اقامت در خارج

اقامت در خارج

اقامت در خارج می‌تواند دغدغه بسیاری از مردم باشد، به‌خصوص افرادی که به قصد تجربه یک زندگی بهتر و باکیفیت به فکر مهاجرت و اقامت در خارج از کشور می‌افتند. مهاجرت کردن  و اقامت در خارج در صورتی که قانونی صورت بگیرد یک فرآیند بسیار پیچیده است که فرد تنها با کمک افراد متخصص و کارآزموده می‌تواند به آن دست پیدا کند.

برای گرفتن ویزا و اقامت در خارج از کشور افراد باید چندین ماه زمان و هزینه بگذارند و با بررسی‌های کامل نسبت به شرایط کشور مقصد، بهترین مسیر را انتخاب کنند. در ادامه این مقاله قصد داریم ابتدا روش‌های اخذ اقامت و پس از آن بهترین کشورها برای مهاجرت و اقامت در خارج را بررسی کنیم، پس با ما همراه باشید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

اخذ اقامت در خارج

انواع اقامت و روش‌های اخذ آن

اقامت در خارج از کشور در دو نوع اقامت دائم و اقامت موقت به افراد اعطا می‌شود.

افراد ممکن است برای اهداف مختلفی قصد سفر به یک کشور را داشته باشند. دولت‌ها نیز برای افزایش تبادلات فرهنگی و کاری اغلب افراد واجد شرایط را برای گذران مدت زمانی در کشور به هدف تحصیل، کار یا سرمایه‌گذاری جذب می‌کنند. بنابراین برای ورود به هر کشوری افراد باید دارای ویزا و اقامت موقت باشند. بیشتر اقامت‌های موقت منجر به اقامت دائم می شوند. افرادی که علاقمند به اقامت در خارج هستند، می‌توانند از طریق اخذ اقامت موقت وارد کشور موردنظر شده و پس از چند سال فعالیت علمی و اقتصادی، اقامت دائم آن کشور را دریافت کنند.

از طرفی اقامت دائم به معنی آن است که فرد متقاضی اقامت در خارج می‌‌تواند به مدت نامحدود در کشور مورد نظر زندگی و کار کند. اخذ اقامت دائم به‌طور مستقیم بسیار سخت است و تنها در شرایط بسیار خاص آن هم توسط برخی کشورها اعطا می‌شود. به هرحال برای اقامت در خارج به صورت دائم، لازم است که افراد مدت زمانی را به‌طور موقت در کشور موردنظرشان زندگی کنند و سپس برای اقامت دائم اقدام نمایند.

برای اخذ اقامت در خارج از کشور روش‌های متعددی وجود دارد که در ادامه به بررسی مختصر هر کدام از آن‌ها پرداخته خواهد شد.

اخذ اقامت با ویزای تحصیلی

تحصیل یکی از روش‌های مهاجرت و اخذ اقامت در خارج است. علاقمندان به این کار می‌توانند از طریق ویزای تحصیلی به یکی از کشورهای مهاجرپذیر که دارای دانشگاه‌های با سطح عالی نیز هست مهاجرت کنند. دولت‌های مختلف معمولاً برای افزایش سطح علمی کشور خود اقدام به جذب دانشجویان نابغه و افرادی که از توانایی بالایی برخوردار هستند، می‌کنند. در برخی کشورها ویزای تحصیلی مزایایی غیر از تحصیل و کسب مدرک دارد که یکی از آنها امکان اشتغال و گرفتن اقامت دائم است.

در کشورهایی نظیر آلمان، کانادا و استرالیا افراد پس از فارغ‌التحصیلی یک ویزای موقت چند ماهه دریافت می‌کنند که می‌توانند در این مدت به پیدا کردن یک شغل مناسب و یک قرارداد کاری معتبر بپردازند. در صورت ارائه این قرارداد کاری، علاقمندان به اقامت در خارج یک اقامت موقت مبتنی بر مدت زمان قرارداد کاری خود دریافت می‌کنند.

تا زمانی که قرارداد کاری آنها جاری باشد افراد به مدت نامحدود می‌توانند اقامت خود را تمدید کنند. پس از چندین سال فعالیت کاری و اقامت موقت، متقاضیان می‌توانند برای اقامت دائم در کشور مورد نظر خود اقدام کنند.

اخذ اقامت با ویزای تحصیلی

اخذ اقامت با ویزای کاری

اخذ اقامت در خارج از طریق دریافت ویزای کاری نیز امکان‌پذیر است و یکی از بهترین روش‌های مهاجرت و اقامت به شمار می‌رود. ویزاهای کاری از تنوع بسیار بالایی برخوردار هستند و در دسته‌بندی و زیر مجموعه‌های مختلفی نیز یافت می‌شوند. افراد بنا به شرایط خود می‌توانند یکی از انواع ویزای کاری را جهت مهاجرت به خارج انتخاب کنند.

