روند مهاجرت به آلمان

راه های مهاجرت به آلمان؛ بررسی هزینه ها و شرایط

در این مقاله قصد داریم تا بهترین راه های مهاجرت به آلمان را به شما عزیزان معرفی کنیم؛ دقت کنید که هر روش مهاجرتی، جزییات و شرایط مختلفی دارد که تنها با بررسی کامل آن قادر به یافتن بهترین مسیر مهاجرتی برای خود هستید.

آژانس فدرال آلمان در گزارشی اعلام کرد که حدود 2.67 میلیون نفر در سال 2022 به آلمان مهاجرت کرده اند و این رقم بیش از هر سال دیگری بوده است؛ از طرف دیگر این آژانس، تخمین می زند که 304000 ایرانی در سال 2022 در آلمان زندگی می کنند. بررسی آمار ذکر شده در بالا، نشان می‌دهد که کشور آلمان نه تنها یک مقصد پرطرفدار برای ایرانیان است؛ بلکه در سطح جهان نیز طرفداران خاص خود را دارد.

در ادامه مقاله با ما همراه باشید، تا شما در جریان اطلاعات دست اول در رابطه با انواع روش‌های مهاجرتی آلمان قرار دهیم.

آنچه در این مقاله می خوانید:

سفر به آلمان

هنگامی که صحبت از سفر به آلمان می‌شود؛ گاهی مسافرت‌های توریستی و گاهی مهاجرت و اقامت بلند مدت در ذهنمان تداعی می‌شود. در هر دو صورت، شما برای رفتن به آلمان نیازمند اخذ ویزای شینگن هستید، اگر تمایل به مسافرت توریستی دارید، باید برای اخذ ویزای شینگن از نوع Type-C اقدام نمایید و اگر به دنبال اقامت بلندمدت هستید باید برای ویزای شینگن از نوع Type-D یا همان ویزای ملی اقدام کنید. در این مقاله به طور خاص در رابطه با اقامت و مهاجرت به آلمان صحبت خواهیم نمود.

چرا به آلمان مهاجرت کنم؟

در حال حاضر، بیش از ۹ میلیون نفر از کشورهای دیگر در آلمان زندگی می‌کنند، هر ساله هزاران نفر در جستجوی زندگی بهتر به آلمان می‌آیند؛ اما چه چیزی آلمان را به مقصدی محبوب برای مهاجران تبدیل کرده است؟

راه های مهاجرت به آلمان مختلف است و متقاضیان، انگیزه‌های متعددی برای مهاجرت به آلمان دارند که مهمترین آن‌ها به شرح زیر است:

  • سیستم رفاهی مناسب آلمان

یک دلیل بزرگ، سیستم رفاهی آلمان است. در تمامی روش های مهاجرت به آلمان، اگر کسی نتواند هزینه‌های خودش را تامین کند، دولت به او کمک می‌کند. در آلمان، حتی اگر شغلی نداشته باشید، می‌توانید حمایت مالی دریافت کنید. اگر بیکار باشید، می‌توانید چیزی به نام “کمک هزینه بیکاری” دریافت کنید. میزان کمک هزینه بیکاری، برای کسانی که فرزند دارند 67% از درآمد قبلی آنها و برای کسانی که فرزند ندارند 60% از درآمد شغل پیشین آن‌هاست.

  • فرصت‌های شغلی فراوان

از میان راه های مهاجرت به آلمان، مسیر شغلی پرطرفدار است. حدود 351 هزار مهاجر در حال اشتغال با ویزای کاری در آلمان هستند؛ بدین ترتیب مشخص است که در این کشور موقعیت‌های شغلی فراوانی برای مهاجرین وجود دارد.

  • امنیت مالی بالا و دریافت مزایای کودک

آلمان همچنین امنیت مالی را برای افراد مسن فراهم می‌کند. وقتی بازنشسته شدید، می‌توانید بیش از حدود ۱۰۰۰ یورو در ماه به عنوان مستمری دریافت کنید. اگر شما یک مالیات دهنده هستید و فرزند دارید، می‌توانید مبلغی به نام مزایای کودک دریافت کنید. والدین این کمک هزینه را برای فرزندان خود تا سن ۱۸ سالگی دریافت می‌کنند.

  • وجود فرصت های آموزشی در دانشگاه‌های رایگان

همانطور که در ادامه این مقاله اشاره کرده‌ایم، تحصیل در این کشور جزء بهترین راه های مهاجرت به آلمان است. علت این امر آن است که تحصیل در دانشگاه‌های دولتی آلمان تقریبا رایگان بوده و امکان تحصیل به هر دو زبان آلمانی و انگلیسی فراهم است؛ البته لازم به ذکر است که دانشگاه‌های آلمانی زبان بسیار بیشتر هستند.

  • امکان سفر به کل اتحادیه اروپا

در صورت ورود به این کشور با استفاده از هر کدام از روش های مهاجرت به آلمان، شما اجازه تردد در کل اتحادیه اروپا را خواهید داشت؛ این به معنی امکان سفر و تفریح در کل قاره سبز است.

  • شرایط مناسب سیستم حمل و نقل در آلمان

این کشور نه تنها در شهرهای بزرگ، بلکه در مناطق روستایی نیز دارای سیستم حمل و نقل عمومی مناسبی است که با مسیرهای اتوبوسی عالی و بسیار مقرون به صرفه ارائه می‌شوند؛ علاوه بر این، برای سفرهای طولانی تر، قطار سریع السیر ICE با سرعت ۳۳۰ کیلومتر بر ساعت تعبیه شده است.

بهترین موسسه مهاجرتی آلمان

اگر به دنبال استفاده از خدمات کارشناسان و مشاوران حوزه مهاجرتی هستید، هرمس اپلای از جمله موسساتی است که می‌توانید به آن اعتماد کنید. این موسسه راه های مهاجرت به آلمان را پیش پای شما قرار می‌دهد و دامنه انتخاب‌های شما را گسترش می‌دهد.

بهترین موسسه مهاجرتی آلمان
انتخاب بهترین موسسه مهاجرتی شانس مهاجرت شما را بالا میبرد.

موسسه هرمس اپلای از سال ۹۸ بیشتر از ۲۸۰ پرونده مهاجرتی موفق که شامل مهاجرت تحصیلی، کاری و سرمایه‌گذاری برای کشورهای مختلف می‌شود را در رزومه کاری خود دارد. این موسسه با داشتن بیش از ۷۰ نیروی مستقیم و ۵۰ کارمند پاره وقت و دپارتمان های مستقل مشاوره، آماده ارائه خدمات به شما هموطنان است.

وکیل مهاجرت به آلمان در هرمس اپلای

روند کلی استفاده از خدمات موسسه هرمس اپلای به شکل زیر است:

  1. مشاوره با کارشناسان به صورت تلفنی
  2. دریافت وقت برای مصاحبه تخصصی تر
  3. عقد قرارداد
  4. دریافت ویزا
  5. سفر به آلمان

شما با عقد قرارداد در هرمس اپلای پرونده مهاجرتی خود را به دست یک مشاور با تجربه در زمینه مهاجرت به آلمان می‌سپارید؛ در این صورت دیگر نگران مسیر پر پیچ و خم اخذ ویزا نخواهید بود.

روند کلی مهاجرت به آلمان و دریافت ویزا چیست؟

پس از آشنایی با روش‌های مختلف مهاجرت به آلمان، بررسی گام‌های کلی دریافت ویزای این کشور ضروری است. دقت نمایید که هر روش، گام‌های منحصر به فردی دارد؛ در اینجا سعی ما بر بررسی و تحلیل روند کلی است.

