اپلای چیست؟ چه مراحلی دارد و چه نکاتی را باید رعایت کرد
اگر نمیدانید معنی اپلای چیست، باید قید تحصیل در بهترین دانشگاههای جهان را بزنید! براساس گزارش مؤسسه آموزش عالی (IESALC) در سال 2023 تقریباً 6.7 میلیون دانشجو در خارج از کشور خود تحصیل میکنند و تمام این افراد با اپلای این مسیر را شروع کردهاند. اپلای در واقع تمام اقدامات و فرایندها برای درخواست تحصیل در کشورهای خارجی است و مراحل مختلفی دارد. در این مقاله از صفر تا صد این مراحل را به شما آموزش میدهیم و یاد میگیرید منظور از اپلای چیست و چگونه باید از ابتدا این مسیر را طی کنید.
اپلای اصولی در 7 قدم؛ از انتخاب رشته تا دریافت پذیرش
اپلای و در نهایت پذیرش در دانشگاه موردنظرتان مراحل متفاوتی دارد و در صورت انجام دقیق مراحل زیر، بهترین نتیجه را دریافت خواهید کرد.
1. تعیین کشور و دانشگاه برای اپلای؛ انتخابی سرنوشت ساز
انتخاب کشور و سپس دانشگاه، مهمترین و اولین قدم برای اپلای است و بیشترین تأثیر را در آینده شغلی و همچنین کیفیت زندگی شما دارد. برای گرفتن یک تصمیم آگاهانه و عاقلانه در مورد بهترین کشور برای مهاجرت تحصیلی باید همه موارد زیر را در نظر بگیرید.
- کشور و دانشگاه موردنظر باید با علایق و اهداف شما همخوانی داشته باشد.
- حتماً رتبهبندی و سطح علمی دانشگاه موردنظر را بررسی کنید و مطمئن شوید که شرایط ایدهآلی داشته باشد.
- هزینه تحصیل و زندگی شاید مهمترین فاکتور در تصمیمگیری باشد؛ بنابراین حتماً کشور و دانشگاه متناسب با بودجهتان را انتخاب کنید.
- بازار کار، تقاضا و فرصتهای شغلی بعد از فارغالتحصیلی نیز بسیار حائز اهمیت هستند.
- هر کشور فرهنگ، آداب و رسوم و زبان متفاوت و خاصی دارد؛ بنابراین حتماً به این موضوع نیز توجه کنید.
2. تحقیق در مورد دانشگاهها و رشتههای مورد نظر
در این مرحله شما باید در مورد دانشگاه و رشته موردنظرتان تحقیق و اطلاعات زیر را بهطوردقیق جمعآوری کنید.
- موقعیت جغرافیایی دانشگاه
- هزینههای تحصیل و زندگی
- شرایط پذیرش
- رتبه بندی دانشگاه
- تحقیقات و فعالیتهای علمی
- امکانات و تسهیلات
- مدارک مورد نیاز
- شرایط بورسیه و کمک مالی
- کیفیت برنامههای تحصیلی
برای این کار حتماً وبسایتهای اصلی خود دانشگاهها را بررسی و براساس اولویتها و معیارهای خود آنها را با هم مقایسه کنید. برای تصمیمگیری بهتر از منابع معتبر، وبسایتهای مختلف یا مشاوران تحصیلی کمک بگیرید، نظر مهاجران قبلی را بپرسید و همچنین انواع فاند تحصیلی دانشگاههای مختلف را بررسی کنید.
3. مدارک مورد نیاز برای اپلای گرفتن چیست؟
بهطورکلی مدارک موردنیاز برای اپلای به مقطع تحصیلی، دانشگاه و رشته شما بستگی دارد؛ به همین دلیل توصیه میکنیم حتماً برای اطلاع دقیق از این موارد به وبسایت اصلی دانشگاهتان مراجعه کنید. با این وجود باید بدانید تعدادی از مدارک موردنیاز در بیشتر دانشگاهها مشترک هستند که لیستی از آنها را برایتان تهیه کردهایم.
- مدرک و ریزنمرات تحصیلی
- توصیهنامه از اساتید یا کارفرما
- انگیزه نامه
- نمره آزمونهای زبان و GRE
- فرم درخواست اپلای
- رزومه تحصیلی و کاری
- سایر مدارک مورد نیاز دانشگاه (مانند مدرک زبان دوم، سوابق کاری یا مقالات علمی)
حواستان باشد همه این مدارک باید به زبان کشور مقصد ترجمه شده باشند و اصل مدرک و ترجمه آن را باید ارائه دهید.
