تحصیل در آلمان در سال ۲۰۲۲ ، همواره گزینه ی مناسبی برای دانشجویان بین المللی بوده و خواهد بود. برای آگاهی بیشتر درباره تحصیل در آلمان از جمله مزایا، شرایط سنی و هزینه های تحصیل، این مقاله را بخوانید و در صورت وجود سوالات بیشتر با مشاوران ما تماس بگیرید.
با پر کردن فرم می توانید از مشاوره رایگان مهاجرتی هرمس اپلای استفاده کنید.
آلمان با کشورهای دانمارک، لهستان، جمهوری چک، اتریش، سوئیس، فرانسه و بلژیک مرز مشترک دارد. همین مسئله باعث تبادل بین کشوری بین آلمان و این کشورها شود. آلمان از دید مساحت رتبه ۶۳ جهانی را دارد. کشور آلمان با جمعیت بیش از ۸۳ میلیون نفر، پر جمعیت ترین کشور در قاره اروپا می باشد.
نظام سیاسی این کشور فدرالی است و هر استان ایالت مشخص و جداگانه را دارد. این ایالتها میتوانند به صورت کاملا مجزا عمل کنند. از این رو داشتن شرایط اجتماعی متفاوت در ایالت ها، تحصیل در آلمان را تبدیل به یکی از بهترین گزینه ها می کند. سازماندهی دولتی بر پایه ی قانون اساسی است. در رأس دولت رئیس جمهور قرار دارد که حضور وی سمبلیک است.
دانشجویانی که قصد تحصیل در آلمان را دارند فقط موظف هستند تا هزینه های زندگی خود اعم از اجاره منزل، پوشاک، مواد غذایی و بیمه درمانی را بپردازند. اتاق ها و آپارتمان هایی هستند که با قیمت مناسب فقط به دانشجویان اجاره داده می شود. حدود هزینه زندگی دانشجویی در آلمان با انضمام خوراک، پوشاک، رفت و آمد و کلیه هزینه های جانبی حدودا ۸۵۰-۷۰۰ یورو است که این هزینه در شهرهای مختلف فرق دارد. دانشجو تعداد ساعت محدودی در هفته اجازه کار دارند.
کودکان از ۳ سالگی وارد مهد کودک (Kindergarten) می شوند که آموزش قبل از دبستان می باشد. آموزش رسمی نیز از ۶ سالگی آغاز می شود. آموزش ابتدایی در مدارسGrundschule 4 سال می باشد. در این مدت کودکان با محیط، نحوه آموزش و شرایط محل تحصیل آشنا شده و خواندن و نوشتن را همراه دروس ابتدایی می آموزند.
سپس دوره ای ۶ ساله را با برنامه های جدید آموزشی شروع می کنند. تحصیل در مدارس Gymnasium و Realschule و Hauptschule ادامه می یابد.
در پایان این دوره، دانش آموزان بعد از ۹ سال، مدرک Hauptschulabschluss یا بعد از ۱۰ سال مدرک Realschulabschluss اخذ می کنند. سپس در دو گروه وارد مرحله پایانی دوره دبیرستان می شوند.
یک گروه برای گذراندن دوره های کارآموزی وارد مدارس فنی شده و با گذراندن Fachoberschule و Berufsfachschule دیپلم فنی Fachhochschulreife گرفته و سپس وارد بازار کار یا مدارس عالی فنی می شوند.
گروه دوم در دبیرستان های Gymnasiale Oberstufe با گرایش های گوناگون ادامه تحصیل می دهند که پس از ۱۳ سال، دیپلم عمومی دبیرستان (Allgemeine hochschulreife) یا Abitur می گیرند که می توانند وارد دانشگاه ها بشوند.
تحصیلات دانشگاهی در آلمان در دانشگاه ها، مجتمع های آموزش عالی، دانشگاه های عالی آموزش هنر، مدارس عالی فنی، و غیره امکان پذیر می باشد. شرط ورود به دانشگاه ها و مدارس عالی هنر داشتن دیپلم دبیرستانی سیزده ساله (Abitur) می باشد.
دارندگان دیپلم های دبیرستانی ۱۲ ساله خارج از کشور آلمان پس از گذراندن آزمون تشخیص علمی (Feststellungsprüfung) که به تقاضای داوطلب یا پس از طی دوره های یک ساله Studienkolleg در کالج های مقدماتی، می توانند به دانشگاه بروند.