برای درخواست ویزای آلمان باید گام‌های زیر را طی کنید:

  1. با توجه به هدفتان از سفر، نیاز به انجام یک سری از اقدامات است. این اقدامات در هر یک از راه های مهاجرت به آلمان، تا حدودی متفاوت است؛ برای مثال:
  • در روش تحصیلی ابتدا باید از یک دانشگاه آلمانی پذیرش بگیرید.
  • در روش کاری باید یک جاب آفر از کارفرمای آلمانی دریافت کنید.
  • در روش آوسبیلدونگ باید شرکت مورد نظر برای کاراموزی را بیابید.
  • در روش ثبت شرکت باید روی طرح کسب و کار و بیزینس پلن خود کار کنید.
  1. با توجه به هدفتان از سفر به آلمان مواردی مانند تمکن مالی (در سال 2023 مبلغ 11208 یورو)، هزینه، مدرک تحصیلی و مدرک زبان را آماده نمایید. فرم درخواست را تکمیل نموده و مدارک ضروری را پیش از ارسال درخواست جمع آوری نمایید (دقت کنید که هر روش مدارک مربوط به خود را دارد).
  2. پیش از ارسال مدارک به سفارت، باید بصورت آنلاین از طریق سایت ویزامتریک یک قرار ملاقات رزرو کنید. شما با حضور در این شرکت ابتدا مدارک لازم را تحویل داده و برای سفارت آلمان وقت ملاقات و مصاحبه حضوری دریافت می‌کنید (آدرس ویزامتریک آلمان در تهران: خیابان شهید بهشتی، خیابان خالد اسلامبولی (وزرا سابق)، نبش خیابان بیست و یکم، ساختمان شیراز).
  3. برای مصاحبه سفارت آمادگی لازم را داشته باشید و سوالات احتمالی را با خود مرور کنید.
  4. روز مصاحبه در سفارت حاضر شوید و به سوالات افسر مهاجرتی به دقت پاسخ دهید (آدرس سفارت آلمان در تهران: خیابان فردوسی پلاک 320-324).
  5. دریافت ویزا و سفر به آلمان

در نهایت، بسته به نوع ویزای درخواستی، ممکن است نیاز به مراحل اضافی مانند مصاحبه یا ارائه اطلاعات بیشتر با مقامات مهاجرتی آلمان داشته باشید.

بهترین راه های مهاجرت به آلمان کدامند؟

به نظر شما بهترین راه های مهاجرت به آلمان کدامند؟ پاسخ به این سوال ساده نیست؛ چرا که هر شخص با توجه به شرایطی که دارد باید روش متفاوتی را انتخاب کند، در این شرایط مشاورین ما آماده ارزیابی شرایط متقاضیان هستند؛ شما عزیزان می‌توانید برای درخواست مشاوره با کارشناسان ما با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۰۱۷۰ تماس حاصل فرمایید.

هرچند بررسی بهترین روش های مهاجرت به آلمان نیازمند ارزیابی دقیق است؛ اما در ادامه مقاله قصد داریم تا نکاتی را در این رابطه بیان کنیم.

بهترین راه های مهاجرت به آلمان کدامند؟
روند مهاجرت به کشور آلمان

دقت نمایید که 9 مسیر مهاجرتی زیر، از مرسوم‌ترین راه های مهاجرت به آلمان به‌شمار می‌آیند:

  1. مهاجرت به آلمان با ویزای توریستی: شما با داشتن ویزای توریستی امکان سفر و ماندن در آلمان برای مدت زمان مشخصی را دارید.
  2. مهاجرت تحصیلی: دانشجویان می‌توانند با اخذ پذیرش از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی آلمان برای تحصیل در این کشور اقدام کنند؛ لازم به ذکر است که این مسیر، جزء محبوبترین راه های مهاجرت به آلمان محسوب می‌شود.
  3. مهاجرت کاری: از طریق اخذ قرارداد با یک کارفرمای آلمانی، شخص می‌تواند برای مهاجرت کاری به آلمان اقدام کند.
  4. مهاجرت از طریق راه‌اندازی کسب و کار: افراد می‌توانند با سرمایه‌گذاری در کسب و کارهای آلمانی یا کارآفرینی، ویزای این کشور را دریافت نمایند.
  5. مهاجرت از طریق دوره‌های آوسبیلدونگ: افراد با شرکت در دوره‌های کاراموزی و آموزش فنی حرفه‌ای مانند آوسبیلدونگ، می‌توانند ویزای این کشور را دریافت کرده و وارد آلمان شوند.
  6. مهاجرت از طریق ازدواج: متقاضیانی که با شهروندان آلمانی ازدواج کنند، می‌توانند از طریق همسر آلمانی خود، ویزا دریافت کنند و وارد این کشور شوند.
  7. مهاجرت به آلمان با استفاده از حق خاک و حق خون: بر اساس قانون خاک در آلمان، افرادی که در آلمان به دنیا آمده‌اند، شهروند آلمانی محسوب می‌شوند؛ از طرف دیگر بر اساس حق خون، افرادی که از پدر و مادری آلمانی متولد شده‌اند، تمام حقوق یک فرد آلمانی را خواهند داشت.
  8. مهاجرت از طریق دوره‌های زبان: علاقه‌مندان می‌توانند با شرکت در دوره‌های زبان آلمانی در این کشور برای مدت یک سال در این کشور اقامت داشته باشند.
  9. مهاجرت از طریق ویزای سرمایه‌گذاری آلمان: در این روش که معمولا به گلدن ویزا معروف است شما نیاز به سرمایه‌گذاری مبلغ قابل توجهی در کشور آلمان خواهید بود.

بررسی راه های قانونی مهاجرت به آلمان به متقاضیان کمک می‌کند که به این کشور مهاجرت کرده و اقامت در این کشور را به طور اصولی و با توجه به شرایط مختلف دریافت کنند.

شرایط مهاجرت تحصیلی به آلمان چگونه است؟

تحصیل، به عنوان یکی از بهترین روش های مهاجرت به آلمان محسوب می‌شود. مهاجرت تحصیلی به آلمان مزایای متعددی دارد که آن را به انتخابی محبوب برای دانشجویان بین المللی تبدیل می‌کند. سیستم آموزشی آلمان به خاطر استانداردهای بالای آکادمیک خود مشهور است و بسیاری از دانشگاه ها شهریه رایگان یا مقرون به صرفه دریافت می‌کنند. این دسترسی به آموزش با کیفیت برای دانش آموزان در سراسر جهان جذابیت زیادی دارد.

آلمان دارای طیف گسترده‌ای از دانشگاه ها، از جمله موسسات دولتی و خصوصی است که هر کدام، برنامه ها و مدارک مختلفی را ارائه می‌دهند. دانشگاه های دولتی اغلب آموزش رایگان یا کم هزینه ارائه می‌دهند؛ علاوه بر این، فرصت تمدید ویزای دانشجویی پس از اتمام تحصیلات و به دنبال آن اقامت دائم و اشتغال در آلمان مهیا است.

برای مهاجرت تحصیلی به آلمان، نیازمندی‌ها شامل پذیرش از یک دانشگاه یا موسسه آموزشی معتبر، توانایی مالی برای تأمین هزینه‌های زندگی و تحصیل، دریافت ویزای مطلوب (مانند ویزای تحصیلی) و تسلط به زبان آلمانی یا انگلیسی است. همچنین برخی از برنامه‌های تحصیلی ممکن است شرایط ویژه‌ای داشته باشند که باید آن‌ها را نیز در نظر گرفت. به طور کلی، داشتن پذیرش تحصیلی، مالیات کافی، ویزای معتبر و مهارت‌های زبانی مورد نیاز از مهم‌ترین شرایط برای مهاجرت تحصیلی به آلمان است.

برای دانشجویانی که تحصیل به زبان انگلیسی را ترجیح می‌دهند، بسیاری از برنامه های کارشناسی ارشد و دکترا به این زبان ارائه می‌شود؛ با این حال، حداقل نمره ۶.۵ IELTS، برای پذیرش در چنین دوره هایی ضروری است.