مهاجرت به خارج از طریق ویزای کاری نیز مزایای خاص خود را دارد و متقاضیان می‌توانند از طریق آن به اقامت دائم کشور مورد نظر خود دست یابند.

البته همه کشورها ویزای کاری اعطا نمی‌کنند و بهتر است علاقمندان به اقامت در خارج برای دریافت ویزای کاری، یک کشور صنعتی با کمترین میزان نرخ بیکاری مثل نیوزلند، کانادا، آلمان، استرالیا، امارات متحده و امثال آن را انتخاب نمایند.

اخذ اقامت با ویزای سرمایه‌گذاری

سرمایه‌گذاری یکی دیگر از روش‌های مهاجرت و اخذ اقامت در خارج و یکی از پرتنوع‌ترین و بهترین روش‌ها برای این کار است. سرمایه‌گذاری درواقع مختص افرادی است که با داشتن تمکن مالی قصد راه‌اندازی یک کسب‌وکار و سرمایه‌گذاری در کشور دیگری را دارند. ویزای سرمایه‌گذاری خود دارای زیر مجموعه‌ها و  ساب‌کلاس‌های مختلفی است و البته راه‌های مختلفی برای سرمایه‌گذاری در کشورهای خارجی وجود دارد که متقاضیان اقامت در خارج از کشور می‌توانند یکی از آنها را بنا به شرایط خود انتخاب کنند.

به‌عنوان مثال، برخی افراد که سرمایه چندانی ندارند می‌توانند برای ثبت شرکت در یک کشور دیگر اقدام کنند و یا برخی دیگر سرمایه‌گذاری را با خرید ملک در کشور خارجی انجام می‌دهند و برخی دیگر از متقاضیان اقامت در خارج می‌توانند یک کسب‌وکار جدید را با سرمایه شخصی خود آغاز کرده و به نوعی به اقتصاد کشور مقصد کمک کنند. در این صورت دولت مزبور نیز حمایت خود را از متقاضی مهاجرت به خارج با اعطای اقامت دائم نشان می‌دهد.

اخذ اقامت با ویزای ازدواج

ازدواج یکی دیگر از روش‌های اخذ اقامت در خارج به شمار می‌رود. افراد در صورت ازدواج با یک تبعه و یا مقیم یک کشور خارجی می‌توانند اقامت دائم و تابعیت آن کشور را نیز از آن خود کنند. با وجود این که مهاجرت به خارج از طریق ازدواج با تبعه یک کشور دیگر آسان‌ترین روش مهاجرت و اخذ اقامت در خارج به شمار می‌رود اما شرایط بسیار سختی دارد. ضمن اینکه هر کشور به طور جداگانه شرایط خاص خود را برای پذیرش افراد به عنوان زوج قانونی دارند. در صورتی که ازدواج با تبعه یک کشور دیگر به صورت قانونی صورت بگیرد حدود پنج الی هشت سال زمان می‌برد تا فرد اقامت و تابعیت آن کشور را کسب کند.

اخذ اقامت با ویزای ازدواج

اخذ اقامت با تولد فرزند

تولد فرزند یکی از روش‌های اخذ اقامت در خارج است که بیشتر کشورها از آن تبعیت می‌کنند. به‌طور کلی دو قانون اصل خون و اصل خاک هستند که بر اقامت فرزند متولد شده در کشورها تاثیر می‌گذارند. کشورهایی که به اصل خون پایبند باشند تنها در صورتی به فرزند تازه متولد شده اقامت می‌دهند که یکی از والدین وی مقیم و یا تبعه آن کشور باشد. کشورهای آلمان و کره‌جنوبی تابع اصل خون هستند و بنابراین اخذ اقامت از طریق تولد فرزند در این کشورها آسان نخواهد بود.

از طرف دیگر علاقمندان به اقامت در خارج می‌‌توانند با تولد فرزند در یکی از کشورهای تابع اصل خاک مثل کانادا و آمریکا، نه تنها برای فرزند متولد شده که حتی برای خود نیز اقامت این کشورها را اخذ نماید. بنابراین افرادی که قصد دارند از طریق تولد فرزند برای اقامت در خارج اقدام کنند، می‌توانند کشوری که تابع اصل خاک است را برای این کار انتخاب کنند.

اخذ اقامت با تمکن مالی

تمکن مالی نیز می‌تواند به افراد برای اقامت در خارج کمک کند. تمکن مالی به معنی آن است که فرد می‌تواند به هزینه خودش در کشور مقصد زندگی کند، بدون اینکه نیاز به کار یا تحصیل داشته باشد. البته صرف داشتن تمکن مالی برای اقامت در خارج کافی نیست و فرد باید واجد شرایط زندگی در کشور موردنظر باشد.