انتخاب رشته دانشگاهی نیز بر اساس نوع تحصیل در این کالج ها و نمرات اخذ شده صورت پذیر است.
البته در دانشگاه امکان تغییر رشته میسر می باشد.
شرط ورود به مدارس عالی فنی (Fachhochschule) برای دانش آموزانی که در نظام آموزشی آلمان تحصیل کرده اند داشتن گواهینامه پایان تحصیلات ۱۲ ساله دیپلم (Fachhochschulreife) می باشد.
تحصیلات دانشگاهی شامل دو دوره پایه و اصلی است. دوره پایه (Diplom-Vorprüfung) حداقل ۴ نیم سال طول خواهد کشید و دوره اصلی حداقل ۴ نیم سال برای مدارس عالی فنی و در دانشگاه ها حداقل ۸ نیم سال می باشد.
دانشگاه ها در آلمان مستقل بوده و بودجه کلیه مراکز آموزش عالی که دولتی هستند از طرف مسوولان ایالتی و وزارت فرهنگ آلمان تامین خواهند شد.
در آلمان حدود ۴۰۰ دانشگاه و به همین تعداد دانشکده های فنی، مدارس عالی تخصصی و آکادمی های هنر وجود دارند.
در دانشگاه های آلمان در مقطع فوق لیسانس تدریس به زبان آلمانی و همچنین انگلیسی می باشد. بنابراین قبل از اقدام برای اخذ پذیرش باید زبان آلمانی و یا بر حسب مورد انگلیسی بلد باشد.
شروع ترم زمستانی از ماه سپتامبر / اکتبر و ترم تابستانی از ماه مارس/ آوریل است.
آخرین مهلت جهت ارایه مدارک برای ترم تابستانی تا ۱۵ ژانویه و ترم زمستانی تا ۱۵ جولای است. یعنی مراکز مربوطه می بایست مدارک متقاضی را تا زمان های نامبرده تحویل گرفته باشند.
در آلمان هم دانشگاه های دولتی وجود دارد و هم دانشگاه های خصوصی. تعداد زیادی از دانشگاه های دولتی، معتبر و رایگان هستند. دانشگاه های خصوصی رایگان نمی باشند و باید در مورد آنها ابتدا به وزارت علوم مراجعه کرد.
از ترم تابستانی ۲۰۰۴ کلیه دانشگاه های استان Nordhein-Westfalen برای دانشجویان خارجی شهریه در نظر گرفته اند که این شهریه اکنون ترمی ۶۵۰ یورو است. دانشجو فقط موظف است تا هزینه های زندگی خود اعم از اجاره منزل، پوشاک، مواد غذایی و بیمه درمانی را داشته باشد.
اتاق ها و آپارتمانهایی وجود دارد که با قیمت مناسب فقط به دانشجویان داده می شود. برای تحصیل در آلمان ابتدا باید برای اخذ پذیرش تحصیلی و بعد از موفقیت در این امر برای ویزای تحصیلی آلمان اقدام کرد.
متقاضیانی که دارای مدرک تحصیلی دیپلم هستند؛ یعنی ۱۲ سال تحصیل کامل داشته باشد، نمی توانند مستقیماٌ برای دانشگاه های آلمان اقدام کنند بلکه باید قبولی در کنکور سراسری را داشته باشند تا بتوانند برای کالج پذیرش بگیرند. تحصیل در کالج در آلمان دو ترم است و این کالج ها فقط به زبان آلمانی می باشند.
اشخاصی که دارای مدرک کارشناسی از دانشگاه های دولتی اند، میتوانند برای کارشناسی ارشد ثبت نام کنند. اما باز هم بستگی به تصمیم دانشگاه در آلمان نیز دارد؛ زیرا سطح تحصیل آلمان نسبت به ایران یک سال جلوتر می باشد. ممکن است بعضی از واحدهای متقاضیان پذیرفته و یک سال پایین تر شروع به تحصیل کنند و سپس میتوانند به صورت پیوسته تا دکتری ادامه دهد.
اشخاصی که در ایران کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد را دارند همانند لیسانسه ها باید مجدداٌ از دوره کارشناسی و اگر معدلشان بالا باشد میتوانند برای کارشناسی ارشد نیز پذیرش بگیرند. دوره کارشناسی ارشد در آلمان ۲ سال می باشد.