تحصیل به عنوان یکی از راه های قانونی مهاجرت به آلمان، هزینه نسبتا پایینی دارد و مخارج دانشگاه اغلب کمتر از ۲۰۰ یورو در هر ترم است. این امر به همراه فرصت کار پاره وقت به دانشجویان کمک می‌کند تا هزینه های زندگی خود را مدیریت کنند.

دانشجویان اجازه 20 ساعت کار و اشتغال در طول هفته را دارند و می‌توانند ماهیانه در حدود 800 تا 1000 یورو درآمد کسب کنند؛ البته آشنایی با زبان آلمانی در یافتن یک کار مناسب بسیار ضروری است.

دانشجویانی که قصد اپلای برای دانشگاه‌های آلمان را دارند، معمولا باید رشته مورد نظر خود را پیدا کرده و از طریق یونی اسیست درخواست خود را ارسال کنند.

مهاجرت کاری به آلمان چه شرایطی دارد؟

در ادامه بررسی روش های قانونی مهاجرت به آلمان، به بررسی اشتغال و کار در این کشور می‌پردازیم. کار نیز همانند تحصیل، در زمره بهترین روش های مهاجرت به آلمان به حساب می‌آید. یکی از شرایط اصلی برای مهاجرت کاری، داشتن قرارداد کاری با یک کارفرما در آلمان است. این قرارداد کاری باید شرایط مشخصی داشته باشد و باید به تحصیلات دانشگاهی و سابقه کاری متقاضی مرتبط باشد. همچنین، آشنایی متقاضی با زبان آلمانی در بسیاری از موارد الزامی است.

مهاجرت کاری به آلمان
مهاجرت کاری به آلمان ممکن است از طریق چندین راه قابل دسترس باشد.

یکی از انواع ویزای آلمان، جاب آفر است. این نوع ویزا به افرادی داده می‌شود که قرارداد کاری با یک کارفرمای آلمانی دارند.

یکی دیگر از روش های مهاجرت به آلمان، استفاده از ویزای جاب سیکر است. ویزای Job seeker آلمان به افراد متخصص متقاضی کار در آلمان بدون قرارداد کاری کمک می‌کند تا به مدت 6 ماه در آلمان به جستجوی کار بپردازند؛ اگر آن‌ها در طی این مدت موفق به یافتن کارفرما نشدند، باید آلمان را ترک کنند.

کارت آبی اتحادیه اروپا یک مجوز اقامت آلمان برای کار است که برای اتباع غیر اتحادیه اروپا که تحصیلات دانشگاهی دارند و در مشاغل مهارتی در آلمان کار می‌کنند، صادر می‌شود. برای اینکه واجد شرایط دریافت کارت آبی باشید، حقوق شما باید بالاتر از میانگین کشوری باشد.

روش کاری جزء پرطرفدارترین راه های مهاجرت به آلمان محسوب می‌شود. برای دریافت ویزای کاری این کشور، بعضی مدارک ضروری هستند. این مدارک شامل پاسپورت معتبر، ترجمه شناسنامه و مدارک تحصیلی به زبان آلمانی یا انگلیسی، قرارداد کاری معتبر با کارفرما آلمانی، رزرو هتل یا محل اقامت، گواهی تمکن مالی، ترجمه رسمی سوابق کاری، گواهی دانش زبان و موارد دیگر است.

شرایط مهاجرت از طریق ویزای تاسیس کسب و کار آلمان

تاسیس یک کسب و کار، گزینه‌ای جذاب از میان راه های مهاجرت به آلمان محسوب می‌شود؛ چرا که علاوه بر ایجاد درآمد، زمینه کسب اقامت این کشور را نیز فراهم می‌کند.

در ابتدا، متقاضیان باید پیش نویس یک طرح کسب و کار جامع را تهیه کنند. این طرح باید جنبه های مختلفی مانند نام پیشنهادی شرکت، اهداف کسب و کار، ساختار قانونی، میزان سرمایه گذاری، تحقیقات بازار، پیش بینی های مالی و تحلیل رقابتی را شرح دهد.

علاوه بر این، انتخاب نوع حقوقی کسب و کار حیاتی است، این انتخاب شامل مواردی مانند مالکیت انحصاری (Einzelunternehmen)، یک شرکت کارآفرینی با مسئولیت محدود (UG)، یک شرکت با مسئولیت محدود آلمانی (GmbH) یا یک شرکت محدود عمومی (AG) است.

تاسیس کسب و کار و شرکت به عنوان یکی از راه های مهاجرت به آلمان، به متقاضیان اجازه می‌دهد تا ویزای تجاری کوتاه مدت (C) را برای اقامت تا ۹۰ روز انتخاب کنند. ویزای کاری طولانی مدت (D) برای انجام فعالیت های تجاری گسترده و اخذ مجوز اقامت مناسب بوده و براساس موفقیت کسب و کار قابل تمدید است.

متقاضیان برای درخواست ویزای طولانی مدت (D) باید مدارک مختلفی از جمله فرم درخواست ویزا، عکس های بیومتریک، گذرنامه ها، رزومه، طرح های کسب و کار، مدرک زبان آلمانی، بیمه سلامت و مدارک مالی را ارائه دهند.

مهاجران تازه وارد پس از ورود به آلمان باید محل سکونت خود را ثبت کنند و شماره مالیاتی دریافت کنند. پس از ۱۸ تا ۲۴ ماه فعالیت یک کسب و کار، آن ها می‌توانند برای مجوز اقامت درخواست دهند.

در مورد کسب و کار در آلمان، آگاهی از سیستم مالیاتی این کشور ضروری است. نرخ مالیاتی در این کشور نسبتا بالا است، به طور دقیق‌تر، این کشور ۱۵ درصد مالیات بر درآمد شرکت ها و ۱۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده وضع کرده است؛ از طرف دیگر، کسب و کارهای کوچک با گردش مالی محدود، از مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند.

در میان راه های مهاجرت به آلمان، این روش در عین جذابیت با چالش‌های زیادی روبه‌رو است؛ چراکه در صورت ناتوانی در اداره موفق یک کسب و کار، ریسک از بین رفتن سرمایه شما وجود دارد. بنابراین این روش مناسب کسانی است که به مدیریت بیزینس خود مسلط هستند و با شرایط اقتصادی و بازار کار آلمان نیز آشنایی زیادی دارند.

آوسبیلدونگ از انواع روش های مهاجرتی به آلمان

در ادامه بررسی روش های مهاجرت به آلمان، به بررسی آوسبیلدونگ پرداخته می‌شود. این روش یکی از بهترین راه های مهاجرت به آلمان برای کسانی است که علاقه‌ای به تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی ندارند. Ausbildung به عنوان آموزش حرفه ‌ای یا کارآموزی نیز شناخته می‌شود و یک راه عالی برای شروع اشتغال حرفه‌ای در آلمان محسوب می‌شود. آوسبیلدونگ یک دوره کارآموزی مرتبط با یک حرفه بوده و شامل درس های تئوری و عملی به طور همزمان است. آلمان بیش از 300 شغل حرفه‌ای دارد و برای هر کدام یک برنامه آموزشی وجود دارد!

آوسبیلدونگ، یکی از انواع روش‌های مهاجرتی به آلمان است که به شکل آموزشی و حرفه‌ای برای مهاجران ارائه می‌شود. این راه مهاجرتی به آلمان به مهاجران امکان می‌دهد تا زبان آلمانی را یاد بگیرند و همزمان مهارت‌های حرفه‌ای خود را نیز بهبود بخشند. هدف اصلی این برنامه، آماده‌سازی مهاجران برای ورود به بازار کار آلمان و افزایش شانس‌های اشتغال آن‌هاست. این برنامه ممکن است توسط مراکز آموزشی یا دولت آلمان ارائه شود و به مهاجران که حق اقامت دائم یا موقت در آلمان دارند، ارائه می‌شود.