فرد باید بتواند ثابت کند که هدف وی برای زندگی در آن کشور، افزایش کیفیت زندگی خود و خانواده‌اش است و اینکه هیچ قصد سوئی برای اقامت ندارد. فرد باید ثابت کند که مشکل سیاسی، مذهبی و امثال آن را در کشور فعلی محل اقامت خود ندارد و به صورت قانونی قصد اقامت در خارج را دارد. افرادی که تمکن مالی دارند با سرمایه‌گذاری و خرید ملک خیلی بهتر می‌توانند موفق به اخذ اقامت در خارج شوند و اینکه پذیرش آنها توسط کشور مقصد نیز منطقی‌تر به نظر می‌رسد.

اخذ اقامت با تمکن مالی

شرایط کلی اخذ اقامت در خارج

اقامت در خارج ضوابط و پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. طبیعتاً شرایط هر کشور برای پذیرش مهاجر و اعطای اقامت متفاوت است زیرا کشورها قوانین خود را برای مهاجرت دارند. اما به‌طورکلی می‌توان گفت که برخی شرایط برای مهاجرت و اخذ اقامت در خارج بین همه کشورها مشترک است. این شرایط عبارتند از:

  • داشتن مهارت زبان انگلیسی و ارائه مدرک ثابت کننده آن. برخی کشورها به فراخور زبانی که تکلم می‌شود از متقاضیان اقامت در خارج می‌خواهند که به آن زبان نیز تسلط داشته باشند.
  • همه کشورها افراد با مدارک علمی بالا را می‌پذیرند؛ بنابراین یکی از مهمترین شرایط اقامت در خارج داشتن مدرک تحصیلی معتبر است.
  • تقریبا همه کشورها از متقاضیان اقامت در خارج انتظار دارند که تمکن مالی داشته باشد و در طول مدت اقامت بتوانند هزینه‌های زندگی خود را تامین نمایند.
  • همه کشورها از متقاضی مهاجرت و اخذ اقامت در خارج انتظار دارند که در سلامت کامل روحی و جسمی باشد.
  • همه کشورها درصورتی به متقاضیان مهاجرت به خارج اجازه ورود و اقامت می‌دهند که از عدم داشتن سوءپیشینه آن فرد اطمینان حاصل کنند.

بهترین کشورها برای اقامت در خارج

بهترین کشورها برای اقامت در خارج

یکی از سوالاتی که ممکن است ذهن اکثر متقاضیان اقامت در خارج را درگیر کند این است که چه کشوری را برای مهاجرت و اقامت انتخاب کنند و چه کشوری می‌تواند شرایط آسان‌تری برای مهاجرت و اقامت در اختیار آنها قرار دهد؟ ناگفته نماند که زمانی می‌توان یک کشور را برای مهاجرت و اقامت در خارج مناسب دانست که پس از چند سال زندگی، منجر به پیشرفت فرد و اعضای خانواده آن شود. در ادامه به تعدادی از بهترین کشورها برای اقامت در خارج اشاره خواهد شد.

آلمان

آلمان در میان بهترین اقتصادهای جهان قرار دارد و دارای کمترین میزان بیکاری در اتحادیه اروپا است. آلمان با داشتن شهرهای بزرگی مانند برلین، مونیخ و هامبورگ و همچنین مناظر زیبا و قلعه‌های افسانه‌ای، انتخاب بزرگی برای متقاضیان مهاجرت به خارج است. امروزه بیش از 9 میلیون خارجی در آلمان زندگی می‌کنند. هر ساله هزاران متقاضی اقامت در خارج برای زندگی بهتر به آلمان می‌روند. افرادی با ملیت‌ها، آیین‌ها، تحصیلات، شغل‌های مختلف، آلمان را به یک کشور چند فرهنگی تبدیل کرده‌اند.

آلمان به دلیل سیستم جامع رفاهی خود بسیار مشهور است، چرا که اصل نظام رفاه در قانون گنجانده شده است. به این ترتیب آلمان متعهد می‌شود علاوه بر آزادی، از حقوق طبیعی زندگی شهروندان خود نیز محافظت کند. درصورتی که فرد نتواند از خود مراقبت کند، دولت آلمان این کار را انجام می‌دهد. به‌طور کلی، دولت آلمان حتی به افرادی که توانایی مراقبت از خود را دارند ولی زندگی قابل‌قبولی ندارند نیز کمک می‌کند. جای تعجب نیست که مردم ساکن آلمان از سطح کیفی بسیار بالایی در زندگی برخوردار هستند.

مورد دیگری که باعث می‌شود متقاضیان اقامت در خارج آلمان را انتخاب کنند این است که در آلمان کسانی که کار نمی‌کنند می‌توانند درخواست حمایت کنند. هرکسی که بیکار باشد از مزایای بیکاری برخوردار است: 60٪ آخرین درآمد خالص برای کسانی که بچه ندارند و 67٪ برای کسانی که بچه دارند. مهاجران و متقاضیان اقامت در خارج، اغلب از سیستم کمک هزینه استفاده می‌کنند، زیرا مزایای بیکاری در این کشور حتی برای کسانی که هرگز در آلمان کار نکرده‌اند پرداخت می‌شود. آنها فقط باید به عنوان “بیکار” ثبت نام کنند. قانون برابری اساسی تضمین می‌کند که مهاجران از امتیازات مشابه سایر شهروندان آلمان استفاده می‌کنند.