البته بطور کلی باید مدارک تحصیلی به آلمان فرستاده و دانشگاه با توجه به ریز نمرات متقاضی تعیین کند که شخص از چه ترمی در آلمان میتواند شروع به ادامه تحصیل کند.
Eberhard Karl’s Universität Tübingen
Freie Universität Berlin
Homboldt-Universität zu Berlin
Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main
Ludwig-Maximilians-Universität München
Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg
Technische Universität Berlin
Technische Universität München
Universität Bonn
Universität Freiburg
Universität Göttingen
Universität Hamburg
Universität Karlsruhe
Akademie der Bildenden Künste München
Akademie der Bildenden Künste Nürnberg
Bauhaus-Universität Weimar
Folkwang Universität der Künste
Hochschule für Grafik und Buchkunst Leipzig
Hochschule für Künste Bremen
Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar
Kunstakademie Düsseldorf
Kunsthochschule Mainz
Staatliche Akademie der Bildenden Künste Stuttgart
Staatliche Kunstschule für Textilindustrie Plauen
Universitat der Kunste Berlin
در آلمان حدود ۸۳ دانشگاه انگلیسی زبان وجود دارند که بعضی از این دانشگاه ها بعد از ۶-۴ ترم به دانشگاه های کشورهای آمریکا، استرالیا، کانادا و نیوزلند ترانسفر می شوند. اکثر این دانشگاه ها رایگان هستند و تحصیل در آنها هزینه بر نیست.
در ۹۰% این دانشگاه ها شرط ورود، داشتن مدرک تافل ۵۵۰ پیپر بیس می باشد ولی دانشگاه هایی هم وجود دارند که متقاضیان می توانید دوره زبان را آنجا بگذرانید و نیاز به مدرک ندارند. با آنکه این دانشگاه ها انگلیسی زبان هستند ولی باید متقاضیان با زبان آلمانی جهت مصاحبه سفارت آشنا باشند و به دانشگاه نیز مدرک دانش زبان آلمانی ارائه دهند.
در هر دانشگاه در آلمان اداره کمک به امور دانشجویان خارجی وجود دارد که کلیه مراتب انجام کار مانند: خوابگاه، بیمه درمانی و … توسط این اداره انجام خواهد شد. حتی قبل از ورود می توان با کمک این اداره در مورد رزرو خوابگاه مکاتبه کرد.
لازم به ذکر است که ترجمه مدارک تحصیلی باید به تایید سفارت آلمان برسد که از طریق شرکت ویزا متریک این امر امکان گذیر است.
مدارک ابتدا باید به تایید وزارت امور خارجه برسد تا سفارت آلمان آنها را نیز تایید نماید.
لازم به ذکر است که ترجمه مدارک تحصیلی باید به تایید سفارت آلمان برسد که از طریق شرکت ویزا متریک این امر امکان گذیر است.
مدارک ابتدا باید به تایید وزارت امور خارجه برسد تا سفارت آلمان آنها را نیز تایید نماید.
شخص می تواند با مراجعه به یکی از شعبات ارزی بانک ملی ایران و با حواله کرد مبلغ ۸۶۰۰ یورو بنام خود به بانک ملی هامبورگ، ضمانت مالی خود را بعهده بگیرد.
شخص تعهد کننده می تواند با مراجعه به شهرداری شهر محل سکونت خود در آلمان و با ارائه کلیه مدارک مالی خود اعم از فیش حقوقی و …. شخص متقاضی روادید تحصیلی در ایران را تا مادامی که در آلمان تحصیل می نماید ضمانت کند و اصل تعهد نامه خود را برای متقاضی در ایران ارسال دارد تا بر اساس آن متقاضی روادید خود را درخواست نماید.
هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی برای دانشگاه های خصوصی بین ۲ تا ۲۵ هزار یورو در سال می باشد و برای دانشگاه های دولتی به جز ایالت بادن ووتمبرگ تقریبا رایگان است و ترمی حدود ۳۰۰ یورو می باشد. برای دانشگاه های این ایالت نیز به طور تقریبی ترم ۱۵۰۰ یورو می باشد
مقاله پیشنهادی: تحصیل کارشناسی در آلمان
هزینه تحصیل در مقطع ارشد نیز تقریبا به مانند لیسانس می باشد که دانشگاه های دولتی بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ یورو در ترم می باشد و دانشگاه های ایالت بادن ووتمبرگ به مانند لیسانس می باشد.