4. آمادگی برای آزمونهای زبان و GRE؛ شرط پذیرش اپلای
معمولاً بیشتر دانشگاهها مخصوصاً اپلای تحصیلی کانادا و دانشگاههای آمریکا مدرک زبان معتبر از شما میخواهند؛ بنابراین بهتر است هر چه سریعتر خود را برای شرکت در آزمونهای زبان آیلتس یا تافل آماده کنید. برای تصمیمگیری از بین این دو مورد حتماً از وبسایت دانشگاهتان، مدرک زبان و نمره قابل قبول در آن را بررسی کنید.
علاوه بر این شما برای ورود به برخی از دانشگاهها یا رشتهها باید حتماً در آزمونهای ورودی مانند GRE شرکت کنید؛ کسب نمره خوب در این آزمون قطعاً شانس شما را برای پذیرش افزایش میدهد.
5. انگیزهنامه و توصیهنامه: مهر تأییدی بر شایستگیهای شما
انگیزهنامه و توصیهنامه از مهمترین و ضروریترین مدارک اپلای و فرصتی برای معرفی خود به کمیته پذیرش هستند؛ بنابراین از همین حالا به فکر تهیه آنها باشید. در این بخش بهطورخلاصه و کلی نگاهی به این دو میاندازیم.
اهمیت بالای انگیزه نامه در گرفتن اپلای
در انگیزه نامه بهطورکامل و جامع دلایل خود را برای تحصیل در رشته و دانشگاه موردنظر توضیح دهید. در این نامه شما علاوهبر معرفی خود، باید اهدافتان برای آینده، دلایل و انگیزه خود برای انتخاب رشته و دانشگاه موردنظر، مهارتها و تجربیاتتان را بیان کنید و همچنین توضیح دهید که چرا بهترین گزینه برای پذیرش در دانشگاه موردنظر هستید.
ایجاد یک توصیه نامه قوی برای اپلای
توصیه نامه باید در واقع از سمت اساتید دانشگاه شما نوشته شود و شامل تواناییهای تحصیلی، ویژگیهای شخصیتی، نقاط قوت و رزومه شما باشد. در واقع در این نامه استاد شما با بیان نقاط تمایز و قوت خود، شما را برای پذیرش در دانشگاه موردنظر توصیه میکند؛ بنابراین حتماً در زمان مناسب درخواست نوشتن توصیه نامه را برای یکی از اساتید دانشگاهتان بفرستید. حتماً به این موضوع نیز توجه کنید که او باید رابطه خوبی با شما و شناخت خوبی از مهارتهایتان داشته باشد.
6. فرم درخواست آنلاین اپلای چیست؟
بعد از جمعآوری مدارک لازم نوبت به تهیه و تکمیل فرم اپلای آنلاین دانشگاه میرسد. برای دریافت آن شما باید در ابتدا به وبسایت دانشگاه مراجعه، فرم ایجاد حساب کاربری را پر و رمز عبورتان را انتخاب کنید. حال فرم درخواست را با دقت و به طور کامل تکمیل و اطلاعات شخصی، تحصیلی و شغلی خود را نیز وارد کنید.
7. ارسال تمام مدارک ضروری به دانشگاه مورد نظر
بعد از تکمیل فرم درخواست آنلاین، باید مدارک خود را بهصورت دقیق و صحیح برای دانشگاه ارسال کنید. تمام این مدارک باید به زبان انگلیسی یا زبان کشور مقصد ترجمه و سپس در سایت دانشگاه آپلود شوند. معمولاً دانشگاهها یک بازه زمانی مشخص را برای ارسال مدارک تعیین میکنند؛ بنابراین حتماً در زمان مشخص شده این کار را انجام دهید.
در صورتی که تمام این مراحل را به صورت اصولی طی کنید، قطعاً پذیرش آسانی را تجربه خواهید کرد. برای افزایش شانس پذیرشتان به کشورهای پرمتقاضی مانند ایتالیا نیز فکر کنید و از مؤسساتی که در زمینه اعزام دانشجو به ایتالیا فعالیت میکنند در مورد شرایط آن مشورت بگیرید.
نکات مهم و ضروری برای اپلای که باید بدانید
اگر میخواهید روند اپلای را به درستی طی کنید، باید تمام نکات زیر را حتماً مدنظر خود قرار دهید.
- زمانبندی در مسیر اپلای بسیار مهم است؛ بنابراین برای انجام تمام مراحل برنامهریزی کنید.
- ددلاین اپلای دانشگاههای موردنظرتان را بررسی کنید.
