راه های مهاجرت به ترکیه

با راه های قانونی مهاجرت به ترکیه در سال 2024 آشنا شوید

امروزه، روش‎های مهاجرت به ترکیه مختلف هستند و بهترین روش برای مهاجرت را، شرایط متقاضی تعیین می‌کند. شهروندان کشورهای مختلفی از سراسر جهان، ترکیه را برای زندگی انتخاب کرده‌اند؛ جالب است بدانید که 6.5% از جمعیت مهاجر در ترکیه، ایرانی هستند. همچنین کشور ما رتبه سوم را در میان مهاجران ترکیه به خود اختصاص داده است. از همین رو راه های مهاجرت به ترکیه در حوزه های مختلف کاری، تحصیلی و سرمایه‌گذاری بسیار محبوب هستند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا راه‌های قانونی مهاجرت به ترکیه را بررسی کنیم.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

مشاوره تخصصی مهاجرت و کسب اقامت

آنچه در این مقاله می خوانید:

مهاجرت به ترکیه

همانگونه که ذکر شد، راه‎های مهاجرت به ترکیه مختلف است و امروزه بسیاری از افراد، کشور ترکیه را بعنوان مقصدی مناسب برای تحصیل، کار، سرمایه‌گذاری وغیره، انتخاب می‌کنند؛ به‌طوریکه در چند ساله اخیر، مهاجرت به این کشور با رشد قابل ملاحظه‌ای روبرو بوده است. ترکیه از بهترین مقاصد برای مهاجرت ایرانیان است؛ چرا که این دو کشور اشتراکات زیادی با هم دارند.

با اینکه ترکیه را می‌توان به لحاظ شرایط تحصیلی، فرهنگی و اجتماعی در سطح کشورهای اروپایی دانست، اما هزینه‌های زندگی در این کشور در مقایسه با کشورهای منطقه اروپا ارزانتر است. همچنین، راه‌های قانونی مهاجرت به ترکیه شرایط آسانتری دارد و شما با مهاجرت به ترکیه می‌توانید در شهرهای پیشرفته این کشور زندگی کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد می‌کنیم مقاله «بهترین شهر برای کار در ترکیه» را نیز مطالعه کنید.

شرایط انواع روش‌ های مهاجرت به ترکیه

اما شرایط مهاجرت به این کشور بسته به اینکه کدام روش مهاجرتی را انتخاب کنید، متفاوت است که از مهمترین شرایط برای مهاجرت به ترکیه، داشتن تمکن مالی است. به‌عبارتی، برای مهاجرت به ترکیه، باید بتوانید از عهده هزینه‌های زندگی خود در این کشور برآیید. همچنین، به ارائه مدرکی دال بر مهارت‌های زبانی نیاز دارید.

از دیگر شرایط انواع روش‌های مهاجرتی به ترکیه ارائه‌ی گواهی عدم سوءپیشینه، داشتن پاسپورتی معتبر، بیمه و غیره است. علاوه‌بر این، برای مهاجرت کاری به ترکیه نیاز به پیشنهاد کاری یا جاب‌آفر بوده که بعد از 5 سال کار در ترکیه می‌توان اقامت دائم این کشور را دریافت نمود.

اگر هم قصد دارید برای تحصیل در دانشگاه‌ها وارد ترکیه شوید، جالب است بدانید که، شما می‌توانید بعد از 4 سال تحصیل و 1 سال کار در ترکیه برای اقامت دائم این کشور اقدام نمایید. بنابراین یکی از مناسب‌ترین راه‎های مهاجرت به ترکیه، تحصیل است.

راه های مختلف مهاجرت به ترکیه
برای مهاجرت به ترکیه، باید بتوانید از عهده هزینه‌های زندگی خود در این کشور برآیید.