ویزاهایی که معمولاً صادر می‌شوند، از طریق پیوستن به خانواده، سرمایه‌گذاری در مشاغل، پیشنهادات شغلی و تحصیل به دست می‌آیند. در همه موارد، اثبات تمکن مالی لازم است. لازم به ذکر است که کارگران ماهر که متقاضی اقامت در خارج هستند شانس بیشتری در پذیرفته شدن توسط دولت آلمان دارند.

  • دانمارک

بهترین چیز در مورد مهاجرت به دانمارک برای متقاضیان اقامت در خارج این است که این کشور اقامت‌ها و مجوزهای کار فوری را از طریق طرح لیست مثبت (Positive List Scheme) به متقاضیان ارائه می‌دهد. این طرح لیست مشاغلی که با کمبود نیرو در صنایع مختلف مواجه هستند از جمله مهندسی، آکادمی، آموزش، فناوری اطلاعات، مراقبت‌های بهداشتی و پزشکی را معرفی کرده است.

دسته‌های دیگر برای متقاضیان اقامت در خارج شامل مشاغلی مانند نقشه برداری زمین، داروسازی، حسابرسی، داروسازی، تحلیل‌گری تجارت، مشاوره حقوقی، وکالت و روانشناسی است. اقامت اولیه براساس این طرح چهار سال است که در صورت باقی ماندن در همان شغل، مدت آن قابل تمدید است.

یکی دیگر از برنامه‌های مهاجرتی مربوط به کار برای علاقمندان اقامت در دانمارک، طرح محدودیت پرداخت (Pay Limit Scheme) برای افرادی است که از شرکت‌های دانمارکی پیشنهاد کار دارند و حقوق آنها تحت نرخ‌های مشخص شده است. اجازه اقامت و کار اولیه به مدت چهار سال اعتبار دارد که در صورت ادامه کار در همان شغل، می‌توان آن را تمدید کرد.

در هر دو طرح، اعضای خانواده مانند همسران یا شریک زندگی و فرزندان زیر 18 سال که هنوز با متقاضی اقامت در خارج زندگی می‌کنند، واجد شرایط اجازه اقامت هستند. به همین ترتیب، همسر متقاضی مجاز است در همان مدت در کشور دانمارک کار کند.

  • بلغارستان

 شاید برای افرادی که تمایل به اقامت در خارج از کشور دارند جای تعجب باشد که بلغارستان در لیست بهترین کشورها برای زندگی و کار قرار داده شده است. اکثر افرادی که دوست دارند روزی اقامت در خارج را تجربه کنند، کشورهای اروپایی را برای کار و زندگی می‌پسندند. اما با توجه به قیمت بالای کشورهایی مانند ایتالیا و فرانسه افراد مجبور می‌شوند نگاه خود را به سمت اروپای شرقی معطوف کنند. 

بلغارستان یکی از ارزان‌ترین کشورها در اروپا برای زندگی است که به سرعت مورد علاقه متقاضیان اقامت در خارج قرار گرفت. یک بودجه ناچیز در بلغارستان به افراد امکان می‌دهد مانند یک پادشاه زندگی کنند. متقاضیان اقامت در خارج درصورتی که بلغارستان را برای مهاجرت انتخاب کنند، می‌توانند به کشورهای همسایه آن یعنی ترکیه، رومانی و یونان نیز سفر کنند.

بلغارستان دارای تاریخی غنی و پر جنب‌وجوش است که به بیش از 8000 سال پیش باز می‌گردد، بنابراین در وقت استراحت افراد می‌توانند اکتشافات زیادی داشته باشند. مشاغل محبوب در این کشور شامل آموزش انگلیسی و مشاغل مربوط به گردشگری هستند. هزینه زندگی در بلغارستان به این شکل است که اجاره یک آپارتمان 1 خوابه از 230 دلار در ماه شروع می‌شود. یک وعده غذایی در یک رستوران ارزان قیمت حدود 5 دلار است و یک سفر با وسایل حمل‌ونقل عمومی می‌تواند به 1 دلار برسد.

  • چین

چین یکی دیگر از مقاصد متقاضیان اقامت در خارج است که کار کردن در آن می‌تواند به صورت همزمان هم مقرون‌به‌صرفه و هم بسیار سودآور باشد. حقوق و دستمزد در اینجا بالاتر از بسیاری از کشورهای آسیایی است و اقتصاد آن روز به روز در حال رونق است؛ به این معنی که مشاغل زیادی برای انتخاب در آن وجود دارد. مطمئناً زندگی در شهرهای بزرگی مانند شانگهای و پکن هزینه بالاتری خواهد داشت، اما حقوق نیز به طور قابل توجهی در این شهرها بالاتر خواهد بود.