مقاله پیشنهادی: تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان
برای مقطع دکترا به طور معمول هزینه ای در بر نخواهد داشت و شما شهریه ای بابت تحصیل نخواهید داشت. هر چند برای اطلاع از شهریه هر دانشگاه می توانید مقدار دقیق شهریه را متوجه شوید.
مقاله پیشنهادی: تحصیل دکتری در آلمان
برای اقدام برای مقطع دکترا در آلمان بسیار مشکل است زیرا متقاضی باید شخصا در آلمان استاد راهنما پیدا کند و در بسیاری از موارد این امر امکان پذیر نیست؛ زیرا تحصیل در آلمان رایگان بوده و دانشگاه ها تمایل زیادی به جذب دانشجویان خارجی به این منظور نشان نمی دهند.
در آلمان حتما باید برای ورود به دانشگاه ها متقاضیان به زبان آلمانی آشنا باشند. برای ورود به دانشگاه ها متقاضیان حتما باید دانش حداقل ۸۰۰ ساعت زبان آلمانی را داشته تا بتوانند در امتحان ورودی زبان DSH یا تستداف شرکت کنند.
برای ورود به دانشگاه های انگلیسی زبان متقاضی به غیر از دانش ابتدایی زبان آلمانی باید IELTS 6.5 یا TOFEL pBT 550 داشته باشد.
سال هاست که دانشجویان از همه جای دنیا متقاضی ادامه تحصیل در آلمان هستند. یکی از ویژگی هایی که آلمان را بین دانشجویان بین المللی محبوب کرده است، هزینه پایین زندگی است.
هزینه زندگی در شمال و شرق آلمان نسبت به غرب و جنوب آلمان ارزان تر است. عوامل متعددی بر هزینه زندگی در آلمان تاثیرگذار هستند. از این عوامل می توان به کیفیت زندگی، اجاره خوابگاه، رشته تحصیلی و … اشاره کرد.
با احتساب عوامل بالا هزینه زندگی دانشجویی در ایالت های مختلف آلمان، ماهیانه بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ یورو می باشد. از این مبلغ بین ۳۰۰ تا ۴۵۰ یورو هزینه خوابگاه های آزاد در شهرهای مختلف آلمان است.
برای دانشجویان بین المللی این امکان نیز وجود دارد که از خوابگاه های خود دانشگاه استفاده کنند. اما رزرو این نوع خوابگاه ها بین دانشگاه ها قوانین متفاوتی دارد. معمولا برای ترم اول امکان گرفتن خوابگاه خود دانشگاه نیست و پروسه اولویت بندی خوابگاه های دانشگاه بین ۳ تا ۶ ماه زمان می برد. در صورت موفق شدن در گرفتن این نوع خوابگاه اجاره میانگین ماهیانه بین ۱۵۰ تا ۲۵۰ یورو است.
هزینه زندگی و رفت و آمد در شهرهای مختلف آلمان بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ یورو بسته به کیفیت زندگی دانشجویی می باشد. با توجه به امکان کار کردن در حین تحصیل در آلمان برای دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در این کشور را دارند، بسته به استعداد شخصی هر دانشجو می تواند بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ یورو به صورت هفتگی درآمد داشته باشد.
دانشگاه های آلمان در سه مقطع لیسانس، ارشد و دکترا اقدام به پذیرش دانشجو می کنند که هر کدام از مقاطع مدارک و شرایط لازم و مخصوص به خود را دارد. یکی از نکاتی که همواره برای دانشجویان اهمیت دارد سن آن ها می باشد که می خواهند بدانند آیا ممکن است با این سن برای مقطع خاصی پذیرش بگیرند یا خیر.
تحصیل در آلمان با مدرک دیپلم هم امکان پذیر است اما باید قبولی دانشگاه سراسری در ایران را داشته باشید. برای ادامه تحصیل در کشور مذکور، قدم اول گرفتن پذیرش از یک دانشگاه معتبر است. البته ذکر این نکته لازم است که بدون قبولی در دانشگاه های سراسری ایران هم می توان اقدام کرد اما باید ابتدا در کالج های آلمان تحصیل کنید.
این موضوع امکان اخذ ویزا را با دشواری روبرو می کند. بر اساس تجربه، آمار ویزای کسانی که دارای نامه قبولی در کنکور سراسری و دانشگاه های سراسری ایران هستند بیشتر است. به هر حال انتخاب با شخص متقاضی است.