راه های قانونی مهاجرت به ترکیه، مانند سرمایه‌گذاری در این کشور، به طرق مختلف نظیر سپرده‌گذاری، خرید اوراق قرضه و غیره، امکانپذیر است. روش های مهاجرت به ترکیه از طریق کار و سرمایه‌گذاری به این صورت است که سرمایه گذار پس از 8 سال می‌تواند اقامت دائم کشور ترکیه را دریافت کند. اخذ اقامت ترکیه با روش‌هایی نظیر ادامه تحصیل، کار، سرمایه گذاری یا خرید ملک، طی سال‌های اخیر از محبوب ترین روش های مهاجرت به ترکیه برای ایرانیان بوده است.

راه‌ های مهاجرت به ترکیه

اگر از علاقه‌مندان مهاجرت و زندگی در ترکیه هستید، باید بدانید که راه‌های قانونی مهاجرت به ترکیه متعدد هستند. برخی از روش‌های مهاجرت به ترکیه عبارتند از:
1. تحصیلی
2. کاری
3. سرمایه‌گذاری
4. خرید ملک
5. ازدواج
6. تولد
در ادامه مقاله ما قصد داریم تا روش‌های تحصیلی، کاری و سرمایه‌گذاری را تشریح کنیم؛ با ما همراه باشید.

مهاجرت تحصیلی به ترکیه

امروزه تحصیل در ترکیه، توجه بسیاری از دانشجویان را به خود جلب کرده، بطوریکه در حال حاضر ترکیه میزبان حدود 117 هزار دانشجوی بین‌المللی بوده و ویزای تحصیلی، از جمله کم‌ریسک‌ترین انواع ویزاهای ترکیه است. بنابراین، یکی از راه‎های مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل در دانشگاه‌های این کشور است؛ چرا که ترکیه دارای دانشگا‌های معتبری است و آموزش‌ها بر اساس استانداردهای بین‌المللی انجام می‌شوند. همچنین، مدارک تحصیلی ترکیه موردقبول اغلب کشورهای اروپایی بوده و در این کشور بورسیه‌های مختلفی برای دانشجویان بین‌المللی وجود دارد.

بنابراین، دانشجویان بین‌المللی در ترکیه می‌توانند در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترا تحصیل کنند. از شرایط تحصیل در ترکیه، اخذ نامه پذیرش از یکی از دانشگاه‌های این کشور است. البته، با وجود اینکه تحصیل، یکی از بهترین راه‌های قانونی مهاجرت به ترکیه بوده، اما برای ورود به دانشگاه‌های این کشور نیاز به شرکت در آزمون‌های مختلفی است و دانشجو باید به زبان ترکی آشنا باشد.

روش های اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
یکی از راه‎های مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل در دانشگاه‌های این کشور است.

امکان کار پاره ‎وقت حین تحصیل برای دانشجویان بین‌المللی در ترکیه وجود دارد و دانشجویان بین‌المللی می‌توانند به زبان‌های انگلیسی یا ترکی تحصیل نمایند و در صورت یافتن شغلی مناسب پس از فارغ‌التحصیلی، دانشجویان می‌توانند ویزای تحصیلی خود را تبدیل به ویزای کاری، کارآفرینی، سرمایه‌گذاری و غیره نمایند. هزینه سالانه تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه نیز، از 240 – 750 دلار به زبان انگلیسی و از 600 – 1500 دلار به زبان ترکی است.

مهاجرت کاری به ترکیه

مهاجرت کاری به ترکیه از دیگر روش‌های مهاجرت به ترکیه است. به‌طور کلی، شرایط کاری در ترکیه وضعیت مناسبی ندارد؛ چرا که نرخ بیکاری در این کشور حدود 11% است که این نرخ در کشورهای اروپایی نظیر اتریش و آلمان زیر 5 درصد است. اما برای کار در ترکیه به پیشنهاد کاری از سوی کارفرمایی ترکیه‌ای نیاز است و از شرایط لازم برای استخدام شدن در ترکیه آشنایی به زبان ترکی استانبولی است. البته، برای کار در ترکیه که بعنوان یکی از روش‌های مهاجرت به ترکیه شناخته می‌شود، نیاز به اخذ مجوز کار نیز هست که درخواست برای مجوز کار ترکیه از طریق نزدیک‌ترین دفاتر کنسولی ترکیه در کشور محل زندگی متقاضی، امکانپذیر خواهد بود.