برای متقاضیان اقامت در خارج، چین کشوری ایده‌آل برای کشف یک دنیای تازه است. ناگفته نماند که بسیاری از برنامه‌های کار در کشور چین میزبان رویدادها و حتی کلاس‌های رایگان زبان ماندارین هستند، بنابراین بودن در چین و شرکت در این رویدادها و کلاس‌ها در حین کار باعث می‌شود افراد زبان کاملا جدیدی یاد بگیرند و به فرهنگ خود بیفزایند.

درباره مشاغل پرتقاضا در چین برای علاقمندان اقامت در خارج باید گفت که آموزش انگلیسی محبوب‌ترین شغل برای مهاجران در چین است، اما مشاغل (Au Pair) را نیز می‌توان به راحتی پیدا کرد. مشاغل (Au Pair) به شغل‌های موقتی مثل نظافت منزل و امثال آن گفته می‌شود.

درباره هزینه زندگی در چین چنین می‌توان گفت که اگر دوستداران اقامت در خارج که چین را به‌عنوان مقصد خود انتخاب کرده‌اند از بزرگترین شهرها اجتناب کنند، هزینه زندگی در کشور به طرز حیرت‌انگیزی پایین خواهد آمد. اجاره آپارتمان 1 تخته از 300 دلار شروع می‌شود، وعده غذایی در یک رستوران محلی حدود 3 دلار است.

  • کره جنوبی

کره جنوبی ارزان‌ترین کشوری نیست که یک علاقمند اقامت در خارج آن را برای کار و زندگی انتخاب کند، اما به دلیل اینکه حقوق بسیار بالایی به شاغلین پرداخت می‌کند در لیست بهترین کشورها برای مهاجرت و اقامت در خارج قرار گرفته است.

برنامه‌هایی که توسط کشور کره جنوبی ارائه می‌شوند اغلب شامل خوابگاه رایگان است که هزینه زندگی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.  آموزش زبان انگلیسی یکی از بهترین گزینه‌های کار در این کشور به شمار می‌رود زیرا کره جنوبی یکی از بهترین مقاصد جهان برای آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم است. شهرهای مدرن کره با شهرهای ایالات متحده و اروپا رقابت می‌کنند، اطراف شهر دارای مناظر خیره کننده و متنوع است، غذاها باورنکردنی و از تنوع بسیار بالایی برخوردار هستند و مردم کره جنوبی با مهاجران دوستانه برخورد می‌کنند. عجیب نیست که این کشور به یک مقصد عالی برای کار، اقامت در خارج، صرفه‌جویی در هزینه و سفر تبدیل شده است.

لازم به ذکر است مشاغل مشهور در اینجا شامل آموزش انگلیسی و خریدوفروش است. باوجود اینکه هزینه‌های زندگی در این کشور نسبت به کشورهای جنوب شرقی آسیا کمی گران‌تر است اما همچنان می‌‌تواند یک کشور مقرون‌به‌صرفه برای دوستداران اقامت در خارج باشد. اجاره آپارتمان‌های 1 خوابه از 375 دلار و وعده‌های غذایی رستوران از 6 دلار شروع می‌شود.

  • لهستان

برای افرادی که تمایل به اقامت در خارج دارند و دوست دارند در یکی از ارزان‌ترین و بهترین کشورها به کار و زندگی بپردازند، لهستان یکی دیگر از گزینه‌های خارق‌العاده و مقرون‌به‌صرفه است. لهستان که بسیار کمتر از همسایه خود آلمان شناخته شده است، به آرامی در حال تبدیل شدن به نقطه‌ای برای مسافران و مهاجران بین‌المللی است. شهرهای بزرگ ورشو و کراکوف بسیار مدرن هستند و تمام امکانات شهرهای غربی را تنها با نصف قیمت به متقاضیان اقامت در خارج ارائه می‌دهند. تدریس زبان انگلیسی در لهستان یک گزینه است، اما همچنین مجموعه‌ای از فرصت‌های شغلی و خدمات حرفه‌ای وجود دارند که درآمد خوبی برای افراد به همراه خواهند داشت.

شایان ذکر است که کشور لهستان در منطقه شینگن واقع شده و از این نظر افرادی که تمایل به خارج و به‌خصوص کشورهای حوزه شینگن دارند می‌توانند لهستان را به‌عنوان مقصد خود انتخاب کنند. آموزش زبان انگلیسی و خدمات فروش از محبوب‌ترین مشاغل در لهستان هستند. هزینه زندگی نیز به این شکل است که اجاره آپارتمان 1 تخته از حدود 350 دلار شروع می‌شود و سرو وعده‌های غذایی در یک رستوران ارزان قیمت فقط حدود 5 دلار است.

  • سوئیس

کشور سوئیس یکی از بهترین کشور‌ها برای اقامت در خارج است. چه کسی دوست ندارد از مناظر زیبای کوهستانی آلپ، لبنیات درجه یک، شکلات عالی و درآمد بالا لذت ببرد؟ در نظرسنجی (Expat Explorer HSBC)، کشور سوئیس از نظر ثبات سیاسی، ثبات اقتصادی و درآمد، امتیاز بالاتری نسبت به سایر کشورها داشته است.