- حتماً برای آماده سازی مدارک و انجام مراحل اپلای زمان کافی برای خود کنار بگذارید.
- رزومه تحصیلی یا کاری خود را بهروزرسانی کنید.
- با خودتان صادق باشید و با توجه به نمره زبان، معدل و شرایط کلی خود دانشگاههایی را انتخاب کنید که شانس پذیرش بالایی در آنها دارید.
- مدارک مورد نیاز را با دقت و با رعایت تمام نکات دستوری و نگارشی تهیه کنید.
- در انگیزه نامه به طور شفاف تمام اهداف خود را بیان کنید.
- آزمونهای زبان یا GRE را جدی بگیرید و از مدتها قبل برای آنها آماده شوید.
- حتماً به طور مرتب ایمیل خود را چک کنید و به پیامهای دانشگاه پاسخ دهید.
- هدف خود را به 1-2 دانشگاه محدود نکنید و گزینههای بیشتری را در نظر بگیرید.
- دارالترجمه معتبر و مناسبی را برای ترجمه رسمی مدارک در نظر بگیرید.
- برای پرداخت هزینه اپلای و همچنین هزینههای تحصیل و زندگی برنامهریزی مالی داشته باشید.
علاوه بر این موارد سعی کنید حتماً از افراد و مؤسسات معتبری که در زمینه مشاوره مهاجرت تحصیلی فعالیت میکنند، کمک و مشورت بگیرید. مشاوران ما در این زمینه از باتجربهترینها هستند و به طور دقیق شما را راهنمایی میکنند.
نتیجه اپلای چگونه و چه زمانی ارسال میشود؟
بهطورکلی زمان و نحوه دریافت نتیجه اپلای به رشته و دانشگاه مورد نظر بستگی دارد؛ اما معمولاً چند ماه بعد از ارسال مدارک در اختیارتان قرار میگیرد. روشهای متفاوتی مانند ایمیل، پورتال دانشجویی و پست برای این کار وجود دارند؛ اما در بیشتر موارد جواب اپلای به آدرس ایمیلتان ارسال میشود.
هر دانشگاه ددلاین مشخصی برای اعلام نتایج دارد؛ بنابراین در صورتی که در بازه زمانی مشخص شده نتیجه را دریافت نکردید، حتماً با شماره موجود در وبسایت دانشگاه تماس بگیرید. پس از دریافت نتیجه اپلای و پذیرش، شما میتوانید برای دریافت ویزای خود اقدام کنید. اگر در پروسه دریافت ویزا و مخصوصاً ویزای تحصیلی آلمان سؤالی دارید، از متخصصان ما در هرمس اپلای راهنمایی بگیرید.
گپ تحصیلی چیست؟ انواع دلایل + راهنمای توجیه درست آن
برای اپلای در بهترین کشورها و معتبرین دانشگاهها با متخصصان مشورت کنید
در این مطلب یاد گرفتید اپلای یعنی چه و با مراحل و نکات آن نیز آشنا شدید. باید بدانید این مسیر کمی چالشبرانگیز است؛ اما در صورتی که با برنامهریزی دقیق و آگاهانه تمام قدمها را بردارید، بهترین نتیجه را دریافت خواهید کرد.
در انتها نیز باید بدانید معنی اپلای فقط به معنی پذیرش در یک دانشگاه خارجی نیست؛ بلکه آینده شما را تعیین میکند؛ بنابراین حتماً از افراد معتبری که در این مسیر تجربه دارند کمک بگیرید. باتوجهبه این موارد در حال حاضر چقدر شانس برای پذیرش در اپلای دارید؟ آیا میدانید چگونه باید شانس خود را در این زمینه افزایش دهید؟ تجربیات یا نظرات خود را در ادامه بنویسید.
ســوالات متـداول
برای اپلای به دانشگاههای خارجی باید مبلغی را تحت عنوان اپلیکیشن فی پرداخت کنید. این مبلغ باتوجهبه دتنشگاه مقصد متغیر است.
بله؛ زمان اپلای برای ترم پاییز و بهار در دانشگاههای مختلف، متفاوت است. برای دسترسی به اطلاعات بهروز برای ارسال درخواست به دانشگاه، سایت رسمی دانشگاه موردنظر را بررسی کنید.
فرایند اپلای شامل چند مرحله از انتخاب دانشگاه تا آماده سازی و ارسال مدارک است. در گام اول باید کشور، دانشگاه مقصد و رشته موردنظر را برای ادامه تحصیل انتخاب کنید.
نظــرات کـاربران