بنابراین، متقاضیان بین‌المللی می‌توانند به دفاتر کنسولی ترکیه در کشور محل اقامتشان مراجعه کرده و مدارک موردنیاز نظیر پیشنهاد کاری و فرم درخواست ویزا را ارائه نمایند. از طرفی هم، کارفرما باید مدارک موردنیاز را در مدت 10 روز کاری بعد از ارائه درخواست متقاضی، به اداره کار و تامین اجتماعی ترکیه ارائه دهد. بطور کلی، درخواست‌ها برای مجوز کار توسط همین اداره در ترکیه تایید یا رد می‌شود که در صورت تایید اجازه کار، متقاضی بین‌المللی می‌بایست هزینه‌های ورود به ترکیه و حق اجازه کار در این کشور را به دفاتر کنسولی بپردازد.

مهاجرت کاری، از روش‌های اقامت در ترکیه است. باتوجه به اینکه می‌توان از کارت مجوز کار ترکیه به‌عنوان مجوز اقامت استفاده کرد، ویزاهای کاری که از طریق دفاتر کنسولی ترکیه صادر می‌شوند، تنها جهت ورود به ترکیه و برای 90 روز معتبر هستند. بنابراین، متقاضیان بین‌المللی که به دنبال روش های قانونی مهاجرت به ترکیه هستند، باید بعد از ورود به ترکیه (ظرف یک ماه)، به یکی از ادارات‌ پلیس محلی مراجعه کرده و ثبت‌نام نمایند تا بدین صورت، اجازه اقامت به آن‌ها داده شود. از بین راه های مهاجرت به ترکیه، میانگین هزینه دریافت اجازه کار یکساله ترکیه 2948 لیر ترکیه است.

مهاجرت سرمایه گذاری به ترکیه

سرمایه‌گذاری یکی دیگر از راه‎های مهاجرت به ترکیه است و بر اساس اصل برابری رفتار در قوانین سرمایه‌گذاری ترکیه، سرمایه‎گذاران خارجی از حقوقی یکسان با سرمایه‌گذاران داخلی برخوردارند. در نتیجه، همان قوانینی که برای سرمایه‌گذاران محلی جهت راه‌اندازی کسب ‌و کار یا انتقال سهام وجود دارد، برای سرمایه‌گذاران بین‌المللی هم وجود دارد.

دریافت ویزای سرمایه گذاری کشور ترکیه
اخذ ویزای سرمایه گذاری به نوعی امکان اخذ اقامت دائم و تابعیت ترکیه را فراهم میکند

سرمایه‌گذاری در ترکیه به روش‌های مختلف امکانپذیر است و تمامی این روش‎ها به نوعی امکان اخذ اقامت دائم و تابعیت ترکیه را به سرمایه‌گذار خواهند داد. از روش‌های سرمایه‌گذاری در ترکیه می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

سرمایه‌گذاری از طریق ثبت شرکت و کارآفرینی

از راه‎های مهاجرت به ترکیه، ثبت شرکت است که هزینه موردنیاز برای این نوع سرمایه‌گذاری بسته به نوع شرکت متفاوت است؛ بطور مثال، شرکت‌هایی از نوع مسئولیت محدود به 100 هزار لیر سرمایه نیاز دارند.

سرمایه‌گذاری در ترکیه از طریق سپرده بانکی

سپرده بانکی از جمله راه‌های قانونی مهاجرت به ترکیه است. در این روش به سرمایه‌گذاری در یکی از بانک‌های کشور ترکیه به میزان حداقل 500 هزار دلار آمریکا (یا معادل آن لیر ترکیه یا ارز خارجی) لازم است.