 متوسط حقوق مهاجران 111587 دلار (92400 پوند) بوده است یعنی 33٪ بیشتر از میانگین جهانی برای مهاجران که 75966 دلار (64700 پوند) است. البته تنها دلیل انتخاب کشور سوئیس به عنوان بهترین مقصد برای اقامت در خارج تنها وضعیت اقتصادی آن برای تاجران نیست، سوئیس همچنین از نظر کیفیت زندگی در جایگاه دوم قرار دارد. این جایگاه این واقعیت را نشان می‌دهد که مهاجران در آنجا از تعادل زندگی و کاری بهتر از آنچه در کشور خود داشتند، برخوردارند.

افرادی که موفق به مهاجرت به سوئیس شوند می‌توانند به راحتی به کشورهای همسایه آن یعنی فرانسه، آلمان و ایتالیا سفر کرده و از فرهنگ متنوع اروپا لذت ببرند. شاید به همین دلیل باشد که کشور سوئیس، کشور پنیرهای خوشمزه، در گزارش جهانی شادی در جایگاه سوم قرار گرفته است.

افرادی که به هنگام مهاجرت و اقامت در خارج مایل هستند فرزندان خود را نیز با خود ببرند، کشور سوئیس می‌‌تواند بسیار ایده‌آل باشد. چرا که این کشور به‌عنوان بهترین کشور برای یادگیری و دومین کشور از نظر سطح تحصیل در مدارس در نظر گرفته شده است.

خبر خوب درباره اقامت در خارج و کشور سوئیس این است که این کشور از بازنشستگان نیز استقبال می‌کند. این کشور در رتبه دوم شاخص بازنشستگی جهانی قرار دارد. ضمن اینکه به دلیل زیاد بودن مهاجران بریتانیایی در این کشور، زبان انگلیسی برای همه یک زبان آشنا است، بنابراین تسلط به زبان انگلیسی برای برقراری ارتباط با سایر افراد بسیار کمک کننده خواهد بود.

  • اسپانیا

بازنشستگان متقاضی اقامت در خارج اگر می‌خواهند سال‌های طلایی عمر خود را در آرامش و زیر نور آفتاب سپری کنند، اسپانیا برای آنها بهترین گزینه خواهد بود. اسپانیا درواقع بهترین جای دنیا برای بازنشستگی است و حدود 41 درصد مهاجران آن را بازنشستگان تشکیل می‌دهند. براساس آخرین اطلاعات اداره آمار ملی (ONS)، در هیچ جای اتحادیه اروپا (EU) بازنشستگان انگلیسی بیشتری پیدا نمی‌شود.

درباره آب‌وهوا همچنین باید گفت که سه شهر بزرگ اسپانیا یعنی مادرید، بارسلون و سویل جزء ده شهر آفتابی در اروپا هستند. همچنین براساس یک نظرسنجی بزرگ (Time Out)، شهر مادرید از نظر تعداد مهاجر بسیار کم‌جمعیت‌تر از سایر شهرهای اسپانیا است. خبر خوب برای علاقمندان اقامت در خارج این است که نظرسنجی (HSBC) نشان داده اسپانیا برای کیفیت زندگی، سلامتی جسمی و روحی در رتبه اول، برای تعادل کار و زندگی و سهولت استقرار و مهمان‌پذیری در رده سوم قرار دارد.

لازم به ذکر است کشور اسپانیا نه تنها مکان خوبی برای بازنشستگان که مکان ایده‌آلی برای کودکان و محصلان نیز هست و متقاضیان اقامت در خارج می‌توانند این کشور را برای پیشرفت سطح علمی فرزندان خود برای مهاجرت انتخاب کنند.

  • سنگاپور

سنگاپور یکی دیگر از بهترین مقاصد برای متقاضیان اقامت در خارج است. این کشور طبیعت بسیار زیبایی دارد و جزء جوان‌ترین کشور‌های جهان به شمار می‌رود. از این جهت جوان‌ترین کشور جهان است که در سال 1965 به استقلال رسید ولی توانست طی چند دهه اخیر خود را به یک قطب تجارت جهانی تبدیل کند.

یکی از بهترین روش‌هایی که می‌توان از طریق آن به سنگاپور مهاجرت کرد سرمایه‌گذاری در این کشور است. سنگاپور به دلیل داشتن اقتصاد بسیار پویا مکان بسیار خوبی برای ثبت شرکت و سرمایه‌گذاری‌های مختلف به شمار می‌رود. متقاضیان اقامت در خارج در صورت سرمایه‌گذاری در کشور سنگاپور خیلی زود می‌توانند سرمایه اولیه خود را چندین برابر کنند.