پس از اتمام موفقیت آمیز دوره آوسبیلدونگ در آلمان، می‌توانید مجوز اقامت خود را برای یک سال دیگر تمدید کرده تا شغل مناسبی در آلمان پیدا کنید. در طول این یک سال، شما می‌توانید به طور تمام وقت برای تامین هزینه های خود کار کنید.

پس از پیدا نمودن شغل مناسب، اجازه اقامت کاری را می‌توان دریافت کرد. این مجوز به شما کمک می‌کند تا برای مدتی طولانی در آلمان بمانید و کار کنید.

فارغ التحصیلان Ausbildung نیز پس از تنها دو سال کار و داشتن مجوز اقامت کاری، واجد شرایط دریافت اجازه اقامت دائم خواهند بود.

به عنوان یک ایرانی، برای درخواست Ausbildung فقط به مدرک پایان تحصیلات و مدرک زبان زبان آلمانی نیاز دارید؛ در نظر داشته باشید که تنها شرکت‌های آلمانی تصمیم می‌گیرد که آیا مدرک تحصیلی و زبان شما برای یک برنامه مورد قبول است یا خیر.

در بین انواع روش های مهاجرت به آلمان؛ آوسبیلدونگ طرفداران خاص خود را دارد. ممکن است بپرسید که برای شرکت در آوسبیلدونگ چه اقدامی باید انجام دهم؟ در ادامه به بیان اقدامات ضروری برای شرکت در دوره آوسبیلدونگ پرداخته شده است.

  • از قبل برنامه‌ریزی کنید؛ چرا که بعضی از شرکت ها، یک سال قبل از شروع برنامه آوسبیلدونگ به دنبال کارآموز می‌گردند.
  • مدارک تحصیلی و زبان خود را آماده کنید و آنها را به زبان آلمانی ترجمه نموده و مراحل اعتبار سنجی آن را انجام دهید.

نکته: فرآیند اعتبارسنجی در آلمان اتفاق می‌افتد؛ در این راستا از شما خواسته می‌شود که مدارک خود را به یکی از بخش های منطقه ‌ای که می‌خواهید در آن زندگی کنید ارسال کنید (اطلاعات بیشتر در این مورد نیازمند مقاله‌ای جداگانه است).

آوسبیلینگ آلمان
آوسبیلینگ، به عنوان یک برنامه آموزش زبان و تربیت مهارت‌های حرفه‌ای در آلمان است.
  • دوره Ausbildung مورد نظرتان را پیدا کرده و درخواست دهید.

دو راه اصلی برای یافتن مکانی برای Ausbildung در آلمان وجود دارد.

  1. ارسال درخواست از ایران و شرکت در مصاحبه از طریق اسکایپ
  2. اقدام برای دریافت ویزای جستجوی Ausbildung در آلمان

پس از بررسی آوسبیلدونگ به عنوان یکی از راه های مهاجرت به آلمان، به بررسی مهاجرت و اخذ اقامت از طریق ازدواج می‌پردازیم.

ازدواج از راه های قانونی مهاجرت به آلمان

ازدواج، یکی از راه های قانونی مهاجرت به آلمان است. یک شخص ایرانی برای مهاجرت به آلمان از این طریق، باید با یکی از تبعه‌های آلمان ازدواج کرده و مراحل قانونی آن را طی کند. ازدواج با فرد آلمانی و کسب اقامت از این طریق مزایای متعددی دارد که مهمترین آن مزایا شامل موارد زیر می‌شود:

  • جزء روش‌های کم هزینه محسوب می‌شود.
  • امکان کسب اجازه اقامت نامحدود در آلمان وجود دارد.
  • شما مجاز به تحصیل در آلمان خواهید بود.
  • امکان سفر به کشورهای عضو اتحادیه اروپا
  • دریافت خدمات تامین اجتماعی
  • برخورداری از حمایت‌های دولتی برای تامین مسکن
  • دریافت اجازه کار تمام وقت

در این روش پس از فراهم نمودن مدارک رسمی ازدواج، اقدامات زیر را انجام دهید.

  • دریافت وقت سفارت آلمان
  • حاضر شدن در روز مصاحبه سفارت
  • ارائه مدارک لازم
  • انتظار برای طی شدن فرایند اداری و قانونی
  • اخذ ویزای آلمان
  • مراجعه به اداره ثبت احوال آلمان و ثبت نام
  • دریافت مجوز اقامت 3 ماهه پس از ورود به کشور آلمان

همانطور که ذکر شد، ازدواج یکی از راه های مهاجرت به آلمان است. در این روش، ارائه یک سری مدارک الزامی است که اهم آن به شرح زیر است:

  • پاسپورت معتبر
  • فرم درخواست ویزا
  • ارائه مدارک هویتی
  • ارائه آدرس معتبر سکونت در آلمان
  • ارائه مدرک معتبر گواهی ازدواج
  • مدارک مربوط به شغل همسر آلمانی
  • مدرک زبان در سطح A1
  • گواهی نداشتن سوء پیشینه
  • همسر آلمانی شما، محل سکونت مشخصی در آلمان داشته باشد و مدارک آن را ارائه دهد.
  • ارائه دعوتنامه همسر آلمانی

در ادامه به بررسی یکی دیگر از راه های مهاجرت به آلمان؛ یعنی متولد شدن فرزندتان در خاک این کشور می‌پردازیم.

مهاجرت به آلمان از طریق حق خاک و حق خون

اگر قصد دارید تا در آینده، فرزندتان، بدون هیچ گونه مشکلی به آلمان مهاجرت کند، می‌توانید از 2 قاعده زیر استفاده نمایید:

  1. حق خون
  2. حق خاک

حق خون یا Jus Sanguinis، به این معنی است که اگر یک شخص، از یک پدر و یا مادر آلمانی متولد شده باشد، می‌تواند تابعیت آلمان را دریافت کند. اگر فرزندتان قبل از اینکه یک ساله شود، گواهی تولدش را در آلمان به صورت رسمی ثبت کرده باشید؛ در این صورت از حق خون بهره‌مند خواهد شد.

منظور از “حق خاک” یا “Jus Soli” این است که اگر شخص مورد نظر در داخل مرزهای آلمان متولد شده باشد، می‌تواند برای شهروندی آلمان اقدام کند.

تولد فرزندتان در این کشور یکی از بی دردسرترین راه های مهاجرت به آلمان است؛ اگر پدر و مادر آلمانی ندارید؛ اما در خاک آلمان به دنیا آمده اید، می‌توانید از طریق محل تولد یا بر اساس حق خاک، واجد شرایط شهروندی شوید. دریافت حق شهروندی از طریق حق خاک توسط یکی از دو شرط زیر ممکن است:

  • یکی از والدین، حداقل به مدت هشت سال قبل از تولد فرزند، در آلمان زندگی کرده باشد.
  • اگر در زمان تولد فرزند، یکی از والدین دارای مجوز اقامت دائم بوده است.

توضیح کامل این دو قاعده نیازمند یک مقاله مجزا است؛ لذا در این قسمت به بیان مختصر حق خاک و حق خون اکتفا نمودیم.

در ادامه به بررسی یکی از راه های مهاجرت به آلمان؛ یعنی شرکت در دوره‌های زبان می‌پردازیم.

دوره زبان؛ از راه های مهاجرت به آلمان

از دیگر راه های قانونی مهاجرت به آلمان شرکت در دوره‌های زبان است. اگر علاقه‌مند به اقامت در آلمان برای یک دوره نهایتا 1 ساله هستید، این روش مناسب شماست. در نظر داشته باشید که در صورت موفقیت در اخذ پذیرش از موسسه‌های زبان، باید برای دریافت ویزا اقدام نمایید. ویزای دوره زبان در طول تحصیل شما معتبر است. از آنجایی که دوره زبان باید حداقل 3 ماه و حداکثر 12 ماه طول بکشد، ویزای زبان آلمان بین 3 تا 12 ماه اعتبار دارد؛ لازم به ذکر است که تمدید ویزای دوره زبان آلمانی بیش از یک سال امکان پذیر نمی باشد.