سرمایه‌گذاری از طریق خرید اوراق قرضه

خرید اوراق قرضه نیز از راه‎های مهاجرت به ترکیه است. در این روش شخص سرمایه‎گذار می‌تواند با خرید اوراق قرضه دولتی (500 هزار دلار آمریکا یا معادل آن لیر ترکیه یا ارز خارجی) و عدم فروش آن تا سه سال، تابعیت ترکیه را اخذ کند.

سرمایه‌گذاری از طریق خرید سهام

در این روش سرمایه‌گذاری، به خرید سهام به مبلغ حداقل 500 هزار دلار (یا معادل آن لیر ترکیه یا ارز خارجی) نیاز است و نباید سهام را تا سه سال انتقال یا به فروش رساند.

سرمایه‌گذاری در ترکیه از طریق خرید ملک

در این روش سرمایه‌گذاری، نیاز به خرید ملکی به ارزش حداقل 400 هزار دلار است و نباید ملک خریداری شده را تا 3 سال فروخت. سرمایه‌گذاری از طریق خرید ملک، از راحت‌ترین راه‎های مهاجرت به ترکیه و اخذ تابعیت این کشور است.

یکی از انواع روش‌های سرمایه‌گذاری در ترکیه، استارتاپ است که در ادامه به بررسی آن پرداخته‌ایم.

مهاجرت استارتاپی به ترکیه

مهاجرت از طریق استارتاپ یکی دیگر از راه‎های مهاجرت به ترکیه است. اما هیچگونه ویزای استارتاپی برای ترکیه وجود ندارد و متقاضیان بین‌المللی که به دنبال کارآفرینی یا ایجاد کسب‎و کاری استارتاپی هستند، می‌توانند با ویزای تجاری یا توریستی وارد کشور ترکیه شوند. البته، ترکیه از جمله کشورهایی است که ایرانیان برای ورود به خاک آن نیازی به اخذ ویزا ندارند و می‌توانند بدون دریافت ویزای ترکیه برای مهاجرت تجاری یا توریستی ترکیه اقدام نمایند.

همچنین، متقاضیان بین‌المللی پس از راه‌اندازی استارتاپ یا ثبت شرکت خود اقامت موقت ترکیه را دریافت می‌کنند و پس از 5 سال، البته در صورتی‌که فعالیت استارتاپی تداوم داشته باشد و مالیات‎ها به‎طور منظم پرداخت شوند، شهروندی ترکیه را اخذ خواهند کرد. بنابراین راه‌اندازی کسب‌ و کار‌های استارتاپی می‌تواند از مناسب‌ترین راه‎های مهاجرت به ترکیه باشد.

لذا، اگر قصدتان از مهاجرت به ترکیه راه‌اندازی کسب‌و کارهای استارتاپی و اقامت در این کشور برای بیش از سه ماه است، نیاز به مجوز اقامت کوتاه‌مدت دارید. با دریافت اجازه اقامت شخص می‌تواند در ترکیه زندگی، کار یا تحصیل کند. علاوه بر این، برای مهاجرت استارتاپی حداقل میزان سرمایه‌گذاری نیاز نیست؛ بنابراین، متقاضی تنها باید ثابت کند که در ترکیه دارای فعالیتی استارتاپی است و از تمکن مالی کافی برخوردار است.

حال که راه‌اندازی استارتاپ می‌تواند از راه ‎های مهاجرت به ترکیه باشد، این روش شامل مراحلی است:
1. تصمیم برای نوع استارتاپ
2. جمع‌آوری مدارک موردنیاز
3. ثبت شرکت بر اساس نوع استارتاپ
4. افتتاح حساب بانکی و واریز نمودن سرمایه‎ اولیه‎ی موردنیاز
5. معرفی مدیر (مدیران) شرکت استارتاپی
6. ارائه اسناد و مدارک موردنیاز برای ثبت به دفتر ثبت تجارت
7. اخذ شماره مالیاتی و مالیات بر ارزش افزوده
8. ثبت ‌نام تامین اجتماعی در اداره‌ی مالیات
پس از بررسی روش‌های مربوط به سرمایه‌گذاری و استارتاپ به بررسی مهاجرت تحصیلی به ترکیه می‌پردازیم.