کشور سنگاپور یکی از کوچک‌ترین کشورها است و وسعت آن تقریباً به نصف وسعت شهر لندن می‌رسد. جمعیت این کشور تنها 5.8 میلیون نفر است و در زمان خیلی کمی فرد می‌تواند همه قسمت‌های سنگاپور را کشف کند و بشناسد. حمل‌ونقل در کشور سنگاپور بسیار سریع و آسان است و همچنین یکی از آفتابی‌ترین کشورها نیز هست.

از مناظر طبیعی و جاهای دیدنی سنگاپور می‌توان به باغ های خیره کننده کنار خلیج، باغ وحش، جنگل‌های بارانی و پارک مرلیون – که به دلیل نماد ملی سنگاپور نام‌گذاری شده است- و یک مجسمه چشمه 70 تنی که در لبه پارک نشانده شده است اشاره کرد.

متقاضیان مهاجرت و اقامت در خارج که تمایل دارند فرزندان خود را نیز همراه خود ببرند بهتر است سنگاپور را به‌عنوان مقصد خود انتخاب کنند چرا که سنگاپور برای نحوه رفتار با کودکان در رده دوم قرار دارد و همچنین تحصیل در این کشور برای کودکان بسیار جذاب و مفید خواهد بود. 

کشور سنگاپور همچنین در رتبه‌بندی کیفیت زندگی در جایگاه چهارم قرار دارد. این کشور از نظر ایمنی، امنیت، سفر و حمل‌ونقل نیز در مقام دوم جای گرفته است. بنابراین افرادی که تمایل به اقامت در خارج دارند و همزمان مایل هستند که در یک محیط زیبا با شرایط شغلی بسیار زیاد و یک محیط خوب برای بچه‌ها زندگی کنند سنگاپور بهترین گزینه خواهد بود.

  • فنلاند

فنلاند نیز یکی دیگر از بهترین کشورها برای اقامت در خارج است. برای افرادی که به دنبال شادی و خوشبختی هستند انتخاب فنلاند به‌عنوان یکی از شادترین کشورهای جهان اشتباه نخواهد بود. کشور فنلاند در سال 2020 رتبه اول را در رده‌بندی کشورها از نظر شادی کسب کرده است و با کسب این رتبه درواقع توانسته برای سومین سال پیاپی جایگاه خود را به‌عنوان شادترین کشور جهان حفظ نماید. شهر هلسینکی بیشترین میزان رفاه را برای مردم قرار داده است و همین امر باعث شده که مردم همیشه احساس شادی داشته باشند.

کشور فنلاند یک فرهنگ کالکتیو (Collective) یا به عبارتی جمع‌گرایانه ایجاد کرده است. فرهنگ کالکتیو در کشور فنلاند به این معنی است که برابری بین مردم و حقوق آنها نسبت به تولید ناخالص داخلی در اولویت قرار دارد. به تبع این فرهنگ که به نفع مردم و جامعه فنلاندی است، این کشور دارای مراقبت‌های بهداشتی رایگان، یک شبکه امنیت اجتماعی قوی و تعادل عالی بین کار و زندگی است.

این میزان از احساس رضایت میان جامعه، فنلاندی‌ها را ترغیب می‌کند تا همیشه به دیگران کمک کنند. براساس آمارهای به دست آمده از مجمع جهانی اقتصاد، تقریبا نیمی از مردم فنلاند به طور منظم درحال کمک به اهداف خوب جامعه هستند. مردم فنلاند آنقدر درآمد دارند که آنها را قادر سازد هر ماه حدود یک سوم از آن را به صورت داوطلبانه صرف امور خیریه و کمک‌های مالی کنند.

لازم به ذکر است که برابری جنسیتی در فنلاند در بیشترین حد خود قرار دارد و تنها کشوری است که پدرها وقت بیشتری را با کودکان در مدرسه می‌گذرانند. زنان در کشور فنلاند در بیشترین میزان صلح و امنیت زندگی می‌کنند. ناگفته نماند که در رتبه‌بندی (InterNation)، کشور فنلاند جایگاه نخست را از نظر سلامت و رفاه دارد و دلیل شادابی و طراوت مردم جامعه نیز همین است. این کشور آرمانی و رویایی یکی از بهترین مقاصد متقاضیان اقامت در خارج است.

  • کانادا

کشور کانادا یکی از پرطرفدارترین و بهترین کشورها و به عنوان یک مقصد مهم برای متقاضیان اقامت در خارج به شمار می‌رود. این کشور از نظر اقتصادی و علمی در سطح بالایی قرار دارد و یکی از وسیع‌ترین کشورهای جهان به شمار می‌رود. درواقع کشور کانادا دومین کشور وسیع جهان به شمار می‌رود، اما از آنجایی که جمعیت این کشور نسبت به وسعت آن بسیار پایین‌تر است سالانه تعداد زیادی از علاقمندان به اقامت در خارج را به سمت خود برای کار، تحصیل و یا سرمایه‌گذاری جذب می‌کند.