نکته کلیدی: با داشتن ویزای دوره زبان آلمانی نمی توانید:

  • آن را به ویزای دانشجویی تبدیل کنید.
  • آن را به مجوز کار تغییر دهید.
  • برای پذیرش دانشگاه اقدام کنید.

در دسترس بودن دوره‌های زبان آلمانی یکی از راه‌های  مهاجرت به آلمان است. بسیاری از مراکز آموزش زبان در سراسر جهان دوره‌های زبان آلمانی با اهداف مختلفی ارائه می‌دهند. این دوره‌ها برای زبان آموزان مبتدی تا پیشرفته مختلف و متنوع هستند و اغلب متناسب با نیازهای مهاجرتی و زندگی روزمره در آلمان طراحی شده‌اند. این دوره‌ها می‌توانند در کشور مبدأ یا حتی در آلمان برگزار شوند و به شما کمک می‌کنند تا زبان محلی را به صورت مؤثری یاد بگیرید و گزینه ای برای روش های مهاجرت به آلمان  داشته باشید، چرا که این روش یکی از راه های قانونی مهاجرت به آلمان است.

اگر تصمیم دارید که بعد از اتمام دوره زبان ادامه تحصیل دهید، برای درخواست ویزای دانشجویی آلمان باید به ایران بازگردید؛ به بیان دیگر زمانی که در آلمان هستید، درخواست ویزای دانشجویی آلمان، امکان‌پذیر نیست.

نکته: با توجه به مطالب گفته شده، این مسیر صرفا برای اقامتی نهایتا یک ساله مناسب است.

ویزای سرمایه‌گذاری در آلمان

در این روش باید مبلغ زیادی را در حدود 360 هزار یورو در این کشور سرمایه‌گذاری کنید. دقت کنید که این مبلغ به افسران مهاجرتی این اطمینان را می‌دهد که هدف واقعی شما چیزی غیر از سرمایه‌گذاری در آلمان نیست.

فرآیند اخذ تابعیت آلمان از طریق سرمایه گذاری به شرح زیر است:

  • در مورد سرمایه گذاری خود با متخصصان مشورت کنید و یک طرح سرمایه‌گذاری داشته باشید.
  • طرح کسب و کار خود را برای تایید به اتاق بازرگانی آلمان ارسال کنید.
  • برای ویزای خوداشتغالی اقدام کنید و به آلمان بروید.
  • درخواست اقامت دائم (بعد از سه سال).
  • درخواست شهروندی آلمان (بعد از شش تا هشت سال).

شما می توانید سه سال پس از سرمایه گذاری خود اقامت دائم آلمان را دریافت کنید. برای واجد شرایط بودن برای اقامت دائم، باید به طور مداوم (حداقل نیمی از سال) در آلمان زندگی کنید و ثابت کنید که آلمان محل سکونت اصلی شماست.

بهترین شهر‌ها برای کار و سرمایه‌ گذاری در آلمان

در ادامه به معرفی شهرهایی در آلمان می‌پردازیم که در ایجاد فرصت‌های شغلی، منحصربه‌فرد هستند. شهرهای زیر با اقتصاد پویا، زیرساخت ‌های شغلی و امکانات رفاهی مناسب برای زندگی، مقصد بسیاری از افراد در دنیا برای کار و سرمایه گذاری در آلمان هستند.

  • فرانکفورت
  • مونیخ
  • اشتوتگارت
  • هامبورگ
  • کلن
  • دولسدورف
  • بن
  • لایپزیگ
  • دارمشتات

آشنایی با بهترین شهرهای آلمان برای کار، بهترین راهنمای اخذ اقامت آلمان، برای کسانی است که قصد مهاجرت کاری و سرمایه‌ گذاری به این کشور را دارند.

مهمترین شهرها برای مهاجرت به آلمان

کیفیت زندگی در شهر‌های مختلف Germany در مقایسه با کل اروپا و جهان، بالاتر در نظر گرفته می‌شود. این منطقه سرسبز، از ۱۶ ایالت مختلف تشکیل شده است که از نظر قوانین دولتی و اجرایی با هم متفاوت هستند.

ضمن آنکه، بررسی‌ های انجام‌ شده نشان می‌دهد هفت شهر اصلی آلمان، همواره در لیست ۳۰ شهر باکیفیت جهان قرار می‌گیرند. البته، عوامل مختلفی بر انتخاب بهترین شهر برای مهاجرت تأثیر می‌گذارد که می‌توان به نرخ بیکاری، فرصت‌های شغلی، میزان درآمد، هزینه زندگی و دانشگاه‌ها اشاره کرد.

مهمترین شهرها برای مهاجرت به آلمان
بهترین و مهم ترین شهرهای آلمان برای مهاجرت به آلمان

شهر‌هایی که از نظر زیرساخت‌ های حمل‌ و نقل، ترافیک و سبک زندگی در بالای لیست قرار می‌گیرند عبارتند از:

  • برلین
  • دوسلدورف
  • فرانکفورت
  • هامبورگ
  • مونیخ
  • اشتوتگارت

لیست شهرهایی که در ادامه بررسی میکنیم، در طول سال‌های گذشته بهترین رضایت شهروندان را نسبت به زیرساخت‌های شهرنشینی و تامین نیازهای ساکنانشان داشته‌اند.

برلین

بخش‌های زیادی از این شهر سرسبز و زیبا در جنگ جهانی دوم خراب شد و بعد از اتحاد برلین شرقی و غربی مورد بازسازی قرار گرفت. حدود یک سوم زیبایی‌های طبیعی این منطقه را جنگل‌های سرسبز، رودخانه‌ها و پارک‌های طبیعی تشکیل می‌دهند. محله‌های برلین از نظر طراحی باهم متفاوت هستند. مطمئنا از تماشای خانه‌های قدیمی متعلق به قرن نوزدهم در محله بانشاط شارلوتنبرگ (غرب شهر) لذت خواهید برد.

محله کروزبرگ منطقه‌ای چند فرهنگی است و محل اصلی اقامت مهاجران ترک محسوب می‌شود. محله Prenzlauer بهترین محل برای گردهمایی‌ های دانشجویان و هنرمندان به‌ حساب می‌آید. اگر از زندگی یا خرید در محله‌های گران‌قیمت لذت می‌برید Wilmersdorf شما را به‌وجد می‌آورد.

دوسلدورف؛ مقصدی مناسب برای مهاجرت به آلمان

دومین شهر برای مهاجرت به آلمان، دوسلدورف است. این شهر زیبا از نظر زیرساخت‌ها و کیفیت زندگی در رتبه ششم جهان قرار دارد. قرارگیری در کنار رودخانه راین، وجود شرکت‌های چندملیتی، دفاتر رسانه‌ای، موزه‌ها، مدارس بین‌ المللی، رستوران‌ها و بازار‌های زیبا برخی از شگفتی‌ های این شهر هستند.

۵۰ منطقه مختلف این شهر ترکیبی از فرهنگ‌ ها و طبقه‌های مختلف هستند. مردم از سطوح اجتماعی و طبقاتی مختلف به‌راحتی کنار هم زندگی می‌کنند. محله Hafen یکی مناسب‌ ترین منطقه‌ها برای جوانان و مجرد‌ها است. البته اغلب مهاجران و دانشجویان در محله Bilk حضور دارند.

فرانکفورت

پایتخت مالی آلمان از نظر ظاهری شباهت زیادی به شهر منهتن دارد. هزینه‌های نسبتا بالای زندگی در این شهر باعث ‌شده است که حدود ۶۰۰ هزار نفر از نیروی کاری آن در مناطق حومه شهر زندگی کنند. آسمان خراش‌ها و برج‌های زیبا و مدرن معمولا در Reidberg، Rebstockpark و Friedberger Warte قرار دارند. اما برای مراجعه به کنسولگری‌ها یا تماشای عمارت‌های قدیمی باید به مناطق Holzhausen Quarter و Westend بروید. این شهر زیبا از نظر کیفیت زندگی در رتبه هفتم جهان قرار دارد.

زندگی در هامبورگ بعد از مهاجرت به آلمان

کسب رتبه نوزدهم جهان از نظر کیفیت زندگی و جایگاه نهم در زیرساخت‌ها هامبورگ را به دومین شهر بزرگ و محبوب برای مهاجرت به آلمان تبدیل می‌کند. تراکم بالای فضای سبز و وجود بیش از ۲۰۰۰ پل بخشی از جاذبه‌های هامبورگ هستند.

گران‌ ترین و محبوب‌ ترین منطقه این شهر، آلتونا نام دارد. معماری قدیم، ویلا‌های بزرگ و گران، کارخانه‌ های قدیمی و منظره زیبای رودخانه چشم انداز بی‌ نظیری به این منطقه بخشیده است. اغلب کارگران در بخش جنوبی شهر به زندگی می‌پردازند.

مونیخ

این شهر گران‌ قیمت، از نظر کیفیت زندگی در رتبه سوم جهان قرار می‌گیرد. محله‌ها و منطقه‌های مختلفی در مونیخ وجود دارد. کافه‌های دنج و مغازه‌های محله Schwabing، آنجا را به بهترین مکان برای دانشجویان و جوانان پس از مهاجرت به آلمان تبدیل کرده است.

Lahel و Bogenhausen دو مورد از محله‌های بسیار گران‌ قیمت مونیخ هستند که آپارتمان‌ های لوکس و خانه‌های ویلایی زیادی در آن‌ها دیده می‌شود. اغلب افراد ثروتمند در این محله زندگی می‌کنند.

اشتوتگارت

اگر به صنعت خودروسازی آلمان علاقه دارید حتما بار‌ها نام این شهر را شنیده‌اید. این شهر زیبا توسط دره‌ها، پارک و تپه‌ های زیبا احاطه شده است. برخی از خانه‌های زیبای اشتوتگارت در دامنه کوه‌های شیب‌ دار قرار دارند. تراکم جمعیت در قلب شهر کمتر از سایر مناطق در نظر گرفته می‌شود. منطقه غربی به‌ دلیل فاصله کم با مراکز خرید، کافه‌ها، بازار‌ها و سالن‌های تئاتر بهترین گزینه برای سکونت خواهد بود.

گران‌ ترین شهر‌های آلمان برای زندگی

بعد از آشنایی با بهترین شهر برای مهاجرت به آلمان نوبت به دسته‌ بندی آن‌ها بر اساس مخارج زندگی، کار، درآمد و تحصیل می‌رسد. باید بدانید مهاجرت به شهرهای گران‌‌قیمت آلمان شاید هزینه‌های زندگی و تحصیل را چند برابر کند، اما همیشه زندگی در شهرهای گران‌ قیمت امکانات بیشتری در اختیار شما می‌گذارد. به طور کلی اگر دغدغه هزینه‌های زندگی را ندارید، بی‌شک از رفاه و امکانات شهرهای زیر لذت خواهید برد:

  • مونیخ
  • برلین
  • هامبورگ
  • فرانکفورت

اگر به دنبال زندگی در شهرهای لوکس و گران‌ قیمت آلمان هستید، احتمالا باید محل زندگی خود را از بین لیست بالا انتخاب کنید.

مهاجرت به آلمان؛ بهترین شهر‌ها از نظر درآمد

اگر به دنبال زندگی در شهرهایی هستید که فرصت درآمدزایی استثنایی را برای شما فراهم کنند، لیست شهرهای زیر به شما کمک خواهند کرد. به طور کلی میزان درآمد و حقوق مشاغل در این شهرهای آلمان نسبت به بقیه مناطق بیشتر است.

  • مونیخ
  • اشتوتگارت
  • دولسدورف
  • هامبورگ
  • نورمبرگ
  • فرانکفورت
  • کلن
  • برمن
  • هانوفر
  • اسن
  • برلین
  • دورتموند
  • درسدن
  • لایبزیگ

در نظر داشته باشید، در همه جای دنیا، شهرهایی که میزان درآمدزایی در آن‌ها بیشتر است هزینه‌های زندگی نیز به طبع افزایش میابد.

هزینه‌ های مهاجرت به آلمان چقدر است؟

انتخاب هر یک از راه های مهاجرت به آلمان شامل صرف هزینه است؛ در ادامه به بررسی مهمترین مخارج شما به عنوان یک متقاضی مهاجرت پرداخته‌ایم.

الف: آزادسازی مدارک تحصیلی

در هر یک از راه های قانونی مهاجرت به آلمان که نیازمند ارائه مدارک تحصیلی باشید؛ می‌توانید مدرک خود را از سه روش زیر آزاد نمایید:

  • انجام تعهد شغلی به همراه دریافت گواهی بیمه به مدت مشخص
  • ثبت نام در مراکز کاریابی؛ در صورت نیافتن کار پس از یک سال می‌توانید به رایگان مدرک خود را آزاد نمایید.
  • هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی را بپردازید.

از آنجایی که معمولا روش سوم انتخاب می‌شود، در ادامه به بررسی هزینه‌های آن می‌پردازیم:

گروه تحصیلی

هزینه ریالی برای یک ترم در مقطع کارشناسی هزینه ریالی برای یک ترم در مقطع کارشناسی ارشد هزینه ریالی برای یک ترم در مقطع دکتری
علوم انسانی 59,743,600 106,806,400 174,716,000
علوم پایه 63,748,800 125,941,200 224,275,200
هنر 86,096,800 148,597,200 248,092,400
فنی و مهندسی 70,265,600 125,377,600

224,671,200

ب: ترجمه مدارک تحصیلی

متقاضیان مهاجرت به آلمان، پس از آزادسازی مدرک تحصیلی باید اقدام به ترجمه آن به آلمانی و یا انگلیسی نمایند که این خود شامل هزینه خواهد بود.

ج: هزینه آزمون زبان

متقاضیان در بسیاری از راه های مهاجرت به آلمان ملزم به ارائه مدرک زبان هستند؛ بنابراین هزینه آزمون زبان را به مجموعه موارد اضافه نمایید.

د: تمکن مالی

همانطور که توضیح دادیم، معمولا در اکثر راه های مهاجرت به آلمان، شما ملزم به ارائه گواهی تمکن مالی هستید.

ه: هزینه های مربوط به بیمه مسافرتی

برای تهیه بیمه مسافرتی، علاوه بر شعب ویزامتریک می‌توانید به بیمه‌های ایران، پاسارگاد، کوثر و دیگر بیمه‌های مورد تایید سفارت آلمان مراجعه کنید و بیمه‌ای با پوشش 30000 یورو تهیه نمایید.

ه: هزینه‌ های مربوط به ویزا و سفارت

متقاضیان اخذ ویزای آلمان باید مبلغی به شرح زیر بپردازند:

  • اگر کمتر از 6 سال سن داشته باشند؛ نیاز به پرداخت مبلغی نیست.
  • اگر 6 تا 12 باشند؛ باید مبلغ 40 یورو پرداخت کنند.
  • اگر بیش از 12 سال سن داشته باشند؛ باید مبلغ 80 یورو پرداخت کنند.