هزینه مهاجرت به ترکیه

علاوه بر انتخاب بهترین مسیر، از میان انواع راه‌های قانونی مهاجرت به ترکیه، هزینه های مهاجرت از دیگر دغدغه‌هاست. به‌طور کلی، هزینه‌های مهاجرت به ترکیه بستگی به روش مهاجرتی‌تان دارد. از دیگر مواردیکه بر هزینه‌های مهاجرت به ترکیه تاثیر می‌گذارد، مجرد یا متاهل بودن شخص است.

هزینه مهاجرت به ترکیه چقدر است؟
یکی از دغدغه های مهاجران ایرانی برای اقامت در ترکیه، هزینه های مهاجرت قانونی به ترکیه است

برای بررسی بیشتر، هزینه‌های مربوط به برخی از روش‌های مهاجرت به ترکیه را آورده‌ایم:

روش مهاجرت هزینه‌ها
تحصیل هزینه‌های تحصیل متشکل از شهریه دانشگاه و گواهی تمکن مالی (هزینه‌ی تحصیل به زبان انگلیسی: 240 – 750 دلار و هزینه تحصیل به زبان ترکی: 600 – 1500 دلار) است.
کار مهاجرت کاری به ترکیه شامل تمکن مالی، هزینه‌های زندگی و هزینه درخواست (1000 دلار) است.
ثبت شرکت حداقل سرمایه موردنیاز 12000 تا 18000 یورو است.
خرید ملک حداقل سرمایه لازم حدود 232000 یورو و پس‌انداز بانکی به مبلغ حداقل 500 یورو برای منطقه آنتالیا و 1000 دلار برای سایر مناطق ترکیه
ازدواج تمکن مالی
تولد هزینه‌های زندگی

در ادامه به بررسی هزینه‌های زندگی در ترکیه می‌پردازیم.

هزینه های زندگی در ترکیه

حال، هزینه‌های زندگی در انواع روش‌های اقامت در ترکیه چگونه است؟ بطور کلی، توجه به هزینه‎های زندگی در ترکیه برای افرادیکه قصد مهاجرت به این کشور را دارند، مهم است که البته، هزینه های زندگی در ترکیه می‌تواند باتوجه به سبک زندگی و شهر محل اقامت متفاوت باشد؛ بطوریکه، هزینه‌های زندگی در شهرهای بزرگ ترکیه نسبت به شهرهای کوچک آن بالاتر است. هزینه اقامت یا اجاره‌ی مکانی برای زندگی، یکی از هزینه‌های اصلی در ترکیه است که باید بدان توجه داشت. اجاره‌ها در ترکیه از هزار لیر آغاز و در بعضی منطقه‌ها به 35 هزار لیر هم می‌رسد.

به‌طور کلی، میانگین هزینه‌های زندگی در کشور ترکیه به ازای هر یک نفر 800 تا 2 هزار لیر ماهیانه است. لذا، فرقی نمی‌کند که با کدامیک از راه‎های مهاجرت به ترکیه وارد این کشور می‌شوید، به هر حال باید هزینه‌های زندگی در ترکیه را در نظر بگیرید. البته، برای کاهش هزینه ‎ها در ترکیه می‌توان از وسایل نقلیه عمومی استفاده کرد؛ چرا که هزینه سوخت در این کشور بالاست و استفاده از وسایل نقلیه‌ی شخصی هزینه‎های زیادی را در پی خواهد داشت.