ورود به دانشگاه های آلمان برای علاقه مندان از کشورهای مختلف، با مقدماتی همراه است.
دانشجویان ایرانی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی را دارند به دو گروه تقسیم می شوند:
گروه اول دانشجویانی هستند که در ایران تجربه تحصیل دانشگاهی را دارند. گروه دوم را اشخاصی تشکیل میدهند که فقط مدرک دیپلم را گرفته اند. متقاضی ایرانی ای که قصد تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی را دارند و فقط دیپلم گرفته، می بایست در کنکور سراسری شرکت کند و قبولی دوره روزانه یا شبانه را داشته باشد. منظو از قبولی فقط دانشگاه های روزانه و شبانه است و دیگر دانشگاه ها مورد تایید نیستند. قبولی در دورههای کاردانی نیز مورد تایید نیست.
در مورد دوره کارشناسی ارشد دانشگاه های آلمان نیازی به قبولی در دانشگاه نیست. دانشجویان بعد از اتمام دوره کارشناسی، می توانند به صورت مستقیم برای دوره کارشناسی ارشد اقدام کنند.
یکی از کار هایی که دانشجویان معمولا قبل از پذیرش گرفتن آن را امتحان می کنند بررسی نمره و معدل خود با سیستم دانشگاه مد نظر می باشد. این کار به این دلیل انجام می شود که دانشجویان ببینند آیا نیازهای دانشگاه را دارند یا خیر. سیستم نمره دهی ایران با آلمان متفاوت است. در ایران سیستم نمره دهی از ۲۰ نمره می باشد در حالی که در آلمان به گونه ای دیگر می باشد.
در آلمان سیستم نمره دهی در بازه ۱ تا ۶ قرار دارد. بهترین نمره ۱ و بدترین نمره ۶ می باشد. به این معنی که هر چقدر معدل شما نزدیک به یک باشد سابقه تحصیلی بهتری دارید. همانطور که در سیستم ایران ۱۰ در کارشناسی معیار قبولی می باشد، در سیستم آلمان ۴ معیار پاس کردن است. نمرات بین ۴ تا ۶ نیز رد محسوب می شوند. معمولا حداقل نمره برای دانشگاه های آلمان ۲.۵ یا بهتر می باشد. راه محاسبه نمرات آلمانی به صورت زیر است:
X=(N_max-N_d)/(N_max-N_min )×3+1
با توجه به فرمول مدنظر N_max ماکزیمم نمره در کشور شما ( برای ایران 20 )، N_d نمره کسب شده شما در آن درس است. از طرفی N_min حداقل نمره در کشور شما ( برای ایران 10) می باشد. برای مثال اگر کسی در درسی نمره 16 را اخذ کرده باشد در سیستم آلمانی به صورت زیر خواهد بود:
X=(20-16)/(20-10)×3+1=2
برای تحصیل در آلمان ارائه مدرک زبان آلمانی برای دوره های آلمانی الزامی است. همچنین برای تحصیل به زبان انگلیسی در این کشور ارائه مدرک زبان انگلیسی الزامی می باشد.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه شرایط تحصیل در آلمان، پذیرش تحصیلی آلمان و زندگی دانشجویی در آلمان با مشاورین با تجربه موسسه مهاجرتی هرمس اپلای در ارتباط باشید.
در آلمان حدود ۸۳ دانشگاه انگلیسی زبان وجود دارند که بعضی از این دانشگاه ها بعد از ۶-۴ ترم به دانشگاه های کشورهای آمریکا، استرالیا، کانادا و نیوزلند ترانسفر می شوند. اکثر این دانشگاه ها رایگان هستند و تحصیل در آنها هزینه بر نیست.
در ۹۰% این دانشگاه ها شرط ورود، داشتن مدرک تافل ۵۵۰ پیپر بیس می باشد ولی دانشگاه هایی هم وجود دارند که متقاضیان می توانید دوره زبان را آنجا بگذرانید و نیاز به مدرک ندارند. با آنکه این دانشگاه ها انگلیسی زبان هستند ولی باید متقاضیان با زبان آلمانی جهت مصاحبه سفارت آشنا باشند و به دانشگاه نیز مدرک دانش زبان آلمانی ارائه دهند.
در این بخش برایتان پرتکرار ترین سوالات مهاجرتی که کلاینت ها از شرکت مهاجرتی ما پرسیده اند را آماده کرده ایم.