در روند اخذ ویزا یک سری هزینه‌های دیگری نیز وجود دارد که به شرح زیر است:

 

ردیف لیست خدمات هزینه
1 خدمات ویزا متریک 29.4 یورو
2 فرم درخواست و تقاضا 10 یورو
3 عکس بیومتریک 8 یورو
4 هزینه فتوکپی، فکس، چاپ 30سنت
5  ارسال مدارک و پاسپورت به صورت پستی 9 یورو
6 اطلاع رسانی از طریق تماس و پیامک 4 یورو
7 تسهیلات ویزا متریک برای تایید کپی هر پک از مدارک 11 یورو
8 تایید اصل مدارک توسط سفارت به ازای هر پک 30 یورو
9 تاییدیه اصل مدارک توسط سفارت به ازای هر پک 11 یورو
10 تاییدیه کپی مدارک توسط سفارت به ازای هر پک 25 یورو
11 مجموع هزینه‌ها 138 یورو

و: هزینه‌ های مربوط به بلیط تهران-برلین

قیمت بلیط هواپیما را نیز در نظر داشته باشید؛ این هزینه در سال 1402 کمتر از 15 میلیون تومان نخواهد بود.

ی: هزینه‌ های مربوط به زندگی در آلمان

بدیهی است که هزینه‌های زندگی در آلمان، با توجه به سبک زندگی، شهر و روش مهاجرتی متفاوت خواهد بود؛ با این حال به نظر می‌رسد، همان رقم تمکن مالی را که سفارت در نظر گرفته، برای پوشش هزینه‌های زندگی شما کافی است.

البته توصیه می‌شود به مبلغ 11208 یورو، حدود 20 درصد اضافه نمایید؛ چرا که در این صورت ریسک مشکلات احتمالی و هزینه‌های ناشی از آن را نیز کاهش می‌دهید.

در ادامه لیستی از هزینه‌های زندگی بر اساس شهرهای مختلف آلمان را قرار می‌دهیم:

هزینه‌های زندگی

هزینه ماهیانه به یورو
اتاق‌های دانشجویی بین 180 تا 332
مسکن خصوصی بین 400 تا 600
هزینه‌های (برق، آب، گرما و غیره) 32
هزینه‌های غذا 154
بیمه سلامتی 96
حمل و نقل عمومی 116
هزینه‌های شخصی و تفریحی

137

همانطور که اشاره شد؛ در صورتی که مدیریت هزینه و مخارج خود را به خوبی انجام دهید، با مبلغی که دولت آلمان به عنوان تمکن مالی اعلام کرده است، (حدود 11 هزار یورو) امکان اداره زندگی خود در آلمان را خواهید داشت.

مهاجرت به آلمان با ویزای توریستی

این ویزا زیرمجموعه نوع D است و برای یک دوره سه ماهه صادر می‌شود. در صورت طولانی‌ شدن اقامت و عدم تمدید اعتبار، توریست‌ مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت. نمی‌توان از ویزای توریستی برای جستجوی کار استفاده کرد. از نظر دولت آلمان تنها افرادی با سرمایه‌ ای بین ۶ تا ۸ هزار یورو گزینه مناسبی برای دریافت این ویزا هستند.

کشور آلمان جاذبه‌ های طبیعی و تاریخی بسیار جذابی برای بازدید دارد؛ با این‌حال بسیاری از افرادی که قصد بررسی شرایط اقامت در آلمان را دارند و می‌خواهند تجربه‌ای حضوری از شرایط زندگی در آلمان داشته باشند، می‌توانند نسبت به دریافت ویزای توریستی آلمان اقدام کنند.

مهاجرت به آلمان با ویزای توریستی
آلمان کشوری با جاذبه های طبیعی و تاریخی جذاب

ویزای توریستی آلمان که زیر مجموعه نوع D است، به مدت ۳ ماه امکان اقامت موقت در آلمان را فراهم می‌کند. اگر در نهایت قصد سرمایه‌ گذاری، دریافت جاب سیکر یا جاب آفر آلمان را دارید، شرایط ویزای توریستی، بهترین راهنمای مهاجرت به آلمان و سنجیدن شرایط اخذ اقامت این کشور است.

مهاجرت به بهترین شهر‌های آلمان برای تحصیل

سیستم آموزشی و اعتبار مدارس و دانشگاه‌ های آلمان در تمام مقاطع و بسیاری از رشته‌ها، این کشور را به یک مقصد ایده‌ آل برای مهاجرت تحصیلی در دنیا تبدیل کرده است.

  • مونیخ
  • برلین
  • اشتوتگارت
  • فرانکفورت
  • درسدن
  • آخن
  • بن
  • هامبورگ
  • کلن
  • لایپزیگ

چنانچه دنبال شرایط مهاجرت به آلمان برای ادامه‌ تحصیل هستید، شهرهای مذکور بهترین مقاصد برای مهاجرت تحصیلی هستند.

برای کسانی که قصد اخذ ویزای تحصیلی و بررسی شرایط اقامت در آلمان را دارند، انتخاب از میان بهترین دانشگاه‌ ها یا مدارس معتبر آلمان، یک چالش جدی است. از محبوب‌ ترین شهرها با متنوع‌ ترین برنامه‌های تحصیلی، می‌توان به مونیخ، برلین و هامبورگ اشاره کرد. راهنمای جامع مهاجرت در آلمان، به خوبی معرف دانشگاه‌ های معتبر و انواع برنامه‌های تحصیلی برای دانشجویان و دانش‌ آموزان است.

شرایط مهاجرت به آلمان

همانطور که بیان شد، انواع روش های اقامت در آلمان شرایط و ضوابط خاص خود را دارند. در انواع راه های قانونی مهاجرت به آلمان، باید با یک سری از موضوعات مهم آشنا شوید. در ادامه به بررسی شرایط، نکات و اصطلاحات ضروری مشترک بین تمامی راه های مهاجرت به آلمان می‌پردازیم:

گواهی تمکن مالی برای انواع روش‌های مهاجرتی به آلمان

برای مهاجرت به آلمان، دولت این کشور باید مطمئن شود که شما توانایی تامین هزینه‌های خود را برای یک سال زندگی در آلمان دارید؛ در این راستا یکی از اقدامات ضروری اثبات تمکن مالی است.

دقت نمایید که به طور معمول افراد مبلغی معادل 11208 یورو را در یک حساب بانکی بلوکه و از بانک مورد نظر درخواست گواهی تمکن مالی می‌کنند.

گواهی تمکن مالی یک مدرک مهم است که برای انواع روش‌های مهاجرتی به آلمان مورد نیاز است. این گواهی نشان‌دهنده توانایی مالی فرد برای تأمین هزینه‌های زندگی و اقامت در آلمان است. نوع تمکن مالی بسته به راه های مهاجرت به آلمان میتواند متفاوت باشد چرا که استفاده از راه های قانونی مهاجرت به آلمان شرایط متفاوتی دارد.

اثبات تمکن مالی روش‌های دیگری نیز دارد؛ برای مثال در روش تحصیلی، دریافت فاند می‌تواند به عنوان بخشی از تمکن مالی محسوب شود، اما توصیه ما آن است که برای اطمینان بیشتر همیشه مبلغ مورد نظر را نیز به عنوان تمکن ارائه دهید.

توجه: بررسی و بحث در رابطه با روش‌های دیگر اثبات تمکن مالی نیازمند یک مقاله مجزا است.

مدرک زبان مورد نیاز برای مهاجرت به آلمان

علاقه‌مندان مهاجرت به آلمان، در بسیاری از روش‌های مهاجرتی نیازمند برخورداری از دانش زبان آلمانی هستند؛ در ادامه به حداقل دانش زبان آلمانی مورد نیاز در روش‌های مختلف مهاجرتی پرداخته می‌شود:

 

نوع روش مهاجرتی سطح زبان آلمانی مورد نیاز
تحصیلی (Study) نکته کاربردی: اگر پذیرشتان در دانشگاه به زبان انگلیسی باشد، مصاحبه سفارت نیز به زبان انگلیسی خواهد بود. در رابطه با زبان آلمانی نیز به همین صورت است.