بهترین شهرها برای مهاجرت به ترکیه

در زمان بررسی انواع راه‌های قانونی مهاجرت به ترکیه، بهتر است برروی کدام شهرها تمرکز کرد؟ در حال حاضر، کشور ترکیه شامل 81 استان است که هر یک ویژگی‌های خاص خود را دارند که البته، برخی از شهرهای ترکیه برای کار و زندگی شرایط بهتری داشته؛ لذا انتخاب بهتری برای مهاجرین هستند. بعضی از بهترین شهرها برای زندگی و سفر به ترکیه، استانبول، آنکارا، آنتالیا، وان، بورسا، آلانیا، ازمیر، ترابزون و مارماریس می‌باشند.

بهترین شهرها برای اقامت و زندگی در ترکیه
با بهترین شهرهای ترکیه برای زندگی آشنا شوید.

نحوه اخذ ویزای ترکیه

انواع روش‌های مهاجرتی به ترکیه شامل الزاماتی است؛ بنابراین، اگر بخواهید برای ویزای ترکیه اقدام نمایید باید به سفارت ترکیه در تهران، خیابان فردوسی مراجعه کنید. همچنین، کنسولگری ترکیه در شهرهای تبریز، مشهد و ارومیه هم فعالیت دارند. بنابراین، فرایند اخذ ویزای ترکیه با تکمیل فرم درخواست ویزا، بطور الکترونیکی آغاز شده و سپس برای تکمیل روند باید به کنسولگری یا سفارت ترکیه مراجعه کرد. وقت مصاحبه نیز بصورت آنلاین داده می‌شود. همچنین، متقاضی در روز مصاحبه باید مدارک موردنیاز را به سفارت تحویل داده و هزینه‎ های مربوط به صدور ویزا را پرداخت کند.

چک لیست وسایل مهاجرت به ترکیه

چک لیست وسایل مهاجرت به ترکیه

چک لیست می‌تواند شامل موارد مختلفی همچون مدارک لازم، پوشاک، داروها و … باشد. چک‌ لیست هر فرد بر اساس نیازهای او تهیه می‌شود، اما به طور کلی می‌توان برخی موارد را به صورت استاندارد در این چک لیست‌ها ذکر کرد.

روش های مهاجرت به ترکیه با موسسه مهاجرتی هرمس اپلای

همانطور که در این مقاله بررسی کردیم؛ راه‌های مهاجرت به ترکیه متعدد هستند و هر کدام نکات و پیچیدگی‌های مربوط به خود را دارند. اگر رزومه علمی و مدرک زبان مناسبی دارید، روش تحصیلی مناسب شماست؛ چنانچه تجربه کاری بالایی دارید و با زبان مردم ترکیه آشنا هستید، روش کاری مناسب شماست و اگر دارای سرمایه بالایی هستید، می‌توانید گزینه‌های سرمایه‌گذاری در ترکیه را بررسی کنید. لازم به ذکر است که تمام روش‌های مهاجرت به ترکیه پیچیدگی‌ها و نکات مخصوص به خود را دارند و مشاورین هرمس اپلای همواره درصدد پاسخگویی به سوالات و ابهامات شما در هر یک از راه‌های قانونی مهاجرت به ترکیه هستند.

لوگو هرمس
فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

اشتراگ گذاری این محتوا در :
سوالات متداول
هزینه‌های زندگی در ترکیه چقدر است؟
به‌طور کلی، میانگین هزینه‌های زندگی در کشور ترکیه به ازای هر یک نفر 800 تا 2 هزار لیر ماهیانه است.
حداقل سرمایه موردنیاز برای ثبت شرکت در ترکیه چقدر است؟
حداقل سرمایه موردنیاز 12000 تا 18000 یورو است.
هزینه تحصیل و شهریه دانشگاه‌های ترکیه چقدر است؟
هزینه سالانه تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه نیز، از 240 – 750 دلار به زبان انگلیسی و از 600 – 1500 دلار به زبان ترکی است.
کارشناس هرمس
نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کادر هرمس اپلای
Call Now Button