته شده باید به صورت ترجمه شده در اختیار دانشگاه محل تحصیل و سفارت قرار بگیرند.
شرط بعدی تحصیل در بهترین دانشگاه های موسیقی جهان، داشتن ویزای تحصیلی و قبل از آن پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر است. تمام دانشجویان بینالمللی که قصد تحصیل در کشوری دیگر را دارند، ابتدا باید پذیرش تحصیلی دانشگاه مورد نظر خود را دریافت کنند. پذیرش به معنی تایید صلاحیت و شرایط اولیه دانشجو برای تحصیل در آن دانشگاه است اما دریافت به تنهایی برای تحصیل در کشوری دیگر کافی نیست. دانشجویان بعد از دریافت پذیرش تحصیلی باید ویزای تحصیلی کشور مورد نظر خود را هم دریافت کنند. ویزا و پذیرش مکمل یکدیگر برای تحصیل دانشجو در کشور مورد نظر هستند.
دیگر شرط تحصیل دانشجویان خارجی در دیگر کشورها، تمکن مالی است. تمام دانشگاههای دنیا چه دولتی و چه غیر دولتی، پذیرش دانشجویان بینالمللی را با شرط تمکن مالی انجام میدهند. تمکن مالی به معنی توانایی دانشجو برای پرداخت هزینههای تحصیل در دانشگاه مورد نظر است. هیچ دانشگاهی دانشجویان بینالمللی را به صورت رایگان پذیرش نمیکند و پرداخت شهریه لازمه تحصیل در دیگر کشورها است. البته بعضی از دانشگاهها، به خصوص دانشگاههایی که رقابت بر سر ورود به آنها بیشتر است، برای رفاه بیشتر دانشجویان خود کمک هزینههای تحصیلی تحت عنوان بورسیه را در اختیار دانشجویان قرار میدهند.
یکی دیگر از شرایط تحصیل در بهترین دانشگاه های موسیقی جهان، تسلط به زبان کشوری است که برای تحصیل انتخاب کردهاید. این موضوع هم یکی از شرایط مهم تحصیل در دانشگاهها است، تا جایی که بیشتر دانشگاهها مدرک مربوط به آن را در زمان صدور پذیرش تحصیلی از دانشجو اخذ میکنند. البته در بیشتر کشورهای دنیا، به خصوص در لیست معرفی شده از بهترین دانشگاههای موسیقی، زبان اصلی برای پذیرش و تحصیل دانشجو، زبان انگلیسی است. در بعضی کشورها مانند اتریش اما، تسلط به زبان اصلی و رسمی آن کشور یک مزیت مهم برای اخذ پذیرش محسوب میشود.
همان طور که گفتیم، تحصیل در بهترین دانشگاه های موسیقی جهان خواسته بسیاری از علاقهمندان به رشته موسیقی است و بیشتر دانشگاههای برتر در زمینه این رشته تحصیلی، رقابت بالایی بر سر ورود و پذیرش دانشجو دارند. حال ممکن است این سوال ایجاد شود که چه موضوعی باعث ایجاد چنین رقابتی برای تحصیل در این دانشگاهها شده و در واقع مزیت و برتری تحصیل در این دانشگاهها نسبت به دانشگاههای دیگر دنیا چیست. در آخرین بخش به بررسی چند مزیت مهم تحصیل در این دانشگاهها میپردازیم.
طبیعتا مدرکی تحصیلی بهترین دانشگاه های موسیقی جهان، نسبت به دیگر دانشگاهها اعتبار بیشتری دارد. همین موضوع باعث میشود که کار بعد از تحصیل برای فارغالتحصیلان این دانشگاهها تضمین شده باشد. بسیاری از دانشجویانی که در رشته موسیقی یکی از دانشگاههای برتر دنیا تحصیل میکنند، از همان دوران دانشجویی شانس کار در مشاغل معتبر در زمینه موسیقی را دارند.
بسیاری از دانشگاههای معتبر موسیقی، دانشجویان برتر را بعد از فارغالتحصیلی به ارکستها یا شرکتهای بزرگ موسیقی معرفی میکنند. علاوه بر امکان اشتغال، فرصتهای شغلی هم برای دانشجویانی که از دانشگاههای برتر و معتبر دنیا فارغالتحصیل میشوند، بیشتر از سایرین است.
اخذ مدرکی معتبر و تجربه تحصیل در یکی از بهترین دانشگاههای دنیا علاوه بر تضمین موقعیت شغلی در آینده، به دانشجویان برای اخذ اقامت دائم کشوری که در آن تحصیل کردهاند هم کمک میکند. بیشتر کشورها در موضوع اقامت دائم اولویت را به افرادی میدهند که حتی به صورت توریستی تجربه مدتی اقامت و زندگی در آن کشور را داشتهاند. بنابراین شانس اقامت دائم برای دانشجویانی که در رشته موسیقی یکی از بهترین دانشگاههای دنیا تحصیل میکنند، چندین برابر دیگر افرادی است که بدون این فرصت درخواست اقامت دائم دارند. دانشجویان با در اختیار داشتن مدرک یکی از این دانشگاهها، به راحتی شانس مهاجرت به هر کدام از کشورهای اروپایی دیگر را هم پیدا خواهند کرد.
علاقهمندان به رشته موسیقی و کار در این حوزه ابتدا باید تحصیلات این رشته را داشته باشند. مدرک تحصیلی این رشته شانس موفقیت در هر کدام از شاخههای موسیقی مانند آهنگسازی، تدریس سازها، ساخت ساز، موسیقیشناسی و…. را افزایش میدهد. به خصوص اگر تحصیل این رشته در یکی از بهترین دانشگاه های موسیقی جهان انجام شود، شانس موفقیت فرد چندین برابر میشود. در این مطلب به معرفی چند مورد از بهترین دانشگاه های موسیقی جهان پرداختیم، همچنین در مورد شرایط تحصیل در این دانشگاهها هم صحبت کردیم. اگر متقاضی تحصیل و کار در زمینه موسیقی هستید، انتخاب یکی از این دانشگاهها آینده موفقتری برای شما ایجاد خواهد کرد.
اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.
سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.