هر دانشگاهی دارای حداقل نمره زبان مربوط به خود است. در صورت تدریس به زبان انگلیسی، مدرک زبان انگلیسی مورد نیاز است.

فارغ از استانداردهای هر دانشگاه به طور کلی شرایط زیر برقرار است:

الف: حداقل نمره به زبان انگلیسی (آیلتس و تافل) برای دانشگاه های آلمان 6.5 آیلتس، 90 تا 100 تافل است.

ب: حداقل نمره به زبان آلمانی مورد نیاز برای دانشگاه ها = سطح B2 است.

کاری از نوع Job offer گاهی اوقات ممکن است بدون دانش زبان آلمانی بتوانید این نوع ویزا را دریافت کنید.

نکته کاربردی: با توجه به فراگیر بودن زبان آلمانی در این کشور؛ برای اینکه شانس شما در دریافت جاب آفر افزایش یابد، توصیه می‌شود حتما با زبان آلمانی آشنا باشید.

جستجوی کار (Job Seeker) نیاز به حداقل سطح B1 زبان آلمانی (CEFR) برای این ویزا.
ویزای زبان (Language Course) هر موسسه زبان آلمانی ممکن است یک سطح اولیه از دانش زبان آلمانی را برای پذیرش اعلام کند.
آوسبیلدونگ در روش آوسبیلدونگ معمولا به سطح B1 یا B2 از زبان آلمانی نیاز خواهید داشت.

بعضی از شرکت‌ها دوره‌های آوسبیلدونگ را به زبان انگلیسی نیز ارائه می‌دهند.

بنابراین ضروری است که بر اساس انواع روش های مهاجرت به آلمان، نمره زبان مورد نیاز را پیدا کرده و برای دریافت مدرک آن آماده شوید.

آیا پس از مهاجرت به آلمان امکان اخذ اقامت دائم وجود دارد؟

برخی از افراد، مهاجرت به آلمان را پلی برای دریافت اقامت این کشور و در نهایت اخذ شهروندی و پاسپورت آلمان می‌دانند؛ اگر شما نیز از این دسته افراد هستید، در ادامه مقاله راه های مهاجرت به آلمان و اقامت در این کشور با ما همراه باشید.

معمولا مسیر دریافت اقامت، در اکثر راه های مهاجرت به آلمان به این شکل است که:

  • در ابتدای ورود به این کشور اقامت موقت دریافت خواهید نمود.
  • برای دریافت اقامت دائم آلمان، باید حداقل پنج سال در آلمان زندگی کرده باشید (یا اگر با یک شهروند آلمانی ازدواج کرده اید سه سال). همچنین باید بتوانید مدرکی دال بر اشتغال، منابع مالی و زبان آلمانی خود ارائه دهید. اگر اقامت دائم را داشته باشید، می‌توانید به طور نامحدود در آلمان بمانید.
  • داشتن اقامت دائم به معنی شهروندی آلمان نیست؛ برای دریافت تابعیت آلمان، فرد باید حداقل هشت سال به طور قانونی در آلمان زندگی کرده و دارای مجوز اقامت مناسب باشد.

همانطور که اشاره شد روش های اقامت در آلمان متنوع است و با توجه به شرایط بایستی، از بین انواع روش‌های مهاجرتی به آلمان، یکی از آنها را انتخاب کنید.

 

منابع:

https://www.germany-visa.org/student-visa/language-course

https://mehraffarin.com/german-study-immigration

https://blog.lingoda.com/en/level-of-german-needed-for-visa

https://blog.remitly.com/immigration/cost-of-living-in-germany

https://irantahsil.org/%D9%82%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%85%D8%AF%D8%B1%DA%A9-%D8%AA%D8%AD%D8%B5%DB%8C%D9%84%DB%8C

https://www.bmi.bund.de/SharedDocs/faqs/EN/topics/migration/staatsang/Erwerb_der_deutschen_Staatsbuergerschaft_durch_Eingbuergerung_en.html

https://www.expatrio.com/living-germany/visa-germany/german-residence-permits-temporary-and-permanent

مهاجرت افراد زیر 18 سال به آلمان

مهاجرت افراد زیر ۱۸ سال به آلمان

آلمان نه‌تنها برای بزرگ‌سالان، بلکه برای افراد زیر ۱۸ سال نیز یکی از کشورهای مدرن و جذاب به شمار می‌آید. مهاجرت افراد زیر ۱۸ سال به آلمان معمولاً با هدف تحصیل در این کشور یا برای پیوستن به اعضای خانواده امکان‌ پذیر است.

مهاجرت به آلمان با هرمس اپلای

اگر با مدرک دیپلم، قصد مهاجرت به آلمان را دارید؛ پیشنهاد ما به شما از  روش های مهاجرت به آلمان روش تحصیلی است. در این راه های مهاجرت به آلمان با شرکت در کالج و دانشگاه‌های آلمان، مسیر مهاجرتی شما هموار می‌شود. در صورتی که، تجربه کاری مناسب و مدرک تحصیلی مرتبطی دارید؛ می‌توانید روش جاب آفر و یا جاب سیکر را بررسی کنید. اگر علاقه‌مند به تحصیل در دانشگاه نیستید و درصدد جذب سریع به بازار کار می‌باشید، بررسی روش آوسبیلدونگ برای شما مناسب است. چنانچه، می‌خواهید فرزندتان در آینده بدون هیچ مشکلی به آلمان مهاجرت کند از نکات گفته شده در زمینه حق خاک و حق خون استفاده نمایید.

متقاضیان برای بررسی دقیق‌تر راه های قانونی مهاجرت به آلمان ، می‌توانند با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۰۱۷۰ تماس حاصل نمایند و راهنمایی‌های لازم را  از مشاوران هرمس اپلای دریافت کنند.

 

فرم مشاوره رایگان

اگر هنوز سوال و ابهامی برات مونده، فرم مشاوره رو پر کن تا ما با شما تماس بگیریم.

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

کارشناس ارشد مهاجرت
اشتراگ گذاری این محتوا در :

سوالات متداول

مزایای مهاجرت به آلمان چیست؟
مزایای مهاجرت به آلمان شامل سیستم رفاهی مناسب، فرصت‌های شغلی فراوان، امنیت مالی بالا و دریافت مزایای کودک، دانشگاه‌های رایگان، امکان سفر به کل اتحادیه اروپا می‌شود.
بهترین راه های مهاجرت به آلمان کدامند؟
اگر دانشجو هستید، روش تحصیلی مناسب شما است. اگر سابقه کار داشته و با زبان آلمانی آشنا هستید، مهاجرت کاری مناسب شماست. اگر طرح و بیزینس پلن اقتصادی دارید، ویزای استارتاپ مناسب شماست.
مهمترین هزینه‌های مهاجرت به آلمان چیست؟
هزینه‌های آماده‌سازی و ترجمه مدارک، هزینه آزمون زبان، تمکن مالی، هزینه های مربوط به بیمه مسافرتی، هزینه‌های مربوط به ویزا و سفارت، بلیط تهران-برلین، هزینه‌های مربوط به زندگی در آلمان
آیا پس از مهاجرت به آلمان امکان اخذ اقامت دائم وجود دارد؟
بله؛ برای دریافت اقامت دائم آلمان نیاز به 5 سال زندگی در آلمان و ارائه یک سری مدارک دارید که مهمترین آن‌ها، مدارک مربوط به اشتغال است.
کارشناس هرمس

نظرات و سوالات شما :

سوالات مهاجرتی خود را در این قسمت مطرح کنید ،حداکثر تا دو روز کاری پاسخ داده خواهد شد.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کادر هرمس اپلای