ارائه یکی از بهترین سیستم های آموزشی در دنیا
امکان ۲۰ ساعت کار همزمان با تحصیل
اخد اقامت دائم بعد از تحصیل
پایین بودن نرخ بیکاری
بالا بود سطح رفاه اجتماعی
اقتصاد قوی در منطقه
موسسه آموزش عالی فنی با تاکید بیشتر بر فعالیت علمی (fachhochschule)
دانشگاه با تاکید بیشتر بر علوم نظری (Universitaet)
دانشکده یا آکادمی موزیک و هنر (Musik und Kunsthochschule)
دانشکده تربیت بدنی (Sporthochschule)
هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی برای دانشگاه های خصوصی بین ۲ تا ۲۵ هزار یورو در سال می باشد و برای دانشگاه های دولتی به جز ایالت بادن ووتمبرگ تقریبا رایگان است و ترمی حدود ۳۰۰ یورو می باشد.
با کشورهای دانمارک، هلند، بلژیک، فرانسه، سوییس، اتریش، جمهوری چک و لهستان مرز مشترک دارد.
خود شخص متقاضی روادید تحصیلی
تعهد کننده مالی مقیم در آلمان
هدف ما در موسسه مهاجرتی هرمس اپلای از مطالب ارائه شده، اطلاع رسانی و کمک به عزیزان علاقمند به مهاجرت به بهترین کشورهای دنیا میباشد.
همکاری با کاریابی کاربین در حوزه مشاوره و انعقاد قرارداد مهاجرت کاری
موسسه هرمس اپلای به عنوان موسسه همکار با موسسات اعزام دانشجو دارای مجوز از وزارت علوم همکاری می کند.
موسسه هرمس هیچگونه فعالیتی در زمینه مشاوره شغلی و اعزام نیروی کار به خارج از کشور نداشته و در این خصوص صرفا به عنوان یک موسسه همکار با کاریابی خارجی کاربین دارای مجوز از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شماره مجوز 52009 همکاری می کند. لذا کارجویان عزیز جهت مشاوره و راهنمایی های اولیه و اطلاع از فرصت های شغلی موجود در خارج از کشور و سایر شرایط لازم می توانند به آدرس کاریابی کاربین واقع در ولنجک-خیابان سیزدهم- مجتمع گالریا- ساختمان شمالی- طبقه اول – واحد 2 مراجعه یا با شماره 02128111107 مربوط به کاریابی مذکور تماس حاصل نمایند.
133 پاسخ
برای تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی محدودیت سنی وجود داره؟
سلام وقتتون بخیر
برای اخذ پذیرش خیر اما برای ویزا بله . البته به فاکتور های دیگه مثل معدل، گپ تحصیلی و … هم بستگی دارد.
برای درخواست ویزای تحصیلی آلمان به نمره آیلتس چند نیاز داریم؟
سلام وقتتون بخیر
حداقل آیلتس 6.5
سلام. خسته نباشید. بهترین رشته برای تحصیل رایگان در آلمان به زبان انگلیسی چه رشته ای هست؟
سلام وقتتون بخیر .
در خصوص سوال مطرح شده ما رشته های کامپیوتر و زیر شاخه های آن را پیشنهاد میکنیم .
سلام. آیا ادامه تحصیل در رشته غیر مرتبط در آلمان وجود داره؟
سلام وقتتون بخیر .
فقط برای بعضی رشته ها امکان پذیره .
ممنون بابت ویدئو هاتون . خیلی مقاله مفید و کمک کننده ای بود . خسته نباشید
سلام وقتتون بخیر .
خوشحالیم که محتوا براتون مفید بوده . هرسوالی داشتید در خصوص این مقاله با ما درمیان بگذارید .
سلام
دخترم 16 ساله و کلاس دهم رشته ریاضی هست. برای کارشناسی آلمان می خواد اقدام کنه. آیا برای رشته های مهندسی مثل کامپیوتر هم قبولی کنکور سراسری لازم هست؟
سلام وقتتون بخیر .
بله باید در دانشگاه های مورد تایید آلمان قبول شده باشید و بعد اقدام کنید .
سلام اگر اقامت آلمان رو داشته باشم با توجه به سن بالام میتونم تحصیل درآلمان رو داشته باشم یا بازم محدودیت سنی مانع میشه؟
اگر بتونید گپ تحصیلیتون رو به وسیله دلایل محکم پوشش بدین بله