دانشجویان علاقمند به اقامت در خارج و تحصیل در کانادا می‌توانند از یک تحصیل باکیفیت و سطح بالا استفاده کنند و پس از دریافت مدرک از فرصت‌های شغلی بی‌شماری که در این کشور وجود دارد بهره ببرند. حدود یک سوم دانشجویان کشور کانادا را دانشجویان خارجی تشکیل می‌دهند. به دلیل تنوع بالا در فرهنگ، این کشور همچنین یکی از دوستانه‌ترین مردمان را دارد.

طبق نظرسنجی انجام شده توسط (HSBC) کشور کانادا در رتبه سوم از نظر سطح زندگی قرار دارد. ناگفته نماند که مراقبت‌های بهداشتی در کشور کانادا برای همه به صورت رایگان انجام می‌شود. بنابراین مناظر زیبا و خیره ‌کننده، فرهنگ غنی، تحصیلات باکیفیت و مراقبت‌های بهداشتی رایگان مواردی هستند که علاقمندان به اخذ اقامت در خارج را به سمت کانادا می‌کشاند.

  • نیوزلند

کشور نیوزلند از جمله مقاصد متقاضیان اقامت در خارج است و در واقع یکی از بهترین کشورها برای کار و زندگی به شمار می‌رود. براساس نظرسنجی (HSBC) کشور نیوزلند با داشتن مناظر خیره کننده و یک فرهنگ سطح بالا باعث شده است که مهاجران و مقیمان این کشور از رفاه جسمی و روحی بالایی برخوردار باشند. کشور نیوزلند برای ایجاد این رفاه جسمی و روحی در رده سوم قرار دارد، همچنین این کشور برای ایجاد تعادل بین زندگی و کار در رده دوم و برای ایجاد ثبات سیاسی نیز در جایگاه دوم قرار دارد.

ثبات سیاسی در کشور نیوزلند نسبت به استرالیا که نزدیکترین همسایه آن است بیشتر به چشم می‌خورد. کشور نیوزلند با یک نگرش مثبت به سمت مهاجرپذیری توانست تعداد زیادی از علاقمندان به اقامت در خارج را به سمت خود بکشاند.

از روش‌های مختلفی همچون تحصیل، کار و سرمایه‌گذاری و حتی ازدواج می‌توان به این کشور مهاجرت کرد. امکان کار ضمن تحصیل و پس از فارغ‌التحصیلی در کشور نیوزلند وجود دارد‌. لازم به ذکر است که رشته گردشگری در کشور نیوزلند بیشترین تقاضا را دارد و تعداد زیادی از دانشجویان و متقاضیان اقامت در خارج را به سمت دانشگاه‌های خود جذب می‌کند.

  • استرالیا

کشور استرالیا یکی دیگر از بهترین مقاصد برای افراد علاقمند به اقامت در خارج است و به دلیل نزدیکی به کشور نیوزلند و همسایگی با آن سالانه تعداد زیادی از مهاجران را به سمت خود جذب می‌کند. در واقع کشور استرالیا ششمین کشور برتر برای متقاضیان اقامت در خارج است. این کشور همچنین از نظر سلامت جسمی و روحی در جایگاه دوم و از نظر کیفیت زندگی در رتبه سوم جای گرفته است.

از مزایای زندگی در استرالیا می‌‌توان به میزان کم جرم و جنایت، مراقبت‌های بهداشتی رایگان و باکیفیت، قیمت ارزان مواد غذایی، اقتصاد پایدار و دانشگاه‌های سطح بالا اشاره کرد. متقاضیان اقامت در خارج، استرالیا را با مناظر زیبای آن، صخره‌ها و حیوانات وحشی آن می‌شناسند. کودکان نیز قطعا در چنین محیطی می‌توانند بهتر رشد کرده و استعدادهایشان را شکوفا کنند. بنابراین دوستداران اقامت در خارج اگر به فکر پیشرفت فرزندان خود هستند، می‌بایست کشور استرالیا را برای این کار انتخاب کنند.

کشور استرالیا سالانه حدود 3000 ساعت آفتاب دارد که این رقم دو برابر میزان آفتابگیر بودن بریتانیا است. آب‌وهوای خوب شرایط را برای کشاورزی و دامداری فراهم کرده است. بنابراین افرادی که در استرالیا در رشته‌های کشاورزی و گرایش‌های مربوط به آن تحصیل کرده‌اند به‌راحتی می‌توانند از فرصت‌های شغلی در شهرهای مختلف استرالیا استفاده کنند

جمع‌بندی

اقامت در خارج می‌‌تواند برای افرادی که به‌دنبال بهترین‌ها هستند سرنوشت‌ساز باشد. البته همه چیز در یک انتخاب درست و مسیر اصولی خلاصه می‌شود. تمامی فرآیند مهاجرت و اخذ اقامت در خارج باید با دقت و باکمک افراد متخصص صورت بگیرد تا شانس موفقیت افزایش پیدا کرده و افراد به رویاهایشان برسند.

مقاله پیشنهادی : تاثیر کرونا بر مهاجرت

سوالات خود را در بخش دیدگاه از ما بپرسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *